Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Pitbullt. De honnan?

Pitbullt. De honnan?

Figyelt kérdés

Szeretnék a jövőben egy pitbullt vásárolni de nem tudom honnan vegyek. Előző kutyám egy pit keverék volt egy menhelyről és vannak tapasztalataim nem kell kioktatni, hogy ne vegyek :P Úgy tudom, hogy nem lehet ezt a fajtát tenyészteni (?) Külföldön sem engedélyezik ezt?

Karcsú de izmos kutyára vágyok nekem ez a felépités tetszik.

pl: [link]

[link]

2010. nov. 9. 15:31
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
Nálunk mind a két kutya szépen játszik a három éves kislányunkkal, persze csak felügyelet mellet. Bár ez egy németjuhásznál is így lenne. Egy szép amsaffot is megnéznek az utcán. A lényeg hogy minden kutyával kell foglalkozni, nem lehet őket elhanyagolni. Mind a két fajtának nagy a mozgásigénye.
2010. nov. 9. 15:51
 12/21 A kérdező kommentje:

15:51

Igen ezzel én is tisztában vagyok, imádok kirándulni és kutyás sportokkal is megismerkednénk. (agility,frizbee,súlyhúzás)

2010. nov. 9. 15:52
 13/21 anonim ***** válasza:

Mi steffnek vettük Connie-t de pitbull lett belőle :O)

Legalábbis törzskönyv nélkül minden doki azonnal lepitbullozza. Imádjuk, ő imádja a nála 1 évvel idősebb görcs máltainkat és a 2 éves fiúnkat. Néha elszakad nála a cérna, de ilyen okos és tanulékony kutyát én még életemben nem láttam. Kertvárosban élünk, itt a házi kutyák amiket kifejezetten gyerek mellé ajánlanak -lásd golden retriwer- lökdösik fel a gyerekeket és nevelhetetlenek...bezzeg a mi "vérengző fenevadunk" :OD

2010. nov. 9. 15:57
 14/21 anonim válasza:
2010. nov. 9. 16:00
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Azért nehéz ügy ez, mert itthon szinte bárhonnan veszel pitet, tuti, hogy a felmenői harcra lettek szelektálva sajnos.

Nyilván akkor is meg lehet nevelni, kérdés, hogy akarod-e sok pénzzel szponzorálni a kutyaviadalokat.

Nem tudom, hogy létezik-e olyan tenyésztő egyáltalán itthon, aki abszolút elítéli a harcot. De az is biztos, hogy a súlyhúzáson is szemet húnynak a részt vevők, nyílt titok, hogy sok kutya harcol is. Legalábbis a sebhelyek biztosan nem súlyhúzás közben keletkeztek.

Én néha azzal szadizom magam, hogy beleolvasok a fórumukba, de aztán mindig kerülget a sírás és inkább nem nézegetem: [link]

Olvass bele. Nekem ezek sehogyse tűnnek jól szocializált kiegyensúlyozott családi vagy munkakutyának. Szerintem ha pitet veszel végsősoron ezt a bandát támogatod.

Így néz ki egy kennel: [link]

A durvább képeket már leszedték, nemrég még kint volt ahogy 3 méterenként egy kutyaház, hozzákötve 1 kutya 2 méteres láncon. Undorító.

Nem a pittel van bajom, hanem a hazai pitesekkel.

2010. nov. 9. 16:53
 16/21 A kérdező kommentje:

Ismerem a topicot és a fórumos bandát szoktam olvasni de csak kis ideig birom mivel nekem se ez a kutyatartás. Ezért sem ott kérdeztem rá mivel tudtam, hogy vagy leoltanak,elküldenek melegebb éghajlatra vagy semmibe vesznek. Sokszor a sirógörcs kerülget a képeket látva....sajnos.... :(((

Akkor úgy látom ha pitet szeretnék ne itthon keresgéljek... :/

2010. nov. 9. 17:01
 17/21 anonim ***** válasza:

amstaffként tenyésztenek vagy inkább szaporítanak piteket itthon is csak nyílván nem pitbullként vannak jegyezve:)

a súlyhúzós oldalon tényleg találhatsz ilyen szaporítókat bőven...

2010. nov. 9. 22:45
 18/21 djzeyon válasza:
Pit Bull Kennelek közül én merem ajánlani a Gold Eye's Kennel-t, vagy a Blood'n'Chocolate Kennel-t.Mind a két kennel egy vonalat visz és náluk hatalmas és nagyon jó kutyákat lehet vásárolni.Nézz utánuk ha szeretnél
2011. ápr. 15. 04:02
 19/21 anonim ***** válasza:

OFF:szerintetek ezek hozzáértő, felelősségteljes tenyésztők aki kölyköket fedeztet egymással + évente több almot le akarnak hozni előjegyzések nélkül?!!!

szaporítókat ne ajánlgassunk már itt!

2011. ápr. 15. 15:20
 20/21 anonim ***** válasza:
Te zebulon, ne ajánlgasd itt már a saját lepukkant szar kenneledet a cigánysoron 10 rugóért vett hamis pedigrés kutyáiddal, rendben?
2011. júl. 3. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!