Hogy tudom átszoktatni yorkimat a konzervről száraztápra? Sokkal jobban szereti a konzervet!
Szépen lassan keverj neki a konzervbe száraztápot, egyre többet. Kb. 5-10 nap alatt kéne teljesen átállni.
Semmiképpen ne próbáld neki hirtelen kicserélni, mert vagy (1) nem eszi meg, vagy (2) kihányja.
Ez normális, ha annyit kap hogy választhat melyikkel lakik jól, vagy ha nem eszi meg a tápot és tudja hogy megsajnálják és kap majd helyette konzervkaját addig meg is teszi hogy a tápot ot hagyja. Az emberek is jobban szeretik a nedves kajákat mint a szárazat(száraz kenyér).
Amit írt a 2. az a jó módszer, de mellé a lényeg hogy ha súlyának megfelelő mennyiséget kap és nem eszi meg 30 perc alatt, ne próbálkozz mással, csak válogat. Következő etetési időben megkaphatja újra. Pár nap és jó étvággyal eszik majd. Mivel kistestű, maradhat a napi 2 etetés.
Én is sokkal jobban szeretem a gumicukrot, meg pl. a kekszes süteményt, mint a párolt zöldséget, vagy a zöldborsó főzeléket. Ha úgy nőttem volna fel, hogy ahhoz, hogy csokit kapjak elég lenne ott hagynom a főzeléket, biztos eszembe se jutott volna megenni. Jó tudom a kutya nem ember, de a ligika ugyanez. Nem eszi meg, ezért jutalomból kap finomabbat.
Eleinte keverd, ha a nedves kajához van szokva, nehogy hasmenése legyen. Ahogy leírták előttem, kezdd el keverni. Ha nem eszi meg 10 percen belül, tedd el, és este megint tedd elé. Nemfog éhenhalni akkor sem, ha 4-5 napig nem eszik. Előbb utóbb meg fogja enni.
A konzerv kajának semmi értelme. Illetve vannak persze jó minőségűek, csak azoknál olcsóbb húst venni és megfőzni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!