Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Honnan lehet megtudni ha egy...

Honnan lehet megtudni ha egy kutya fajtiszta?

Figyelt kérdés
van egy 2 hónapos kutyam pont olyan mint egy labrador de nem vagyok teljesen meggyőződve rólla hogy fajtiszta irjátok le légyszi hogy honnan lehet tudni ha fajtiszta:)
2010. nov. 22. 15:23
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
0%
a tenyésztő, akitől elhoztad, az igazolni fogja, vagy kérsz egy fénymásolatot az anya kutya könyvéről, ahova bejegyezték a kiskutyust
2010. nov. 22. 16:41
 22/38 anonim ***** válasza:
78%

Attól még, hogy kapsz egy másolatot a szuka törzskönyvéről, azt hogy igazolod, hogy az a szuka a te kutyád anyja?

Meg akkor már a kan törzskönyvéről is kéne egy másolat, hogy teljesen legyen a kép.

De hiába van két másolatod, bizonyítékod nincsen arra, hogy ők a szülőpár.

2010. nov. 22. 16:43
 23/38 anonim ***** válasza:
81%

Olyan nincs h születik egy 6os alom és abból pl csak 4nek kérnek tk-et. Ilyen nem létezik.

És lásd a fentebb említett példámat a labradornak kinéző, ám golden anyukától és ismeretlen apukától származó kutyáról. Ha nem beszélek a lánnyal, akkor azt hiszem én is h egy csodaszép labrador...és nem.

Tehát a kinézet nem minden.

És igen...felnőtt korban is igazolni kell tudni, h tényleg az-e.

Arról nem is beszélve - ezer szám lehet látni ilyen hirdetéseket:

"6 tündéri xy fajtájú kiskutya eladó. Tk-ük nincs, mert nem kértünk, mert ő csak családi kedvenc" - jah persze...családi kedvenc, akit mellesleg mindenféle igazolás nélkül továbbtenyésztgetünk...

Azért az nagyon érdekes, h az embereknek minden lószarról kell garancia, bizonyíték, származást igazoló papír...csak a kutyáról nem. Fura.

2010. nov. 22. 16:46
 24/38 anonim ***** válasza:
53%

szerintem vegyél vért mindegyiktől, vidd el apasági és anyasági vizsgálatra, és kérj hivatalos orvosi igazolást, hogy ők a kutya szülei, így BIZTOS lesz az eredete

törzskönyvet bárki tud szerezni és írni, az se biztos ma már

2010. nov. 22. 16:46
 25/38 A kérdező kommentje:
am figyeljetek, én a kutyust az utcán találtam és nem ismerem se az anyját se az apját és honnan tudjam azt meg hogy milyen fajta kutya mert labradornak néz ki, de hát a látszat csal...
2010. nov. 22. 17:27
 26/38 anonim ***** válasza:
100%

Ebből is ki lehet indulni, de nem ebből kéne...ha van egyszerűbb módja.

Arról nem is beszélve h egy többgenerációs tk. nélküliségnél már hogy bizonyítasz bármit is. Az örökletes betegségekről generációkon keresztül már nem is beszélve...

Nem értem h miért vagy ennyire tk. ellenes, amikor az egy 5000 Ft-os tétel...

2010. nov. 22. 17:28
 27/38 anonim ***** válasza:
100%
Sehonnan. Ez sosem fog kiderülni. Ráadásul a kinézet még közel semmi jelent semmit, hisz a jelleme is meghatároz egy fajtát.
2010. nov. 22. 17:31
 28/38 anonim ***** válasza:
31%

nem vagyok törzskönyv ellenes, csak nem tartom szükségesnek

én a kutyát szeretem, nem pedig, hogy van e törzskönyve

2010. nov. 22. 17:33
 29/38 anonim ***** válasza:
100%

Én ha választok egy fajtát, megtisztelem a fajtát - nem a tenyésztőt -, h olyan tenyésztőt választok, aki a fajta nemesítését tartja szem előtt. Akik tk. nélkül tenyésztenek, azoknál ezt nem érzem - vagy csak nem képesek komplexen nézni a fajta érdekeit, amibe az is beletartozik, h megpróbálja annak a lehetőségét is kizárni, h olyan emberhez kerüljön egy kiskutya, aki nem becsüli meg úgy ahogy azt a fajta és a kutya megérdemli (pl. csak azért kell neki, mert a szomszédnak is ilyen van, nem tudja milyen igényei vannak a fajtának, csak kell neki egy ilyen kutya, mert szép, okos, cuki stb., és akkor nem beszéltünk az olyanokról akik minden tüzelésnél befedeztetik a kutyájukat és teljesen lezsarolják a kutyát ezzel - az ilyen emberek is csak vettek valamikor valahonnan egy kutyát...) Ha érted mire gondolok!

(és természetesen - mielőtt ezen kezdenél el lovagolni - nem, nem mindenki gaz gonosztevő, aki tk. nélkül vesz kutyát, vannak akik tudatosan tudnak bánni az adott fajtával, de a tk. nem is ehhez kell!)

2010. nov. 22. 17:44
 30/38 anonim ***** válasza:
48%

értem amit írsz, ilyen is van

szerencsére a kutyát nem érdekli, hogy honnan jött,

kik a szülei, nekik a mi szeretetünk a legfontosabb

a fajta fen-maradása, a fajta érdekei, ahogy írtad, az a tenyésztőnek fontos

mi kutyabarátok pedig eldönthetjük szabadon, hogy milyen kutyát, honnan és milyen papírokkal veszünk vagy fogadunk örökbe

2010. nov. 22. 18:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!