Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért ilyen hálátlan a kutyám?

Miért ilyen hálátlan a kutyám?

Figyelt kérdés
Egy közepes méretű keverék (vizsla jellegű) kutyám van. Odakint viszonylag nagy területű kennelben tartom. Naponta egy órát sétálok vele. Változatosan táplálom. Rendszeresen játszom vele, tanítgatom is. Mégis amikor megjövök sétából, és vacsorát adok 10 neki percre rá torka szakadtából üvölt. Rengeteged ugat. Minden nap. Akadt olyan is, amikor szinte egész nap csaholt . Pedig aznap másfél órát sétáltam vele, és délelőtt játszottunk is.Nem tudom mit tegyek. Kutyaiskolába nem szeretném vinni. (Nincs semmi zavaró tényező odakint tuti nem azért van csak folyton követelőzik)

tegnap 17:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
94%

Valsz fázik. Ha tényleg vizslaszerű, rövid a szőre, akkor a 0 fokban kint nem túl jó neki.

Az állatmenhely egy szükség megoldás, ne azt vedd alapul. És ne is az állatkínzó szomszédot.

tegnap 19:22
 12/20 anonim ***** válasza:
87%
Fogjuk rövidre: A kérdező jobban teszi, ha lemond a kutyájáról és jó kezekbe kerül. Mivel ez tippem szerint úgy sem megtörténni, ezért nincs értelme energiát fektetni további válaszok írásába. De legalább megpróbáltam.
tegnap 19:23
 13/20 A kérdező kommentje:
Mostanában mondjuk azért is ugat ennyit mert a körülöttünk lévő észlények kéthete folyamtosan petárdáznak, de nyugodtan ítéjetek el és kiáltsatok ki mocskos állatkínzónak(nyilván ekkor behiztam de nem hallotam mindig h emiat ugat). Köszönöm
tegnap 19:27
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

13

"Nincs semmi zavaró tényező odakint tuti nem azért van csak folyton követelőzik"

Döntsd már el hogy mivan :D enyhe ellentmondásba keveredtél, nem gondolod?

tegnap 19:34
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

A menhelyen azért tartják így, mert csak így tudnak annyi állatot kimenteni a biztos halálból (értsd: utcáról, a kocsik elől, illetve elhanyagoló gazdiktól, láncról,stb.). Ezért is nézik meg a legtöbb helyen, hová adják a kutyát, mert jobb helyet akarnak neki, mint amit ők biztosítani tudnak.

A kutyád nem szimplán unatkozik, hanem apránként beleőrül abba, ahogy tartod. Rövidszőrűt kapásból nem tartunk kint, simán lehet, hogy egy hidegebb tél beálltával reggel már csak a kihűlt tetemét találod ott. Itt nem csak a foglalkozás/séta mennyisége a kérdés, hanem hogy a kutya társas lény, igényli a gazdi közelségét, és az nem felel meg neki, hogy ő a kennelben van (gyakorlatilag ebből a szempontból 1000 négyzetméteres is lehetne az a kennel, nem számítana), míg te a házban.

Ha nem akarsz rendesen kutyát tartani, akkor minek?

tegnap 19:35
 16/20 A kérdező kommentje:
Általában nincs ilyen és akkor is ugat. (Most csak van ez plussz)
tegnap 19:36
 17/20 anonim ***** válasza:
89%
Engedd ki a kennelből, ne ott legyen egész nap hanem a kertben. Illetve napi 2 óra séta lehetne a napi 1 óra helyett.
tegnap 21:57
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó
tegnap 23:08
 19/20 anonim ***** válasza:
64%
Nekem is volt vizslám és ők alapvetően nagyon embercentrikus kutyák, szükségük van a gazdájuk társaságára. A leírtak alapján nyilván nem opció nálad a házba való beengedés, pedig ez lenne a megoldás.
ma 08:21
 20/20 Senior Séf ***** válasza:
Hálátlan? Nem a megfelelő elvárásokat támasztod vele szemben. HÁLÁT (vagy egyéb emberi érzést) ne várj egy állattól. 40 éve kutyázok, 40 éve imádom őket, a lehető legjobban tartom őket, de soha eszembe se jutna ezért hálát várni.
ma 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!