Milyen kutyafajta ajánlottak annak, aki 8-9 órát dolgozik és addig egyedül lenne a kutya?
Nekünk panelban van spánielünk, általában reggel 7től délután 4ig egyedül van hétköznap. Szerintem rajtam kívül, rengeteg ember van, aki így tartja a kutyáját és tud alkalmazkodni a kutya. Igaz a fejébe nem látunk bele, de nem hiszem, hogy olyan sanyarú sorsa lenne szegényemnek, hisz amikor hazaérek nagyon-nagyon örül.
Szóval spánielt tudom ajánlani, némelyik elég izgága, nekünk szerencsénk volt mert csak a tapétát szedte le :) Persze mikor nem voltunk otthon a szobába nem jöhetett be. Viszont nagyon hamar szobatiszta lett és leszokott a rágcsálásról is. Az ilyenekt azzal lehet kivédeni, hogy veszel neki 1-2 játékot amit rághat mikor nem vagy otthon.
A kiskutya valóban nem bírja ki, de erre találták ki a kutyapelust, ami pelsu anyagból van. Azt kell átitatni a kicsi pisijével és minden alkalommal mikor nem oda pisil és rajta kapod, rárakni a pelusra és rá fog jönni, hogy oda ürítsen, ha nagyon kell neki.
Nyugodt szívvel tudok ajánlani a mopsznál vagy yorkinál nagyobb fajtát is, ha olyat szeretnél. Persze megfelelő mozgás mellett. Mi reggel sétálunke gyet munka előtt, délután fél óra, óra a séta, futás, labdázás, haverok. És este is még legalább fél óra rohangászás. Hétvégén pedig még ennél is több, amennyi időm csak van rá, és ahova tudom viszem magammal.
sok sikert!
vágj bele nyugodtan!!
nekem 2 spánielem van, a spániel nem lakásba való kutya! az egyik olyan kutyafajta, amihez rengeteg türelemre, szabadidőre van szükség! vadászkutya! hogy bírná ki 7-8 órát szerencsétlen a lakásban? persze nincs otthon senki, kénytelen! s mikor valaki végre hazaesik, nemcsoda, hogy boldog szerencsétlen, hisz majd megőrült már az egyedüllétben! a tapétaleszedés nálunk is megvolt, s azért teszi a kutya mindezt, mert haragszik a gazdár, hogy egyedül hagyja, akkoriban bérházban laktunk mi is, s költözésnél szempont volt a kutya igénye is! az 1-2 játék nem pótolja a gazdát, mert az én kutyáimnak hiába volt bőven játék, az ottfelejtett ruhacsipesz minősült annak! ha lakásba veszel kutyát, javaslom ne tiltsd ki magad mellöl, te választod őt, neki csak te vagy!
a kutyapelus tényleg jó ötlet! a kiskutya pedig tényleg 3,5-4 óránkénti elfoglaltság, mert nem bírja tpvább tartani, s nem fogja 1-2 napa latt megtanulni, hogy mi is az a pelus!
én azt mondom, hogy előre legyen letisztázva, hogy kinek milyen feladat jut a kutyanevelést illetően, mert évekig veletek lesz, ha mellette döntötök! sokkal nagyobb felelősség, kötelezettség, mint szeretgetni, lerohanni vele a térre öt percre. ha már tudjátok, hogy milyen fajtában gondolkodtok, nézzetek utánna a fajta igényének, s a lehetőségeiteknek, s a kettő minnél jobban egyezzen, különben ekkor lesz a 'rosszkutya' effektus, pedig ő csak mást igényel, mint amit kap!
egyébként meg nagyon jó dolog a kutyatartás, lakásba valami pici kutyát érdemes, spánielméretnél nem nagyobbat! s a kutyaszőrre készülj fel! sosem lesz elég takarítás!
:)
hát elég sokféle válasz született de szerintem az a legegyszerűbb ha nyugodtabb fajtát választasz. a kölyökkutya mindenképp rágni fog mindent amíg a fogai le nem cserélődnek utána abbahagyja ha olyan.az viszont hülyeség h a kölyök állandóan piszkít vagyis az igaz de úgysem tudsz vele semmit csinálni mert amíg nincsenek meg az oltások úgysem viheted le így mindenképp a lakásban végzi el a dolgát. nekem is volt kölyök a kutyám 6 hetesem kaptam és 8 órát dolgoztam.hazamentem üdvözöltem és feltakarítottam. ez ezzel jár. azt nekem ne mondja senki h minden állatos otthonban mindig van vki otthon a kutyával mert ez egy nagy kamu. és most ráadásul a tini kutyám mellé lett egy 3 hónapos csivim és ő is itt végzi a dolgát bennt mert elcseszték és nem vitték oltásra így még nem mehet ki így takarítok utána a nagyot meg hordom ki. egyébként ne aggódj mert az én kutyum a nagy másfél hét után pisilt először lent mert azt hitte gondolom h szaglászni meg nézelődni megyünk le.pedig mindig vártam vagy 3-4 órát hogy kelljen neki + lent voltam 1 órát de amint beléptünk az ajtón ő lelkesen szaladt a szobába és már piszkított is. ha elkaptam és rögtön vissza lementem vele akkor nem folytatta hanem megvárta míg vissza felérünk a lakásba.a kicsire meg visszatérve egész nap a kosarában alszik este 10-kor meg rájön a hoppáré (máris hasonlít rám)este virágzik mint a tök. éjfélkor alig lehet beparancsolni a helyére addig játszanak de mivel nekünk is kelni kell így kicsit finoman megrángatom a kabátját a nyakán és egyből megy aludni. legalábbis este bevált.
remélem vmit azért sikerült segítenem. de egyébként mindegy h milyen fajtát választasz mert azok sem egyformák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!