Hogyan kell helyesen felemelni a kutyát?
Pici kutyám van.
Azt tudom, hogy nem szabad a hóna alá nyúlni 2 kézzel és úgy felemelni, de nem találok egy normális leírást vagy ábrát, hogy hogyan kell.
10
Azért pontoznak le mert nincs igazad.
Ahogy írtátok, úgy teszem le a kutyám pl. az ágyról. De nem igazán tetszik neki ahogy hátul megtámasztom, folyton ficánkol.
Viszont a földről szerintem így nem fogom tudni felvenni mert nagyon mélyen van.
> "a comb tövének az alsó részénél támasztod meg a karoddal/kezeddel"
Ez még nagyobb hülyeség, már ne is haragudj. Egyenes út ahhoz, hogy kificamítsad a combot.
17-es, nem fogok vitatkozni veled arról, hogy melyikünk ír hülyeséget, nézz képeket arról, hogyan ajánlják a kutya felemelését pl. how to lift your dog keresőszavakkal. Lehet, hogy nem tudom helyesen érzékeltetni a szavakkal azt, ahogy 30+ éve emeljük a közepes testű (17-20 kg) kutyáinkat és ahogy egyébként az állatorvosnál is mindig láttam őket emelni. Probléma nélkül, évtizedeken át. Életemben nem is hallottam még arról, hogy valaki kificamította volna a combot egy kutya felemelése során.
Példavideó: https://www.youtube.com/watch?v=H8jCigrskVE&t=102s
1:28-1:42 körül lehet látni vizsla emelését, én erről beszélek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!