Vélemény a magyar vizsláról?
Igen volt.Nagyon aranyos és okos kutyus volt.Apám egyik haverjának a kutyáinak születtek kiskutyái és abból hoztunk egy picit.Igazából kutya se volt betervezve akkor még nem igazán érdekelltek a kutyák.Kis kölyök voltam amikor megkaptuk.Kicsinek sokat aludt és evett.Nagyon szerettem :) Sajnos mikor elköltöztünk rá kb. 1 éve elveszett ... valószinű hogy ellopták :(
Fickó volt a neve és 2 éves korára "eltünt" :(
Azóta nem volt magyar vizslám de a közeljövöben lehet szeretnék egyet! Amugy szerintem mindenképpen törzskönyvezett kicsit tervezz :)
A családban volt egy magyar vizsla, nagyon szeretetre méltó kutyák, a nagyapáé bújós kutya volt. Simán lefutott napi 30-35 kilométereket, motor mellett természetesen. Szeretett séta után nagyokat lazítani, anyukám imádta, sok kutyájuk volt, de ő volt az első számú házi kedvenc, nem véletlenül.
Mozgékony, könnyen kezelhető fajta, gyorsan tanul. Sok mindenre megtanítható, viszonylag kevés idő betanítani, annál több a napi foglalkozás.
Szüksége van a napi 2 óra intenzív mozgásra, illetve egy kevés játékra a gazdival. Nagyon kötődik a család minden tagjához. Lehet, hogy azt hiszed, hogy mindent meg tudsz neki adni, de ez nem feltétlenül jelenti ezt gyakorlatban is. Ha nincs kielégítve a mozgásigénye, akkor szökőssé, és makaccsá válik. Egyáltalán nem agresszív, de ha a kisgyerekeket áthívod játszani a kutyával, akkor vigyázz, mert a játék hevében fellökheti őket.
A magyar vizsla jó tulajdonságairól könyvet lehetne írni. De ha póráz nélkül akarod futtatni ( a legjobb módja a mozgásigény kielégítésére ), akkor tanítsd meg a behívásra, mert vadászösztöne miatt könnyen elkóvályog.
Remélem, hogy tudtam segíteni. A legjobbakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!