Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vélemény a magyar vizsláról?

Vélemény a magyar vizsláról?

Figyelt kérdés
Neked volt már ilyen kutyád?Milyen volt Ő?Hogyan került hozzád?Tudtad hogy vizslát szeretnél? :) 14 éves vagyok, 3 éve rajongok a vizslák iránt, tavasszal szeretnék egyet.Kiváncsi vagyok Ti, Vizsla gazdik miféle közvetlen tapasztalatokkal rendelkeztek. :) Nagyon ismerem ezt a fajtát, mert imádom őket. :) Köszi a válaszokat előre is! :)
2011. febr. 10. 22:31
 1/6 hunter_girl ***** válasza:

Igen volt.Nagyon aranyos és okos kutyus volt.Apám egyik haverjának a kutyáinak születtek kiskutyái és abból hoztunk egy picit.Igazából kutya se volt betervezve akkor még nem igazán érdekelltek a kutyák.Kis kölyök voltam amikor megkaptuk.Kicsinek sokat aludt és evett.Nagyon szerettem :) Sajnos mikor elköltöztünk rá kb. 1 éve elveszett ... valószinű hogy ellopták :(

Fickó volt a neve és 2 éves korára "eltünt" :(

Azóta nem volt magyar vizslám de a közeljövöben lehet szeretnék egyet! Amugy szerintem mindenképpen törzskönyvezett kicsit tervezz :)

2011. febr. 10. 22:35
 2/6 anonim ***** válasza:

A családban volt egy magyar vizsla, nagyon szeretetre méltó kutyák, a nagyapáé bújós kutya volt. Simán lefutott napi 30-35 kilométereket, motor mellett természetesen. Szeretett séta után nagyokat lazítani, anyukám imádta, sok kutyájuk volt, de ő volt az első számú házi kedvenc, nem véletlenül.

Mozgékony, könnyen kezelhető fajta, gyorsan tanul. Sok mindenre megtanítható, viszonylag kevés idő betanítani, annál több a napi foglalkozás.

Szüksége van a napi 2 óra intenzív mozgásra, illetve egy kevés játékra a gazdival. Nagyon kötődik a család minden tagjához. Lehet, hogy azt hiszed, hogy mindent meg tudsz neki adni, de ez nem feltétlenül jelenti ezt gyakorlatban is. Ha nincs kielégítve a mozgásigénye, akkor szökőssé, és makaccsá válik. Egyáltalán nem agresszív, de ha a kisgyerekeket áthívod játszani a kutyával, akkor vigyázz, mert a játék hevében fellökheti őket.

A magyar vizsla jó tulajdonságairól könyvet lehetne írni. De ha póráz nélkül akarod futtatni ( a legjobb módja a mozgásigény kielégítésére ), akkor tanítsd meg a behívásra, mert vadászösztöne miatt könnyen elkóvályog.

Remélem, hogy tudtam segíteni. A legjobbakat!

2011. febr. 11. 18:41
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :) Biztos vagyok benne hogy tudni fogom neki biztosítani a mozgást, mivel jómagam is egy hiperaktív gyerek vagyok. xD
2011. febr. 12. 14:53
 4/6 Ninna ♥ ***** válasza:
Nekünk a kutyasétáltató társunk egy magyar vizsla kan. A gazdája csak jó véleménnyel van róla, nagyon okos, és csak szívja magába a tudást, mint a szivacs :-) Nagyon barátságos velem, és a kutyáimmal is. A gazdáját kérdezgettem a mai nap is a fajtáról, mert érdekelnek a különböző fajták tulajdonságai. Azt mondta, hogy egy nagyon nagy mozgásigényű, de könnyen tanítható fajta. Dominancia problémákkal nem volt még eddig bajuk, pedig már 3 éves a kutyus, és nincs ivartalanítva. Nekem személyes tapasztalatom nincs velük, egyszer vigyáztam erre a vizslára egy óráig a parkban, ameddig a gazdája elszaladt valami hivatalos ügyet elintézni. Átvettem vele a trükköket, minden vezényszót pontosan értett, és rögtön azt csinálta, amit kellett. Gyorsan felfogta, mit szeretnék tőle.
2011. febr. 13. 18:41
 5/6 A kérdező kommentje:
Igen én is szeretek sok fajtát ismerni. :D De a sok közül nekem a vizsla a tökéletes kutya. :)
2011. febr. 13. 22:15
 6/6 anonim ***** válasza:
Volt ilyen kutyám. Imádtam. :) és tuti hogy ha lesz még egy a mostanin kívül, az is vizsla lesz:)
2011. febr. 14. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!