Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy tudnám elérni, hogy a...

Hogy tudnám elérni, hogy a kutyám száraztápra is "dolgozzon"?

Figyelt kérdés
2010. nov. 21. 18:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szerintem ez alapvetően ingerkörnyezet függő. Az én kutyám otthon, meg szokásos séta helyen dolgozik tápra is, de ilyenkor alapvetően nem is a kajáért dolgozik, hanem csak simán a közös munkáért, a kaja az csak egy plusz.

Mikor valamit formálásos technikával tanulunk, ahhoz elég sok kaja kell, mert sokáig bírja csinálni, és nagyon élvezi. Ilyenkor nincs vacsi, vagyis tanulás közben van a vacsi szemenként és annyi.

Közepes ingerkörnyezetben virsli, erős ingerkörnyezetben belsőség.

De ideális esetben ha megfelelő a viszonyod a kutyával (elég távol áll a rangsorban) akkor nem is a kajáért dolgozik, hanem azért, mert neked akar megfelelni. A kaja ilyenkor tulképp csak egy kommunikációs eszköz.

Egyébként oncogito, stílusod ellenére sokszor egyetértek veled, de itt van valami amivel nem számolsz. Ha valaki sokat dolgozik egy kistestű kutyával, esetleg klikkerrel tanít, és formál, amihez sok falat kell, akkor a kutya gyakorlatilag csak virslit egyen? Ez nem túl jó.

Kérdező: kegyetlenül hangzik, de nem az. Ha pár napig csak munkára kap kaját, és az mindig száraztáp, akkor működni fog a táp. Ez egyébként a kötődést is erősíti. De csak olyan időszakban érdemes megpróbálni, mikor van elég időd a kutyával foglalkozni, mert az nem fair, ha éhezik. Ha tudsz vele eleget dolgozni, akkor nem éhezés az eredmény, hanem rendesen eszik, csak másképp.

2010. nov. 22. 11:25
 12/16 anonim ***** válasza:

csakkitti, a jutalomfalat soha nem pótolja a rendes étkezést.

Kis testű kutyának természetszerűleg nem egy fél virslit adnak jutalomként, hanem borsónyit.

Igy jut hely a megszokott száraztápnak a megszokott időben és a jutalomfalatnak is.

2010. nov. 22. 13:46
 13/16 anonim ***** válasza:

Ismered a formálásos technikát? Én még úgyis elnyomok így simán két-három virslit, hogy négybe vágom, és úgy karikázom fel, tehát igen aprók. Ilyenkor gyakorlatilag minden jó mozdulatra van egy falat. Egy kistestűnek ezzel már bőven ki is van váltva egy étkezése.

De mondjuk egy kutyasulis foglalkozáson is odaadok neki ilyen egész apró virslikockákból 2-3 virslit. Szerintem ez baromi egészségtelen, inkább kapja a minőségi tápját. Persze, szoktam én is májjal is operálni, meg vesével, de ezek meg olyan szervek, amiknek a méreganyag kiválasztás a fő funkciójuk, ilyenből sem szívesen etetek sokat. A szív mondjuk a legegészségesebb, de az meg elég drága.

Szerintem teljesen jó, hogyha alacsony ingerkörnyezetben táppal dolgozunk.

2010. nov. 22. 14:01
 14/16 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy igazságod van - bár a kérdező azt nem írta, hogy mekkora a kutyája.
2010. nov. 22. 17:50
 15/16 A kérdező kommentje:
12kiló kicsi kutya.Légyszi ne veszekedjetek.
2010. nov. 22. 20:51
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem veszekszünk, hanem a kutyád érdekében vitázunk.

Vagy neked az ellenvélemény, a másfajta szemszög zavaró?

Akkor ne figyelj rá, csak arra, amit hallani akarsz.

Ezért meg kár kérdezni...

2010. nov. 23. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!