Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem értem az embereknek mért...

Nem értem az embereknek mért nem jó a menhelyi kutya?!

Figyelt kérdés
Oké megvesznek egy bizonyos fajtát, mert a fajta szerelmesei , és kiállításokra akarnak járni vele stb...de a kiállítás mértjó a kutyának? annak csak a gazdi örül..meg hogy a border az aglity királya...én ebben nem is kételkedem. de keverék is tud olyan ügyes lenni mint egy border. Én nem aztmondom , hogy ne vegyenek az emberek tenyésztőtöl kutyát..csak ha már van nekik egy fajtatiszta akkor mért akarnak mellé mégegy ugyanolyat pl? mértnem mennek be menhelyre egy régóta bent lévő , szomorú kiskutyáért?szegény a rácsok mögött éli le az életét..nagyon is megtehetném , hogy 100 ezres kutyát vegyek..és bizony van olyan fajta amiért oda-vissza vagyok....mégis inkább menhelyről fogadtam be , immár a negyedik kutyámat...amit tenyésztőnél költöttem volna 1 !! KÖLYÖKRE , abbol 1 évig eltudom látni a menhelyes kutyáimat. Mindenki felvan háborodva a menhelyeken , de segíteni azt már nem.Meg jajj olyan szomorú vagyok ha egy sintéres kutyát látok ilyen hirdetéssel: még 2 hét az élet , fogadj örökbe kérlek ! és másnap elmegy , vesz 100 ezerért egy kutyát..de azért ő jajjde szomorú..én 3 kutyát mentettem meg altatás elől, a 4. pedig agresszív és kezelhetetlen volt amikor hozzámkerült , mert a gazdája ütötte verte a láncon...ma már úgyszeret engem , ahogy egy tenyésztőtől vett kölyök sosem szeretne. Miért nem éri meg nektek a menhelyi kutya?
2010. nov. 20. 18:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/187 A kérdező kommentje:
2 év után bocs !elírtam..mert tavaly már szánkóztunk :)
2010. nov. 20. 18:47
 12/187 anonim ***** válasza:
75%
A vadászatos vagyok. Olyan kutyánk is van, amelyiket örökbe fogadtuk, igen, az is fajtatiszta, munkára alkalmatlan, de játékos, és rendkívül okos.
2010. nov. 20. 18:48
 13/187 anonim ***** válasza:
30%
Én nem értek veled egyet, bocsi. Oké hogy segítsünk a menhelyes állatokon, én is sajnálom őket de nekem a korcs kutyák nem tetszenek, soknak aránytalan a teste vagy benne van a génjeikben a vadság. Amikor kisgyerek voltam mi is a menhelyről hoztuk a kutyáinkat mert sajnáltuk őket, 3 testvérem van sose bántottuk őket,sokat játszottunk és foglalkoztunk velük,próbáltuk őket tanítani kutyás könyvekből hogy üljön le,feküdjön és hasonló alap dolgokra de még a labdát se hozták vissza! Szóval szerintem butábbak is mint a fajtiszta kutyák. Az egyik megharapta a hugom karját nem is egyszer, utoljára elég durván úgyhogy elvittük elaltatni (szinte rátámadt mert a hugom nem provokálta csak kint ült). A másik kettő közül az egyiket elajándékoztuk a másik pedig kiszaladt a kapun amikor jöttünk be és többet vissza se jött! Még amikor kisebb voltam volt pár korcs kutyánk, de anyum elmondásai és az emlékeim szerint ők se voltak jobbak. Azután hogy az a harapós kutya megharapta hugom karját úgy döntöttünk hogy veszünke gy fajtiszta kutyát (bernipásztort) mert álítólag a fajtiszta kutyák nagyrésze sokkal normálisabb mint a korcsok...és így lett! Meg lehetett tanítani mindenre,amit a másik kutyák sose csinált volna meg ez pár nap alatt megtanulta. Véletlenül ő is kiment egyszer a kapun mert az öcsém nyitvahagyta de kb egy óra múlva vissza is jött, sétáltatáskor normálisan jön az ember mellett és nem ugrál összevissza. Kaptam egy palotapincsit aztán a hugom kitalálta hogy ő is szeretne egyet és egy nő felajánlotta az egyik kis palotapincsi keverék kutyáját ami kb anniy idős volt mint az enyém. Ott látszott köztük a különbság! Amikor bent voltak az enyém hamar megtanulta a szobatisztaságot míg a másik soha és mindenhová odapiszkított (ugyan úgy prübáltuk őket rászoktatni a szobatisztaságra)! Szerintem megérti venni inkább egy normális szép fajtiszta kutyát mint egy menhelyről befogadott korccsal bajlódni! Ez persze az én tapasztalatom, mindenkienk más a véleménye!
2010. nov. 20. 18:48
 14/187 anonim ***** válasza:
76%

Hát akkor itt egy ellenpélda:

Mi elmentünk pár hete a gyepmesterhez és egy tündéri kutyust fogadtunk örökbe. Közepes testméretű fekete kutyus volt, a hugicám választotta ki. Elvittük állatorvoshoz, beoltattk stb. Két hete elaltattuk. Az ok:

Egyszer csak bekattant, megfolytotta az összes csirkét, és egy kismalacot, valamint 5 cicát nálunk, kitudja hányat a szomszédoknál. Mikor a húgom észrevette a kismalacnál rákiabált, mire a kutya a kezébemart.

