Mi a véleményetek erről a Magyar Vizsláról?
2010. nov. 24. 20:41
11/15 anonim válasza:
nagyon szép kutyus:) hajrá vizslások! :))
12/15 anonim válasza:
A pofija nem túl típusos. Egy típusos vizslának nem lóg ennyire a felső ajka mint egy dognak. Az alsó ajak vonalának látszódnia kéne.
Standardből: "Ajkak: Feszesek, nem lelógóak"
13/15 A kérdező kommentje:
KIskorában mikor az állatorvos előszőr jött oltani Ő is ezt mondta.Viszont tuti hogy fajtatiszta a szülei törzskönyvesek láttam a törzskönyveket!Ő nem tudom miért lett ilyen!
2010. nov. 25. 07:17
14/15 anonim válasza:
Valószínű örökölte - ez nem alakul ki csak úgy. Az tök mindegy h tk-esek voltak-e a szülei, ha nem volt meg a tenyészszemléjük. Tehát nem nézte meg semmilyen, fajtához értő ember, h a kutya hordozza-e a vizslás jegyeket, típusos-e, egyszóval érdemes-e a továbbtenyésztésre. Sajnos mivel a vizsla ennyire népszerű, ezért rengetegen "tenyésztik", legtöbbször hozzáértés nélkül. Így rettentően felhígult az állomány, ami a fajtajegyek - és számos esetben sajnos a tulajdonságok - "torzulását", a fajta szempontjából nem kívánt változását eredményezi. És pl. egy ilyen kutyával nem szabad továbbtenyészteni sem. De az a baj h a legtöbb gazda a saját kutyáját látja a legszebbnek (persze nem ez a baj :o)), és nem tudja őt kívülről, objektíven szemlélni, és meglátni a hibáit.
15/15 A kérdező kommentje:
Tenyész szemlések voltak!Valószínű hogy valamelyik nagy déd vagy ükszülőjére ütött!Nekem van egy vizsla tenyésztő ismerősöm aki azt mondta hogy lehetne kiállításokra járni vele persze ha lennének papírjai csak valami küllemhiba van az egyik lábával bár ez a képen nem látszik!
2010. nov. 25. 10:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!