A kutyám 6 hónapja parvovírusba halt meg. Mikor lenne biztonságos (alapos fertőtlenítés után) új kutyát hozni a lakásba? Olvastam olyanokat is, hogy 3-4 hónap, de olyat is, hogy akár 1-2 évet is várni kell mert a vírus nagyon ellenálló.
Figyelt kérdés
ápr. 26. 15:35
1/5 anonim válasza:
5 évet mondanék abszolút biztonságosnak. De elvileg ha van a kiskutyának befejezett oltássorozata, akkor nagy baj nem lehet. Az udvart úgy tudom lehet fertőtleníteni, bár én ebben nem hiszek annyira. Részvétem.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Udvarunk nincs, lakásba lakunk, alaposan fertőtlenítettem, viszont a kutya bisztonsága fontosabb.
Köszönöm
ápr. 26. 16:18
3/5 anonim válasza:
A sok éves időtartamot talajra szokták mondani, ezért gondoltam, hogy udvarról van szó. Lakásban nem hiszem, hogy addig meg tudna maradni, főleg, hogy teljes mértékben ferőtleníteni lehet ott mindent.
4/5 anonim válasza:
Minden tenyésztő parvó elleni oltással adja át a kiskutyát. Az oltás után minimum 12 nappal kapjon még egy kombinált oltást is, az is tartalmaz parvo elleni vakcinát is. Idegen, ismeretlen kutyával ne találkozzon pár hétig,amíg nem alakult ki a védettsége, de oltásokkal rendelkező ismerős kutyájával találkozhat. A fertőtlenítésről és a parvó vírus törzseiről itt olvashatsz: [link]
5/5 anonim válasza:
Huhhh a parvó kegyetlen
Nekem hatalmas udvarom van, szomszéd bácsikánál volt 5 kutya undorító körülmények között. Elhoztam őket, aznap az egyikkel szaladtam állatorvoshoz ahol kiderült, parvós…, el kellett altatni. Másik 4 is elkapta, mert oltásuk nem volt! Meghalt még egy Drága kutyus🖤 de a többi 3 túlélte, azóta oltás, chip, ivartalanítás. Nekünk az javasolta a doki hogy 1 hónap után hipózzuk le az udvart, kaki felszedés ugye alap, de a hipó sem öli meg 100%osan, úgyhogy legalább 2 oltással rendelkező kutyust hozzak! (ami nemfog megtörténni többet, pokol volt amit átéltünk a parvó miatt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!