Hogy tudnám feldolgozni a kutyám halálát?
Az ido.
Az elso kutya elvesztese talan a legfajdalmasabb, ha vele nott fel az ember. De idovel konnyebb lesz.
Semmit nem tehetsz, el kell őt engedned, és megőrizni az együtt töltött szép emlékeket.
A berni pásztoroknál a 9 év szép kornak számít, nem is értem, hogy az orvos miért biztatott azzal, hogy 15 évet is élhet, köztudottan rövid életű fajta, örökletes betegségekkel.
Megértem a szomorúságodat, de azt el kell fogadnod, hogy a kutyák élete más léptékben zajlik, mint az emberé, vannak olyan kutya fajták, amelyek átlagos élettartama 5-6 év, muszáj elengedni, amikor eljön az ideje.
Már el is indultál a jó úton, ott van most is a két kutya.
Minden kutya egy személyiség nem lesz olyan, mint a másik, az ember, aki kutyákat tart belül tudja azt, hogy "az volt a legjobb", "azt szerettem a legjobban", de az ellen nem lehet tenni, hogy a kutyák élete kb egy évtized, még egy hosszú életű fajtánál sem lehet az kijelenteni, hogy az a biztosan él 16 évet.
Nem kell feldolgozni, sok más rossz és jó emléked lesz még az életben, ezektől leszel azzá, aki leszel. Idővel megszokod.
Na meg majd más perspektívába kerül, amikor a szüleid halnak meg :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!