Mindent megpróbáltam, hogy kézhez szoktassam a tengerimalacomat de semmi sem jött be! Mit tegyek?
A tengerimalacok hülyék. Kölyökként kell elkezdeni, vagy esélytelen.
Tarts inkább patkányt. :)
Nehéz kézhez szoktatni!!??
Az én csíkos mókusomat amit 1,5 évesen vettem, na azt nehéz volt, de egy tengerimalacot merem állítani, szinte a legkönnyebb!(Pedig voltak deguim, mókusom, egereim, patkányaim, aranyhörcsögeim, dzsungáliai törpehörcsögöm, öcsémnek pedig tengerimalaca)
Igazából annyi a dolog nyitja, hogy pl répát vagy hasonló dolgot teszel a markodba, majd azt beteszed a ketrecbe, először el fogja vinni, kis idő után már a kezedből is megeszi..(Ugyan így kell megszelídíteni az összes kis emlőst!)
Remélem tudtam segíteni!
Két hatéves malacom van :) Szerintem a legszelídebb állatkák és igénylik is a foglalkozást.
Adj neki kézből enni. Ne beszélj hangosan, ne tegyél hirtelen mozdulatokat és legyél türelmes. Ha felveszed, mindig a feje felől közelíts a kezeddel, hogy lássa. Simíts végig a hátán és gyengéden nyúlj a mellkasa alá. Akkor tartod helyesen, ha a feneke (súlypontja:o) van a tenyeredben. Sose ragadd meg a grabancánál (nekik nem nyúlik úgy, mint a hörcsögnek) és sose szoríts össze a mellkasát, tüdejét - ezeket érthetően nem szeretik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!