Honnan lehet megtudni ha egy kutya fajtiszta?
lehet, hogy neked ez hülyeség, ezzel nem tudok mit kezdeni
unokatesómék kutyatenyésztők, kiállításokra is járnak, külfődre is küldenek és hozatnak kutyákat, tőlük tudom, hogy hogy van ez az egész
ha neked nincs személyid, akkor te nem is létezel?
attól mert a kutyára nem kérnek törzskönyvet, attól még lehet fajta tiszta szülőktől ő is fajtatiszta
nem kell venned tőlük kutyát
ők szoktak ajándékozni is beteg gyermekeknek, akik szeretnének fajta tiszta kutyát, de nincs rá pénzük
tudod nem mindenkinek számít a törzskönyv, nekik az is öröm, hogy szerethetnek egy kutyust
Szövegértelmezés 1es. Leülhetsz.
Nem azt mondta h ha nincs tk-e nem is létezik, hanem azt h nem fajtatiszta, mivel a származása nem igazolható. Attól, h külsőre hasonlít nem jelent semmit... pont tegnap találkoztam egy lánnyal és nagyon megörültem, h milyen szép, karcsú labradorja van, már-már munkavonalú. Kérdezem honnan van? Azt mondja h ő nem labrador, mert az anyja golden, az apja meg ki tudja, és az alomban lett pl fekete-cser jegyes kutya is.
Mivel a fajtatisztaság semmilyen genetikai vizsgálattal nem igazolható, így csak a származási lap az egyetlen módja h nyomon követhető legyen a folyamat és az állomány. Ha ezt nem tartanák számon és követnék, valamint nem a tk-ek alapján terveznék meg a párosításokat, akkor egy idő után a fajta annyira heterogénné válna, h nem lehetne egy fajtának nevezni.... és akkor a genetikai betegségekről nem is beszéltünk.
Nekem fajtatiszta kutyám van. Jó helyről származik, nem tenyésztőtől de nem is szaporítótól. A szülei törzskönyves munkakutyák, de én nem tartottam fontosnak hogy neki is legyen törzskönyve. Ettől ő még fajtatiszta. Ha tenyészteni akarnám, természetesen igazolnom kellene a vérvonalát.. de így minek? Azért hogy legyen mit lobogtatnom?
Szerintem a "fajtatiszta" és a "törzskönyves" nem véletlenül két külön fogalom. Az utóbbi hiánya nem zárja ki az előbbit.
leírom egyszerűbben, hátha így értitek
egy tenyésztőnek van 2 törzskönyvezett németjuhász kutyája, és a kettőjük almába születik 6 kis németjuhász kutyus, akkor azok nem fajtatiszták, mert nincs róla törzsköny?
a törszkönyv nem jár automatikusan, a tenyésztő kéri le az alomra, vagy csak némelyikére, amelyikre akarja
az anya kutya lapjára feltüntetik hányadik ellés, hány kölyök született, és milyen nevet kapnak
ez az anyuka törzslapján szerepel, ezért vezethető vissza a kutya eredete, még akkor is, ha annak a kiskutyának nem kérnek törzskönyvet
de bizonyára ezt is jobban tudjátok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!