Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan kell helyesen felemelni...

Hogyan kell helyesen felemelni a kutyát?

Figyelt kérdés

Pici kutyám van.

Azt tudom, hogy nem szabad a hóna alá nyúlni 2 kézzel és úgy felemelni, de nem találok egy normális leírást vagy ábrát, hogy hogyan kell.

dec. 5. 05:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
20%
Tegyél alá egy tálcát és azzal emeld meg, ha ennyire életképtelen vagy.
dec. 5. 23:27
 12/21 A kérdező kommentje:
Mennyire szar élete lehet az ilyeneknek, mint te 😔
dec. 5. 23:34
 13/21 anonim ***** válasza:
10-es, köszönöm, tisztában vagyok az anatómiával, valószínűleg jobban is nálad. Ha azt írom, hogy a medencéjét kell alátámasztani, az technikailag helyes ugyan, de nem a két lába között fogod meg a medencéjét és ott emeled/tartod, hanem a comb tövének az alsó részénél támasztod meg a karoddal/kezeddel - vagy írjam úgy, hogy a ventrális részénél?
dec. 6. 12:22
 14/21 anonim ***** válasza:
50%

10

Azért pontoznak le mert nincs igazad.

dec. 6. 23:02
 15/21 A kérdező kommentje:

Ahogy írtátok, úgy teszem le a kutyám pl. az ágyról. De nem igazán tetszik neki ahogy hátul megtámasztom, folyton ficánkol.

Viszont a földről szerintem így nem fogom tudni felvenni mert nagyon mélyen van.

dec. 6. 23:06
 16/21 anonim ***** válasza:
0%
#14 De igazam van. Ha a combjánál támasztod meg, akkor ott vannak a szalagok és a vénák. A medencecsintnál kell megtámasztani alányúlással. Te sem a combodon ülsz, amikor leülsz.
dec. 7. 00:14
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

> "a comb tövének az alsó részénél támasztod meg a karoddal/kezeddel"

Ez még nagyobb hülyeség, már ne is haragudj. Egyenes út ahhoz, hogy kificamítsad a combot.

dec. 7. 00:16
 18/21 anonim ***** válasza:

17-es, nem fogok vitatkozni veled arról, hogy melyikünk ír hülyeséget, nézz képeket arról, hogyan ajánlják a kutya felemelését pl. how to lift your dog keresőszavakkal. Lehet, hogy nem tudom helyesen érzékeltetni a szavakkal azt, ahogy 30+ éve emeljük a közepes testű (17-20 kg) kutyáinkat és ahogy egyébként az állatorvosnál is mindig láttam őket emelni. Probléma nélkül, évtizedeken át. Életemben nem is hallottam még arról, hogy valaki kificamította volna a combot egy kutya felemelése során.

Példavideó: https://www.youtube.com/watch?v=H8jCigrskVE&t=102s

1:28-1:42 körül lehet látni vizsla emelését, én erről beszélek.

dec. 7. 15:58
 19/21 anonim ***** válasza:
Itt sem a combját fogja, hanem a medencéjét támasztja alá az alkarjával. Nem látod? A combjánál csak odatartja a kezét, hogy ne tudjon lecsúszni.
dec. 7. 16:09
 20/21 anonim ***** válasza:
55%
Utólag belegondolva, ha a videóban látott módon emeled te is, akkor csak szimplán elbeszéltünk egymás mellett, mert az jó egyébként. Ezért is mondom, hogy leírni ezt nem lehet jól, meg kell mutatni, különben csak félreértésekhez vezet.
dec. 7. 16:13
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!