Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik kutyafajta az, ami...

Melyik kutyafajta az, ami számodra nem kutya?

Figyelt kérdés
2010. nov. 23. 20:16
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
79%
20:22 voltam, én nem kiabáltam, nekem fontos a tacsi!
2010. nov. 23. 20:31
 12/28 anonim ***** válasza:
77%

A kutyák sokkal inkább kutyák,mint amennyire néhány ember ember.Fajtától,kinézettől függetlenül KUTYÁK,az ember igaz barátai.

,,..s a szegény kutya, a leghûbb barát,

ki boldogan áldozza föl magát,

kinek szíve gazdája szíve volt,

dicstelen hull el, bármilyen derék,

s földi lelkét megtagadja az ég:

míg az ember, hiú féreg! csodákat

s kizárólagos eget kér magának.

Óh ember! napod gyorsan alkonyul,

rabnak becstelen vagy, s romlott, ha úr,

aki kiismert, undor tölti meg

tõled, lélegzõ, hitvány sártömeg!

Szerelmed kéj, barátságod csalás,

Szavad és mosolyod képmutatás!

Neve nemes csak megromlott csírádnak,

rád pirít minden becsületes állat.

Ki itt jársz, s látod ezt a sírjelet,

menj tovább, - nem fajtádnak tiszteleg:

barát emlékét õrzi ez a jel;

egy barátom volt csak - s az itt hever."

Részlet Byron:Egy újfundlandi kutya síremlékére c.verséből

2010. nov. 23. 20:32
 13/28 anonim ***** válasza:
77%

Én nyomtam Caps Lookkal, bocsika nem üvöltözésnek szánt, csak az ilyen kis betűt nem mindig látom!!!

Mégszer bocsy!

2010. nov. 23. 20:33
 14/28 anonim ***** válasza:
95%

Olyan butaság az, hogy "nem kutya"

Nekem kistestűm van (nem csivava, attól jóval nagyobb) de attól még, mert én a bulldogokat kismalacnak tartom, attól még azok is kutyák.

Igen, vannak kutyák, akik nem érnek az ember derekáig, de attól még kutyák, legfeljebb van, akinek nem szimpatikusak a méretükből adódóan.

Szerintem tök felesleges volt kiírni ezt a kérdést, hiszen úgyis tudtad, hogy aki szerint egy kutya "nem kutya" az csak azért van, mert kicsi.

Azt akartad hallani, hogy fúj csivavák, yorkshire terrierek, és kínai kopasz kutyák?

2010. nov. 23. 20:44
 15/28 A kérdező kommentje:
Nem azért nem kutya, mert kicsi. A foxikat, skót terriereket, tacskókat imádom, de egy yorkshire terrier, hát, hogy is mondjam, ronda.
2010. nov. 23. 21:13
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Én igazából a táskából kinézegető, nagy kutyát meglátva fölkapott, magát főnökek gondoló ölebeket pl. yorkhsire terrier, csivava stb. nem szeretem. De ez nem az ő hibájuk, hanem a gazdájuké, akik ilyenné tették őket. A normálisan nevelt ölebbel nincs bajom, csak nem nekem való.

A kis méret meg főleg nem zavar, hiszen a tacskó, foxi, beagle stb. se nagyok mégis imádom őket.

A kedvenceim meg a nagy mozgásigényű, intelligens munka- vagy sportkutyák.

2010. nov. 23. 21:27
 17/28 anonim ***** válasza:
83%

Most hogy is van ez? Neked a yorki azért nem kutya, mert szerinted ronda?

A terrierek szinte kivétel nélkül okosak és remekül taníthatóak, és igen, még a yorkshire terrierek is!

És szerintem is felesleges lázítani az embereket itt egyes fajták ellen, mert amiket Te írtál, hála néhány üresfejű gazdinak jól be lettek skatulyázva.

Maradjunk annyiban, hogy a kutya az kutya, akár kicsi, akár ronda. Hiszen nem ugyanarra a célra lettek tenyésztve.

2010. nov. 23. 22:05
 18/28 A kérdező kommentje:
És ezek a kis táskakutyák mi célra lettek kitenyésztve? Ha kiderül, hogy valami munkára, mindent visszaszívok.
2010. nov. 23. 22:26
 19/28 MME ***** válasza:
100%

Olvasd el a fajtaleírásokat. Egy kutyát sem "teremtettek" poénból, tehát mindegyik való valamire. Az emberi kizsákmányolásnak hála vannak ilyen kicsik is. Amúgy a westie gyönyörű kutya, ha láttál már róla normális képet (szerintem csak olyat láttál, ahol arra a ronda stílusúra le van nyírva, én csak ilyen elcsúfítottakat látok mindenhol...).

Eredeti kérdésre: ha kutyára gondolok, nekem sem jutnak eszembe az ilyen pici társaságik, és külső szemlélüként nehéz meglátnom bennük a kutyát, főleg ugyanazt a kutyát, amit például egy kaukázusiban vagy malinoisban, de attól még, ha látok egyet, kiszalad a számon, hogy "nézd, ott egy kutyuli!".

2010. nov. 23. 23:02
 20/28 MME ***** válasza:
Ezt gyönyörűen megfogalmaztam xD Na mindegy, tökéletesen érthető...
2010. nov. 23. 23:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!