Pitbullt. De honnan?
Szeretnék a jövőben egy pitbullt vásárolni de nem tudom honnan vegyek. Előző kutyám egy pit keverék volt egy menhelyről és vannak tapasztalataim nem kell kioktatni, hogy ne vegyek :P Úgy tudom, hogy nem lehet ezt a fajtát tenyészteni (?) Külföldön sem engedélyezik ezt?
Karcsú de izmos kutyára vágyok nekem ez a felépités tetszik.
pl: [link]
15:51
Igen ezzel én is tisztában vagyok, imádok kirándulni és kutyás sportokkal is megismerkednénk. (agility,frizbee,súlyhúzás)
Mi steffnek vettük Connie-t de pitbull lett belőle :O)
Legalábbis törzskönyv nélkül minden doki azonnal lepitbullozza. Imádjuk, ő imádja a nála 1 évvel idősebb görcs máltainkat és a 2 éves fiúnkat. Néha elszakad nála a cérna, de ilyen okos és tanulékony kutyát én még életemben nem láttam. Kertvárosban élünk, itt a házi kutyák amiket kifejezetten gyerek mellé ajánlanak -lásd golden retriwer- lökdösik fel a gyerekeket és nevelhetetlenek...bezzeg a mi "vérengző fenevadunk" :OD
Azért nehéz ügy ez, mert itthon szinte bárhonnan veszel pitet, tuti, hogy a felmenői harcra lettek szelektálva sajnos.
Nyilván akkor is meg lehet nevelni, kérdés, hogy akarod-e sok pénzzel szponzorálni a kutyaviadalokat.
Nem tudom, hogy létezik-e olyan tenyésztő egyáltalán itthon, aki abszolút elítéli a harcot. De az is biztos, hogy a súlyhúzáson is szemet húnynak a részt vevők, nyílt titok, hogy sok kutya harcol is. Legalábbis a sebhelyek biztosan nem súlyhúzás közben keletkeztek.
Én néha azzal szadizom magam, hogy beleolvasok a fórumukba, de aztán mindig kerülget a sírás és inkább nem nézegetem: [link]
Olvass bele. Nekem ezek sehogyse tűnnek jól szocializált kiegyensúlyozott családi vagy munkakutyának. Szerintem ha pitet veszel végsősoron ezt a bandát támogatod.
Így néz ki egy kennel: [link]
A durvább képeket már leszedték, nemrég még kint volt ahogy 3 méterenként egy kutyaház, hozzákötve 1 kutya 2 méteres láncon. Undorító.
Nem a pittel van bajom, hanem a hazai pitesekkel.
Ismerem a topicot és a fórumos bandát szoktam olvasni de csak kis ideig birom mivel nekem se ez a kutyatartás. Ezért sem ott kérdeztem rá mivel tudtam, hogy vagy leoltanak,elküldenek melegebb éghajlatra vagy semmibe vesznek. Sokszor a sirógörcs kerülget a képeket látva....sajnos.... :(((
Akkor úgy látom ha pitet szeretnék ne itthon keresgéljek... :/
amstaffként tenyésztenek vagy inkább szaporítanak piteket itthon is csak nyílván nem pitbullként vannak jegyezve:)
a súlyhúzós oldalon tényleg találhatsz ilyen szaporítókat bőven...
OFF:szerintetek ezek hozzáértő, felelősségteljes tenyésztők aki kölyköket fedeztet egymással + évente több almot le akarnak hozni előjegyzések nélkül?!!!
szaporítókat ne ajánlgassunk már itt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!