Lenne egy kérdésem, lehet, hogy nagy hülyeség. Lehet így kutyát ingerekhez szoktatni?
A kutyám nagyon félős, ideges természetű (főként zajokra), ezért zenehallgatás közben eszembe jutott, hogy mi lenne, ha hallgattatnám vele hetente néhányszor az mp4-em. Alacsonyra állítottam a hangerőt, ráadtam a fejhallgatót, és onnantól én rázkódtam a nevetéstől, de ő nyugodtan ücsörgött vele a fején, és hallgatta :-) Trailereket állítottam be neki, tehát volt benne sokféle hang :-D
Arra gondoltam, hogy keresek neki neten egy csomó mindent, hogy szokja az állandó, egyenletes, szokatlan zajokat - a hangosakat így nem tudom vele gyakorolni, mert nem veszem fel a hangerőt hozzá, de más helyzeteket igen.
Szerintetek nem kéne? Halk erősséggel is káros, heti 3 nap, vagy úgy van, mint az embereknél?
Szerintem a különbség annyi, hogy sokkal élesebben és részletesebben hallja a zenét. És csak kicsit hangosabban. Szóval ez nem egy olyan hangos "zaj", csak hát nincsenek hozzászokva, nincsenek letesztelve erre a kutyák.
De sokszor az alapzajt nem éri el a hangerő, pl. a panelben tartott kutyák ennek a többszörösét viselik el állandóan.
Ja meg nagy lelógó füle van, arra kerül a fejhallgató, így nem jut közvetlenül a hallójáratba.
Viszem én mindenhova, különben nem is zavarna, hogy ennyire félős, mert itthon elmegy, nem éri szinte semmilyen ilyen inger. Nincs hol gyakorolni ezt, mert alkalmanként van ilyen (pl. ordítozó/hangoskodó emberek, építkezés, utak karbantartása, vihar, petárda, tűzi játék, autóduda, száguldó motor, stb.). Különben hidd el, odamennék vele szoktatni őt :-)
Szerintem az elgondolással nincs baj. De nem tudod kihangosítani rendesen? A fejhalgató nem a legjöbb megoldás.
Egyébként én is YouTube videókkal szoktattam a macskanyávogáshoz :)
Nem nagyon tudom kihangosítani, mert csak egy mp4, ami amúgy is halk, maximumon is hallok mindent. Az igazi az lenne, ha hangszóróval tudnám hallgattatni, de ő nem jöhet be, kint nem tudom megoldani... Sajnos :-(
Tehát inkább ne?
Az ötlet jó, lehet is kapni ilyen cd-t, amin különféle hangok vannak és azzal lehet hozzászoktatni a kutyikat.:)
De a fejhallgató tényleg nem a legjobb hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!