Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek már mindent megprób...

Mit tegyek már mindent megpróbáltam?! (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
A kutyám egy fél ésves Golden és Labrador keverék elég nagytestű és nem bírok vele! Ha kimegyek hozzá a kerbe ugrál és harapdál (de nem fáj) és ha valamit tanítani akarok neki akkor nem figyek rám már azt nagy nehezem megtanítottam neki, hogy ül és fekszik de van amikor mondom neki és nem csinálja! És mikor sétáltatni viszem nagyon húz és sajnos már egyedül nem is tudom elvinni barátnőimmel szoktam mert olyan erős, hogy nem bírom el behúz a bokorba és ha rászólok se érdekli! Jah és minden kutyát nagyon megugat! Segítsetek, mit tegyek?
2010. nov. 18. 14:40
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
csakkitti hány éves vagy?
2010. nov. 18. 15:35
 12/22 anonim ***** válasza:

Ha apukád annyira ért a kutyához,mint ahogy írtad,akkor miért nem őt kérdezed?

Egyébként meg csak azok a módszerek válnak be,amivel neked eddig nem sikerült elérned,hogy ne ugráljon.

De azt folyamatosan kell alkalmaznod,akár 1-2 hónapig.Ne várj rögtön csodát.De ha apukád ért hozzá,akkor ezt neki is mondania kellett volna...

2010. nov. 18. 15:47
 13/22 anonim ***** válasza:
50%

25 vagyok

Nézd, ezek azok az ismert módszerek, amikkel le lehet szoktatni egy kutyát a felugrálásról.

Van még az, hogyha ugrik, akkor kapd el a két mellső lábát és tartsd addig, míg kellemetlenné válik neki a helyzet.

Vagy taníts egy ellentétes viselkedést, ami közben nem tud ugrálni. Például körözzön körülötted, vagy üljön be a lábad közé. És az ellentétes viselkedést jutalmazd.

De ezekhez mindegyikhez kitartás is kell. Nem egyik napról a másikra fog megoldódni a probléma, hanem hetek, vagy akár hónapok alatt. Ki kell választani egy módszert, és azt következetesen alkalmazni hetekig. Csodaszer nincs,a kutyák nem gépek. Idő kell nekik míg tanulnak.

És a másik, hogy amíg egy kutyának nincsenek kielégítve a természetes szükségletei - megfelelő mennyiségú mozgás, játék a fajtársakkal, játék a gazdával, rendszeres séta új élményekkel, és rendszeres foglalkozás - addig nem lehet tőle elvárni, hogy engedelmesen csücsüljön a fenekén, és nem csináljon semmit. Pláne nem egy kölyöktől.

2010. nov. 18. 15:51
 14/22 A kérdező kommentje:
Mert az én kutyám és apukám sokat dolgozik mondta, hogy megengedi, hogy legyen kutyám de akkor én neveljem és ő nem fogja de már ő se tud több módszert
2010. nov. 18. 16:01
 15/22 A kérdező kommentje:
Azt nagyon jól tudja, hogy mikor viszem be neki az ételet akkor csak úgy kapja meg, hogy leül és mikor azt mondom, hogy tied csak akkor kezdi el enni ezt én tanítottam neki!
2010. nov. 18. 16:05
 16/22 anonim ***** válasza:

Ügyes vagy!

Az éhségét használd ki máskor is. Ha ugrana, mondod, ül, mutatod, hogy van nálad finom falat. Ha leült, odaadod. Persze, idő kell, míg rögződik benne.

2010. nov. 18. 16:51
 17/22 anonim ***** válasza:
2010. nov. 18. 16:54
 18/22 A kérdező kommentje:
Köszi a videót csak az a baj, hogy az én kutyám nem ilyen nyugodt van, hogy csak rohangál az udvaron és nem is figyel rá mondjuk a kajáért mindig figyel!
2010. nov. 19. 14:27
 19/22 anonim ***** válasza:

Mert a videón lévő kicsit első perctől így tanítják. Majd a tiéd is lenyugszik. A kutya neveléséhez türelemből kell a legtöbb:))

Ha egy mp nyugi van, juti. Aztán szépen húzod az időt.

Szóval....TÜRELEM !!

2010. nov. 19. 15:31
 20/22 anonim ***** válasza:
Eleinte etetés előtt próbálgass vele. Ne sokáig, csak pár percet.
2010. nov. 19. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!