10 hónap késés az éves oltásokkal von maga után valamit?
Figyelt kérdés
Eddigi években mindig időben oltattuk be őket, ha bajra gyanakodtunk, rögtön vittük és visszük is(hangosabban hallottam lélegezni, elvittem és megdicsért a doki, amiért kifüleltem), viszont az éves oltásokkal eléggé elmaradtunk, ugyanis csapások sorozata ez az év. Sokáig nem találtam munkát, emiatt egy hónap késéssel voltunk a számlákkal, anyám 11 hónapig kimaradt a munkából, élet-halál műtéten esett át, de hosszas várakozás előzte (nem baleset miatt), a felépülése hetekkel tovább elhúzódott, jöttek különféle "meglepetések", amiket ki kellett perkálni, a kevés táppénze hónapokat késik, most is kettő hónap hiányos, én meg nem vagyok csodatévő akkor sem, ha idegbetegre dolgozom magam a sok túlórával. Pár hónap az én, vagy a mi bűnünk, mert máshogy emlékeztem a dátumra, de a többi hónap nem figyelmetlenség, nem volt rá keret. Egy szó mint száz, ez így alakult, és alighanem februárban fogjuk tudni pótolni, úgy lesz 10 hónap. Esetleg januárban legkorábban, tényleg igyekszünk, de rengeteg kiadás jött ránk, egyenesbe kell jönnünk.dec. 9. 23:14
2/4 anonim válasza:
Nem fognak ezért megbüntetni. Akkor lehet esetleg baj belőle, ha ezalatt a 10 hónap alatt megharap valakit a kutyád, akkor ugyanis kötelező bemutatni az oltási könyvet és ha nincs oltva, akkor büntetnek is érte.
3/4 anonim válasza:
Nem fognak megbüntetni emiatt, nálunk is előfordult egyszer, hogy pár hónapot késtünk a veszettség elleni oltással (sajnos figyelmetlenek voltunk és rosszul emlékeztünk a hónapra). Az állatorvos nagyon rendes volt, azt mondta semmi probléma nincs ebből, és elmondta, hogy ezek a kötelező oltások igazából 3 évig védenek. Nagyon sok külföldi országban 3 évente adják a veszettség elleni oltást, csak ugye magyarországon évente kötelező, a kutyának semmi baja nem lesz ha kicsit később kapja meg. Baj tényleg csak akkor van, ha megharap valakit ez idő alatt.
4/4 anonim válasza:
Semmi sem fog történni,veszett sem lesz, meg sem büntetnek. Akkor lehet csak gond ha megharap valakit, mert akkor oltás hiányában karanténba kell zárni valami 3 hétre, meg a sértett félnek akkor kell veszettség elleni oltássorozat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!