Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy lehet ezt feldolgozni?

Hogy lehet ezt feldolgozni?

Figyelt kérdés
Tegnap halt meg a 3,5 éves Puli kutyám. Nálunk született, itt nőtt fel. Imádjuk őt is és a másik kettő Pulinkat is. Hétfőn kedvetlen volt, de evett, közben a 8 hónapos kislányomnak nagyon magas lett a láza délután, elrohantunk az orvoshoz. A kutya utána sem volt olyan mint kellett volna,csak vizet ivott de azt is kihányta. Másnap reggel mondta a párom hogy nem evett a kutya és alig tudta összeszedni az udvaron. Kihívtuk azonnal az állatorvost, ő nagyon alaposan megvizsgálta, kapott több injekciót, infúziót. Másnapra ígérte hogy jön és meglátjuk. Aznap éjjel viszon a kutyus meghalt. Egyszerűen nem tudom feldolgozni. Már hülyének néznek hogy egy kutya miatt így kiborultam. Iszonyú lelkiismeretfurdalás gyötör hogy nem kellett volna mindjár az első napon szólni az orvosnak amikor láttuk hogy nem olyan mint szokott. Szinte fizikai fájdalmam van a hiányától. Volt egy pár kutyám eddig de mind végelgyengülésbe haltak meg 10-15 éves korban, ez a kutya viszon 3,5 éves volt! Kérlek benneteket ne nézzetek le a kérdés miatt, nem vagyok gyerek 33 éves felnőtt anyuka vagyok és mégis úgy élem meg ezt az egészet mintha egy nagyon közeli családtagomat vesztettem volna el.
2010. nov. 18. 11:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Most olvastam csak kommentedet. Ami nekem még segített: az összes képet amim volt róla, beleszerkesztettem egy fekete keretbe, végig gondoltam minden szép pillanatunkat, és persze azokat is amikért haragudtam rá. Megbocsájtottam neki mindent, ami miatt dühös voltam. Gyújtottam gyertyát, és néztem ahogy száll fel a füstje. Én engedtem az érzelmeket kiömleni, így gyászoltam. Nem akartam magamba zárni, el akartam engedni. Nekem így volt könnyebb.

De az is bevált megoldás, ha neked úgy könnyebb, hogy összeszedsz mindent ami rá emlékeztet, és bezárod egy dobozba, elteszed olyan helyre, ahonnan nem nagyon kerül elő.

És ne érezd magad hülyén emiatt, a gyász akkor is gyász, ha csak egy kutyáról van szól. Egyébként az sem baj, ha bevonod a búcsú szertartásba a gyerekeket is. Sajnos a halál az élet legtermészetesebb velejárója, muszáj megtanulni kezelni, mert minél később szembesül vele az ember, annál rosszabb lesz.

2010. nov. 18. 12:27
 12/16 anonim ***** válasza:
Én 2 éve voltam így, 13 éves volt a kutyusom. 2hétig húzódott szegénynél, egy hétig már fel sem bírt állni. Vártam vártam hátha erőre kap,tartottam a fejét míg ivott, meg evett pár falatot a kezemből, a végén pedig már azt sem. Már nem bírtam hallgatni a sírását és elaltattuk. Szörnyű volt. Meg a döntést meghozni is,pont pár nappal karácsony előtt. Tényleg nagyon rossz volt nélküle. Azóta eltelt 2 év de nap mint nap eszembe jut. Nyáron vettem még egy ugyanolyan fajtájú kutyust csak kislányt. Ő sokat segített,meg a másik megmaradt kutyusom. Szerintem ne okold magad. Neki nem voltak olyan komoly tünetei ami miatt rögtön rohanna az ember az orvoshoz,inkább próbál várni hátha csak egy múló dolog.Pár nap alatt játszódott le. Tölts több időt a megmaradt kutyusaiddal és a kislányoddal. Még csak egy nap telt el, azalatt nem történik csoda,de idővel jobb lesz az tuti.
2010. nov. 18. 14:43
 13/16 anonim ***** válasza:
Ez jogos az anyai ösztönöd azt sugta hogy gyereked fontosab mint kutyátok. De ne vedd bántodásnak,sértésnek öszinte részvétem de télleg emlék dobozt csináljál amibe kutyád dolgai lehesenk bele sok éven át nem nézel rá. Ha venétek olyan pulit akkor az se helyetesithetné az előzőt.Én is ismerte 1 kutyát ő tacsko szuka kutyavolt és azt hittem öreg volt de mgé csak 8 éves volt én fiatalon elvesztetem 2 drága barátomat saját kutyáimat.
2010. nov. 18. 15:31
 14/16 anonim ***** válasza:

Fogadd részvétem, az ilyet csak azt tudja, hogy mit jelent, aki már vesztett el kutyát.

Én is kettőt, bár idősek és betegek voltak, de máig bennem élnek...

Nem tehetsz róla, a betegség sajnos ilyen.

Egyébként a kutya sokkal könnyebben elkap embertől betegséget (adott esetben lehet, hogy a kislányodtól valami vírust) és sokszor nehezebben, vagy sehogy sem vészeli át. Ha ennyi idő alatt nem tudtak segíteni rajta, akkor az az egy nap sem segített volna.

2010. nov. 18. 16:42
 15/16 A kérdező kommentje:
A párom kérésére a dolgait (tálját és kedvenc játékát) vele temettük. Azt mondta nem bírná látni. Igen, tudom hogy akkor adott helyzetben nekem a gyerekem egészségével kellett foglalkozni, és nem tűnt akkora nagy bajnak a kutya viselkedése. De mégis, most gyötörnek a gondolataim... Hiába, nálunk az állat családtag, és hidjétek el hogy nagyon komolyan úgy érzem hogy utoljára ekkora fájdalmat akkor éreztem amikor 5 hónapos terhesen elvetéltem a fiamat.
2010. nov. 18. 16:56
 16/16 anonim ***** válasza:

A Szivárványhíd

Egy híd köti össze a földet az Éggel

ez a szivárványhíd, mely

csodás színekkel ragyogón ível

földig érő tarka ívvel.

Innenső oldalán a hídnak

pompázó virágok nyílnak,

friss-zöldek a pázsitos rétek,

üdék a völgyek, dombvidékek.

Örök a tavasz, nem esik a hó.

Van bőséggel ennivaló,

mindig lágy-meleg az idő,

a víz is mindig frissítő.

Ha egy kedvencünk kihűl,

erre a szép helyre kerül.

Az agg, megtört állatok,

itt lesznek újra fiatalok,

újra épek a megcsonkultak

és egész nap csak játszadoznak.

Az én kutyám is itt lakik,

és nagyon vár már valakit.

Hisz egy hiányzik csak neki:

Nincs itt vele, ki szereti;

hát hancúrozik egész nap,

míg el nem jő a pillanat.

Most hirtelen abbahagyja:

-orra tágul, füle feláll,

lába remeg, szűkül a szempár,

rohanni kezd: megjött a gazda! -

S hogy megérkezett s meglátott:

hozzád rohan a barátod,

felkapod kitárt karodba,

csókolgatod újra meg újra,

belenézel hűséges szemébe,

s indultok. Majd elérve

a csodák útjának végére,

a szivárványhídon együtt mentek át

és ez lesz nektek az igazi mennyország.

2010. nov. 18. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!