Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem sikerült megszeretni a...

Nem sikerült megszeretni a kutyám több, mint fél év alatt?

Figyelt kérdés

Lassan 1 éve sajnos meghalt az előző kutyám. Örökbe fogadtam egy kutyát kb. 7 hónapja. Minden nap foglalkozok vele, sétálunk, van tanulás idő is. Egész sok mindent tud már, de nem érzem, hogy kötődnénk egymáshoz, nem érzem, hogy hűséges lenne. Azt hittem, ez majd változik, de 7 hónap alatt sem alakult ki a kötődés.

Sajna sokszor csak akkor hallgat rám, ha jutifalat van. Dühös vagyok, amikor a tiltás ellenére pl. kiszalad a kapun, ha megy valaki az utcán. Ezt több hónap alatt sem sikerült megtanítani neki. Ahogy azt sem, hogy ne menjen rá a macskakra az utcán. Többször rajtakaptam, hogy tönkreteszi a viragoskertet, ilyenkor tiltottam, de aztán a hátam mögött többször is megcsinálta ezt. A kerti bútorokat is tönkretette.

Ez az egész csak rosszabb lett, miután a semmiből kiirtotta több díszmadaramat is (simán átugrotta a 2 méteres kerítést). Azóta teljesen megutáltam a kutyám!

Az előző kutyám kiskorától kezdve nálam volt, ő sosem ment ki a kapun, más állatokat sem bántott, pedig vadászkutya volt.

Most már azt érzem, hogy elbuktam a nevelését, nem való nekem újabb kutya! Mit tennétek a helyemben?

A történethez hozzátartozik, hogy közös a kutya, de a párom nem neveli, nem szól rá a kutyára ha valami rosszat tesz itthon, mindent ráhagy.

tegnapelőtt 14:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Infókat nem tudunk a kutyáról.

Az hogy nem tudod nevelni,nem a kutya hibája.

Nincs a tekintélyed alatt a kutya az biztos.

Egyszerűen oktató kell neki.

Hivj házhoz oktatót.

Én is ezt tettem,miutan az alapokat megtanítottam a sajatomnak.De onnan tovább oktatóval haladunk.

Szintén díszmadaras vagyok én is.Sajnalom a veszteségeidet!

Egy biztos.Jó lehet ez még,ne add fel.

tegnapelőtt 23:13
 12/13 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem is túl nagyok az elvárásaid ès az előzőhöz hasonlítod. Attól mèg, hogy nem hallgat rád, nem biztos, hogy nem kötődik hozzád, csak más ütemben tanul. A saját mentett kutyámon is azt látom, hogy gyakran sèta közben mintha nem is lèteznèk a sok inger miatt, ami èri, egyáltalán nem hallgat rám de otthon pedig jön, bújik, odafigyel. Adj mèg időt annak, hogy fejlődjön a kapcsolatotok!
tegnapelőtt 23:30
 13/13 anonim ***** válasza:
Kutyaiskola, kikébző aki házhoz megy, villanypásztor, végsőbb esetben elektromos nyakörv...de eddig a pénzt sajnálod rá, a villanypásztor felesleges...
tegnap 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!