Hogy tudom a kutya tudtára adni, hogy tőlem függ?
mondd el neki szépen tagoltan, artikulálva!
hátha hamarabb megérti:)
Én sosem használtam az ételt nevelési céllal, szerintem egy kutyát nem azzal kell büntetni, vagy jutalmazni, hogy adok neki enni. Nagyon fontos szerepe van az etetésnek a kutya nevelésében, de nem így.
Szerintem egy kutya képes szeretni, tisztelni az embert, de nem azért, mert tisztában van azzal, hogy függ tőle. Nem azért fogad szót, és pl. áll meg a járda szélén, mert tudja, hogy az élete függ ettől, hanem mert a gazdi megtanította neki ezt.
Ő nem gondolkozik azon, hogy akár éhen is halhat, ha Te úgy döntesz.
Remélem érted, hogy mire gondolok:) Azt mi emberek tudjuk csak, hogy a kutyánk tőlünk függ.
"a sétában ne engedd előre, a személyes teredbe ne engedd be, csak ha te hívod" - ez nekem már egy kicsit erős.
A séta a kutyáért van, nem fogom magam mögé parancsolni. Én pont az ellenkezőjét csinálom, intek neki a kezemmel, és közlöm, hogy futás. A személyes terembe is akkor jön be, amikor akar, ennek ellenére már már idegesítően szófogadó:)
Szerintem a rangsor kialakításához nem kell spártai szigor, csak határozottság és következetesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!