Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Honnan lehet megtudni ha egy...

Honnan lehet megtudni ha egy kutya fajtiszta?

Figyelt kérdés
van egy 2 hónapos kutyam pont olyan mint egy labrador de nem vagyok teljesen meggyőződve rólla hogy fajtiszta irjátok le légyszi hogy honnan lehet tudni ha fajtiszta:)
2010. nov. 22. 15:23
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
32%

lehet, hogy neked ez hülyeség, ezzel nem tudok mit kezdeni

unokatesómék kutyatenyésztők, kiállításokra is járnak, külfődre is küldenek és hozatnak kutyákat, tőlük tudom, hogy hogy van ez az egész

ha neked nincs személyid, akkor te nem is létezel?

attól mert a kutyára nem kérnek törzskönyvet, attól még lehet fajta tiszta szülőktől ő is fajtatiszta

2010. nov. 22. 16:09
 12/38 anonim ***** válasza:
44%
Hát,nagyon jó tenyésztők lehetnek.Biztos nem vennék tőlük kutyát.
2010. nov. 22. 16:10
 13/38 anonim ***** válasza:
48%

nem kell venned tőlük kutyát

ők szoktak ajándékozni is beteg gyermekeknek, akik szeretnének fajta tiszta kutyát, de nincs rá pénzük

tudod nem mindenkinek számít a törzskönyv, nekik az is öröm, hogy szerethetnek egy kutyust

2010. nov. 22. 16:12
 14/38 anonim ***** válasza:
71%

Szövegértelmezés 1es. Leülhetsz.

Nem azt mondta h ha nincs tk-e nem is létezik, hanem azt h nem fajtatiszta, mivel a származása nem igazolható. Attól, h külsőre hasonlít nem jelent semmit... pont tegnap találkoztam egy lánnyal és nagyon megörültem, h milyen szép, karcsú labradorja van, már-már munkavonalú. Kérdezem honnan van? Azt mondja h ő nem labrador, mert az anyja golden, az apja meg ki tudja, és az alomban lett pl fekete-cser jegyes kutya is.

Mivel a fajtatisztaság semmilyen genetikai vizsgálattal nem igazolható, így csak a származási lap az egyetlen módja h nyomon követhető legyen a folyamat és az állomány. Ha ezt nem tartanák számon és követnék, valamint nem a tk-ek alapján terveznék meg a párosításokat, akkor egy idő után a fajta annyira heterogénné válna, h nem lehetne egy fajtának nevezni.... és akkor a genetikai betegségekről nem is beszéltünk.

2010. nov. 22. 16:17
 15/38 anonim ***** válasza:
78%
Pontosan úgy gondoltam,mint az utolsó. :)
2010. nov. 22. 16:19
 16/38 anonim ***** válasza:
61%

Nekem fajtatiszta kutyám van. Jó helyről származik, nem tenyésztőtől de nem is szaporítótól. A szülei törzskönyves munkakutyák, de én nem tartottam fontosnak hogy neki is legyen törzskönyve. Ettől ő még fajtatiszta. Ha tenyészteni akarnám, természetesen igazolnom kellene a vérvonalát.. de így minek? Azért hogy legyen mit lobogtatnom?

Szerintem a "fajtatiszta" és a "törzskönyves" nem véletlenül két külön fogalom. Az utóbbi hiánya nem zárja ki az előbbit.

2010. nov. 22. 16:22
 17/38 anonim ***** válasza:
33%

leírom egyszerűbben, hátha így értitek

egy tenyésztőnek van 2 törzskönyvezett németjuhász kutyája, és a kettőjük almába születik 6 kis németjuhász kutyus, akkor azok nem fajtatiszták, mert nincs róla törzsköny?

a törszkönyv nem jár automatikusan, a tenyésztő kéri le az alomra, vagy csak némelyikére, amelyikre akarja

az anya kutya lapjára feltüntetik hányadik ellés, hány kölyök született, és milyen nevet kapnak

ez az anyuka törzslapján szerepel, ezért vezethető vissza a kutya eredete, még akkor is, ha annak a kiskutyának nem kérnek törzskönyvet

de bizonyára ezt is jobban tudjátok

2010. nov. 22. 16:26
 18/38 A kérdező kommentje:
de bírom nézni hogy hogy veszekedtek:)
2010. nov. 22. 16:28
 19/38 anonim ***** válasza:
érted tesszük kedves kérdező :)
2010. nov. 22. 16:30
 20/38 anonim ***** válasza:
66%
De honnan fogod igazolni majd felnőtt korába,hogy a szülei tényleg azok,akinek mondják?
2010. nov. 22. 16:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!