Hogyan szelídítsem meg a tengerimalacomat?
Figyelt kérdés
Van egy 2 éves anyuka tengerimalacom. Már korábban is próbáltam megszelídíteni, de nem megy. Van két 1 éves kölyke, mikor megellett akkor sem volt szelíd. Ráadásul az ellés után még vadabb lett. Nekem nem megy az a teknika, ahol mindennap ki kell venni az állatot legalább 1 órára. Arra gondoltam, hogy jó lenne-e az, ha az ölembe tenném és amikor menekülni akar, mindig vissza tenném az ölembe, mint mikor a lovakat betörik, csak itt nem az állaton ülünk, hanem addig folytatjuk az ölbe vissza rakós teknikát, amíg meg nem adja magát. Ti hogyan szelídítettétek meg a tengerimalacaitokat??2011. szept. 20. 17:54
1/8 anonim válasza:
pedig csak a mindennapos foglalkozás hozza meg a gyümölcsét, de ha nem is egy óra akkor 10 percekre.. ez a megoldás
2/8 anonim válasza:
Hát az enyém rögtön szelíd volt, mármint nem harapott soha,elfutni meg így 7 év után is elfut előlem ha kiteszem, de nem érdekel ha meg akarom fogni megfogom....
3/8 A kérdező kommentje:
De mivel hosszú szőrű, nagyon nehéz levágni a szőrét, mert folyton menekülni akar és megfésülni is nagyon nehéz. Ráadásul a családban senki sem akar segíteni. Arra gondoltam, hogy elviszem állatkozmetikushoz, de lehet, hogy ott sem tudnának mit csinálni vele.
2011. szept. 20. 18:26
4/8 anonim válasza:
Oltasd be. Én a kistengerimalacom beoltattam nyugodt volt bármit csinálhattam vele. :D Azóta nagyon nyugodt de ha kiveszem és nem simogatom akkor elindul felfedezni a szobát. :D amúgy. Etesd kézből ha kiveszed legyen nálad uborka szeletelve próbáld meg. ha kézből kapja előbb meg szelídül. Amúgy már 2 éves. Mióta van nálad? Ha kölyök kora óta akkor azt már nem szelidíted meg. Ha még csak fél éve kb. hoztátok TALÁN még meg tudod de nagyon sok törödést igényel.
5/8 anonim válasza:
Tengeri malacnak nem kell oltás.....
6/8 anonim válasza:
Szerintem a lényeg hogy foglalkozz vele türelmesen, jó tapasztalatai legyenek veled kapcsolatban. Beszélj hozzá főleg ha enni adsz neki. A lényeg az hogy összekösse a hangod és a szagod jó dolgokkal és egy tengerimalacnak minden ami jó a pocakba megy....
Én pl: mindig "cancogok" mikor akarok tőle valamit (pl kaját dobok)lovas ártalom, és 1-2 hét után már majd kiesett a ketrecből mikor meghalott, most már mindenhová követ és bárhonnan előjön mikor kiadom ezt a hangot....mondjuk elkapni magát azért nem agyon engedi, csak már szegény kicsit vak és így nem nagyon tud menekülni....
7/8 A kérdező kommentje:
6 hónaposan kaptam. Próbáltam megszelídíteni, de nem ment. Amúgy elveszik tőlem az ételeket és akkor is, ha nyitva van a ketrec ajtaja, csak megfogni nem engedik magukat és az ölemből mindig menekülni akarnak, ha fésülöm őket vagy vágom a szőrüket. Persze a Sanyi kivételével (fiú tengerimalac). Ő nagyon szelíd, de ő sem engedi megfogni magát. De ugye az a baj, hogy mondtátok, hogy jó élmény, de a fésülésnél nem kapnak jó élményt és ez szerintem kicsit-nagyon megnehezíti a dolgom.
2011. szept. 21. 18:04
8/8 anonim válasza:
Igazából fésülés téren nem tudom hogy is kellene mert az enyém rozettás és nem fésülöm csak fürdetem...akkor meg kicsit erőszakos vagyok ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!