Mikor lehet átszoktatni a kiskutyát az anyatejről az ételre?
hát hús is kelleneneki mindenképp!
de 6 hetesen adhatóek neki ilyenek, bár az én kutyám meg nem enné a spenótot az biztos:)
a tej valóban nem jó, am. én valahol olvastam, h tejet kiskutyáknak lehet adni, mert h valamiért még meg tudják emészteni. de az más tej, friss kecsketej volt:)
milyen kiskutyák ha szabad tudni?O.O
Köszi a válaszokat, így fogom csinállni! :D
Egyébként németjuhász keverékek, és nagyon aranyosak :)
3 hetesen beáztatott tápot. Ráöntöd a forró vizet és megvárod, amíg kihűl. Akkor már puha, villával kicsit összenyomkodod. Néhány nap múlva már szárazon is elrágcsálják. Észre fogod venni, mikor az anyjuk kajájára pályáznak, akkor már nem kell áztatni.
Ha nem táppal eteted az anyjukat, puhára főzött csirke vagy pulykamell. Pici só kell csak rá, más nem.
Vigyázz, ne adj túl sokat, mert akkor szopni nem fognak és begyulladhat az anyjuk melle. Eleinte csak 1 etetés helyett, a 4. héten már kaphatnak 2x, 5. héten 3x, a 6. héten már 4x. Akkor már valószínűleg teje sem lesz sok a mamának. Első két hétben még leöblítik a kaját egy kis tejecskével, de utána már vizet is tegyél nekik.
jó, hogy születtek nálatok kiskutyák:S eléggé ott vagy a szeren...
ezt azért olvasd el!
A kutyakölykök tápanyag szükségletét fajtától függően az anyatej kb. 3-5 hetes korukig tudja biztosítani. Ezt követően el kell kezdeni a kiskutyákkal megismertetni a szilárd táplálékot. Kezdetben a kölyöktáp mellé kínálhatunk kis mennyiségben ( 1-2 kávéskanálnyi) húspépet, vagy májkrémet is, de nem szabad engedni, hogy a kiskutya átmenet nélkül rögtön teleegye magát, mert ez emésztési problémákat okozhat. Amikor a szilárd táplálékot szívesen és azonnal megeszi, akkor elkezdhetjük a kölyöktápra való átszoktatását. A leválasztást követően a kiskutyáknak a megfelelő fejlődésük érdekében naponta 5 -ször kell étkezniük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!