Nem értem az embereknek mért nem jó a menhelyi kutya?!
Hát akkor itt egy ellenpélda:
Mi elmentünk pár hete a gyepmesterhez és egy tündéri kutyust fogadtunk örökbe. Közepes testméretű fekete kutyus volt, a hugicám választotta ki. Elvittük állatorvoshoz, beoltattk stb. Két hete elaltattuk. Az ok:
Egyszer csak bekattant, megfolytotta az összes csirkét, és egy kismalacot, valamint 5 cicát nálunk, kitudja hányat a szomszédoknál. Mikor a húgom észrevette a kismalacnál rákiabált, mire a kutya a kezébemart.
Ül, marad, gyere, fekszik... ezek olyan alap dolgok, amit minden kutyának tudni illene. Én nem dicsekednék vele.
Kicsit kezd már telelenni a papucsom a menhely témával. Két kutyám van, egy utcai befogadott és egy sittről mentett, továbbá rendszeresen hozunk ki esélytelennek tűnő kutyákat, és kikupálva, szocializálva eddig mindnek találtunk jó helyet. És ezek ellenére bizony a következő kutyánk egy többszázezres lesz. Ha nem tetszik, morgolódhatsz, ha még hatszáz ilyen "kérdés" lesz feltéve, az sem változtat a véleményemen. Bocs.
18:40 - Sajnos menhelyeken is vannak fajtatiszták.
Kérdező, én menhelyről fogok kutyát hozni, ha lesz kutyám, egyrészt mert ezek egy része már tud ezt-azt, nekem meg még nem volt kutyám, és kezdőként nem árt, ha már egy részben szocializálódott kutyával indítok, így én is könnyebben tanulom a kutyával való bánásmódot. Másrészt őket ivartalanítják már, biztos lehetek benne, hogy oltva vannak meg minden, ami szükséges.
Tenyésztők esetén én gondban vagyok, hogy ki lehet megbízható, és ki lehet, aki csak annak mondja magát, de közben csak egy szaporító, akiket nem akarok támogatni.
Szerintem amúgy bármely kutya tud nagyon szeretni, ha szerető gazdi mellett van, mindegy, honnan hozzák. Valakinek célja van a kutyával, aszerint dönt, én nem ítélkezek senki felett, akár menhelyről akár tenyésztőtől hoz el kutyát, csak a szaporítókat kéne visszaszorítani valahogy.
Szerintem is nagyon igazad van!
Semmiben nem külömb a 2 kutya(menhelyi és fajkutya tenyésztőtől) A menhelyi kutya, az aztán tudja mi az élet, éhezés, nem mint az elkényeztetett szoba kutya.
Nekem is van 1 menheji kutyám, de az sokkal érzelmesebb mint a többi ismerőseimnek tenyésztőtől vett kutyájuk. Mindig örül ha hazajövök, látszik rajta hogy tudja milyen az élet, amikor még az utcán járkált éhezett, ázott-fázott. :(. Kérdező: ugye te is így gondolod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!