2010. nov. 20. 18:51
 15/187 anonim ***** válasza:
81%
Jó, akkor most én is kérdezek. Mi a büdös ló...ért fáj az neked, hogy én szeretek egy bizonyos fajtát, azt akarom tartani, és megőrizni a jó tulajdonságait? Miért fáj az neked, hogy ezért én kiállításra akarok járni és tenyészteni? Részt veszek a fajtamenésben is, hogy segítsek helyrehozna valamennyit abból, amit a sok kutyagyáros ront a kedves fajtámon, macskát is mentettem már, szóval látom, tudom, napi szinten, hogy mi megy ma az országban. De az igazság az, hogy tele van a szamóca mintás napozóm az olyan szemellenzős fanatikusokkal, mint TE!!!!! Értsétek már meg végre-valahára, hogy NEM A TENYÉSZTŐKTŐL KERÜL AZ A RENGETEG KUTYA A SINTÉRTELEPEKRE ÉS MENHELYEKRE!!!!!!!!! MI A BÜDÖS FRANCÉRT NEM A SOK SZAPORÍTÓT, AZ IVARTALANÍTÁS TERMÉSZETELLENES ÉS AZ EGYSZER ELLENIE KELL - TÍPUSÚ OSTOBA SZAPORODNI HAGYÓT SZEKÁLJÁTOK????
2010. nov. 20. 18:54
 16/187 A kérdező kommentje:
hmm érdekes...akkor csak énvagyok olyan szerencsés , hogy mind a 4 menhelyi kutyám megtanulta az ül, marad ,gyere ide , fekszik parancsot?:) nekem több nem is kell.a 4 közül 3 at póráz nélkül sétáltatok, gyerekek játszanak velük..a staffot is elengedném ,mert 100 % ig biztosvagyok benne , hogy nembántana senkit,de ő már közepes, nagytestűnek számít , és a kinézete miatt is sokan félnek tőle..megmég meg is büntetnének keményen. ezért ő csak a futtatóba van elengedve..de válltig állítom , hogy aki legelsőre megcincálta a kezem ,és aki miatt műteni kellett az alkarom , ő szeret a legjobban !:)bár szerintem nem véresen komolyan támadt rám , mert egy kis csíknál több nem látszik a helyén..ha akarta volna letépi tőböl a karom..de hamnar odébbált..és ma?:) ha nemsimogatom 5 percenként, odajön hozzám hanyattfekszik és addig nyaggat amíg megnem kapja a simit :) érdekes módszereket vezetett be ha "könyörgésről" van szó...xD
2010. nov. 20. 18:56
 17/187 A kérdező kommentje:
jó oké ha agresszív a menhelyi kutya altassák el..csak énvagyok akkora hülye, hogy egy kezelhetetlen harcikutyát hazahoztam:Debben egyetértek..ha agresszív , altassák...főleg ha megharapta a (bocsi nemtudom kidet, már nemlátom a válaszod)de egy kis időráfordítással, minden kutya megváltoztatható..
2010. nov. 20. 19:00
 18/187 anonim ***** válasza:
88%

Ül, marad, gyere, fekszik... ezek olyan alap dolgok, amit minden kutyának tudni illene. Én nem dicsekednék vele.

Kicsit kezd már telelenni a papucsom a menhely témával. Két kutyám van, egy utcai befogadott és egy sittről mentett, továbbá rendszeresen hozunk ki esélytelennek tűnő kutyákat, és kikupálva, szocializálva eddig mindnek találtunk jó helyet. És ezek ellenére bizony a következő kutyánk egy többszázezres lesz. Ha nem tetszik, morgolódhatsz, ha még hatszáz ilyen "kérdés" lesz feltéve, az sem változtat a véleményemen. Bocs.

2010. nov. 20. 19:04
 19/187 anonim ***** válasza:
70%

18:40 - Sajnos menhelyeken is vannak fajtatiszták.

Kérdező, én menhelyről fogok kutyát hozni, ha lesz kutyám, egyrészt mert ezek egy része már tud ezt-azt, nekem meg még nem volt kutyám, és kezdőként nem árt, ha már egy részben szocializálódott kutyával indítok, így én is könnyebben tanulom a kutyával való bánásmódot. Másrészt őket ivartalanítják már, biztos lehetek benne, hogy oltva vannak meg minden, ami szükséges.

Tenyésztők esetén én gondban vagyok, hogy ki lehet megbízható, és ki lehet, aki csak annak mondja magát, de közben csak egy szaporító, akiket nem akarok támogatni.

Szerintem amúgy bármely kutya tud nagyon szeretni, ha szerető gazdi mellett van, mindegy, honnan hozzák. Valakinek célja van a kutyával, aszerint dönt, én nem ítélkezek senki felett, akár menhelyről akár tenyésztőtől hoz el kutyát, csak a szaporítókat kéne visszaszorítani valahogy.

2010. nov. 20. 19:07
 20/187 anonim ***** válasza:
26%

Szerintem is nagyon igazad van!

Semmiben nem külömb a 2 kutya(menhelyi és fajkutya tenyésztőtől) A menhelyi kutya, az aztán tudja mi az élet, éhezés, nem mint az elkényeztetett szoba kutya.

Nekem is van 1 menheji kutyám, de az sokkal érzelmesebb mint a többi ismerőseimnek tenyésztőtől vett kutyájuk. Mindig örül ha hazajövök, látszik rajta hogy tudja milyen az élet, amikor még az utcán járkált éhezett, ázott-fázott. :(. Kérdező: ugye te is így gondolod?

2010. nov. 20. 19:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!