Jack russel terrier számára milyen kutyatáp lenne ideális?
Lazacolajat meg lehet probalni szerintem, 8 hetig adni, aztan 2-3 honap szunet es ujra.
Hatha segit. Arra figyelj, hogy jo minosegu legyen az olaj, lehetoleg hidegen sajtolt.
Készülj fel, hogy a következő 15 évben ez lesz :D
Nekünk is a lazacolaj segített meg a szárítógép, hazaérkezve azonnal ruhacsere, szőnyegek, bútorok kicserélése bézs színűre és a ragacsos ruhahenger.
Valamiért úgy vannak összerakva ezek a törpék, hogy az átlag rövid szőrű kutyánál sokkal jobban hullajtják a szőrüket.
Nekem ugyan nem jack russell terrierem van, hanem csivava keverékem, de neki is eléggé hullik a szőre. Jó minőségű tápot és konzervet eszik, nem ez az oka. Nálam bevált egy technika, amit én találtam ki. Heti 2x megcsinálom, lehetőleg porszívózás előtt és jelentősen kevesebb szőrt találok a lakásban.
Szóval első lépésként végighúzom a testén a kezemet, szőrrel ellentétes irányban, aztán így oda-vissza "simogatom". Rengeteg szőr simán kipereg így belőle :D érdemes könnyen takarítható területen csinálni. Utána a trimmelésnél használt módszert alkalmazva ráfogok egy kupac szőrre és óvatosan meghúzom. Nem kitépem, csak a meglazult szőr szálakat távolítom így el. Nem szabad a kutyának fájnia. Enyém simán hagyja, magától kijönnek a szőrök, amik hamarosan úgyis kihullanának. Ha ezzel végeztem, akkor hozom a kefét és kifésülöm a szőr növekedésével azonos irányban. Így már tényleg a lehető legtöbb szőrt eltávolítottam :)
Nálam ez vált be a legjobban rövidszőrű kutyánál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!