Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Napi 2 alkalommal végzi el a...

Napi 2 alkalommal végzi el a dolgát a kutya hosszú távon mennyire káros?

Figyelt kérdés

Kertes házba költöztünk panelból most már 3 hónapja.

Fiatal kutyam nem hajlandó a kertbe végezni a dolgát.

Napi 2x kiviszem sétálni.

Illetve hétvégén sok a program szóval elég sokat sétálunk.

Eleinte kivittem lefekvés előtt a ház elé,de aztán már az utcában sem volt hajlandó pisilni. Mivel nem akartam magamból hülyét csinálni. Így megvontam tőle a 3.pisi kivitelt.

Így is volt olyan ha kivittem nem pisilt.

Néha néha besikerult a kertbe akkor megdicsértem persze. De multhet ota fixen nem viszem ki este. És azóta nem is hajlandó a kertbe pisilni.

Reggel is képes tartogatni addig míg el nem indulunk sétálni.

Már feladtam hogy valaha fog pisilni a kertbe :/

nov. 29. 23:59
 1/6 A kérdező kommentje:

Hétköznap reggel 25-30 perces séta van hosszú pórázon.

Délután 40-50 perc,sokat van kint a kertben is. De pisilni nem hajlandó ha csak pont nem nézek ki és nem látom..bár kétlem mert mikor kiviszem akkor elég sokáig pisil.

tegnapelőtt 00:00
 2/6 anonim ***** válasza:
82%
Idővel majd rászokik. Türelem
tegnapelőtt 00:10
 3/6 anonim ***** válasza:
70%
Minimum 3X kell vinni. Nem csibalsz magadból hülyét
tegnapelőtt 00:51
 4/6 A kérdező kommentje:

Kicsit daccbol is csinálja,eddig soha sehol semmi baja nem volt a pisilessel. Eleinte a ház előtt is simán pisilt,aztán már nem,menni akar ki az utcából még többet sétálni. De ezt nem engedem nem azért költöztem kertes házba,hogy napi 3x kivigyem. Ennyi erővel panelt is kereshettunk volna.

Illetve azért járkálnak este nem nem a napon barnult személyek is,arról nem beszélve ha setalgattunk az egész utcában ugatnak a kutyák. 23-24 óra között nem eppen szerencsés ez. Napi 2 séta tok oké meló előtt és után,ezt nem is akartam elhagyni. De késő este már nem akartam vele sétálgatni.

Értem én hogy megviselte a költözés,de basszus 3 hónapja vagyunk itt... Most már illene ide végeznie :(

tegnapelőtt 08:09
 5/6 anonim ***** válasza:
:) A kutyák mindig pisilnek, ha elviszed őket sétálni, a kertesházas környezetben felnőtt kutya is így tesz. Úgy egyébként kertesházban is a kutya akkor szokott pisilni, ha esetleg este bent van a házban és reggel kiengeded vagy ha kint van éppen és intéz valamit, futkos, utána rájuk szokott jönni. Az én kutyám kertesházban nevelkedett, azt nem lehet várni tőle, hogy ha napközben bent van, és kiengedem, akkor pisilni fog okvetlen. Tartogatja a délutáni sétához, mert tudja, hogy akkor az utat azt végig kell jelölni, mert a szomszéd kutya is végig jelölte és ezt nem hagyhatja annyiban. Engedd is neki, azt is, hogy szagolgasson addig, ameddig akar. Ha kint van a kutya napközben a kertben/udvaron, akkor elég naponta egyszer elvigyed sétálni. Egy idő után átfog szokni erre és a szükség nagy úr alapon ha kell neki, a kertben is fog kekszelni, de az enyém is többnyire nem a kertben végzi el a nagydolgát, pedig soha nem volt érte leszidva lenevelve róla vagy ilyesmi, egészen egyszerűen, úgy, ahogy az embernél is, az állatnál is a mozgás indítja be. Kertesházban, ha naponta többször kitudod engedni a kutyát a kertbe, akkor nem kell kivinni a ház elé naponta többször, mint egy panelkutyát, elég egyszer egy séta, délután.
tegnapelőtt 08:18
 6/6 anonim ***** válasza:
58%
Hosszú távon káros, az biztos. A kutya egyébként nem "dacból" nem pisil a kedved szerint, hanem mert stresszel. Valószínűleg te is úgy szólsz hozzá, azt sugárzod neki, hogy nem lesz nyugodtabb tőled, csak még jobban rágörcsöl. Ilyet az én kutyáim is csinálnak, csináltak, ha sikerül elérnem, hogy relaxáljanak kicsit, akkor mindjárt megy is a pisi. De ehhez nekem is türelmesnek kell lennem olyankor. Alkalmanként el lehet engedni, de állandóan nem szorongathatja.
tegnapelőtt 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!