Kutyának nem baj ha adok emberi patikában kapható B komplex vitamint?
Idős kutyának szabad adni B vitamint, sőt elvileg ajánlott is, így megvédendő hogy mondjuk idős korára ne épüljön le hirtelen agyilag. De kutyának való B vitamint nem nagyon találtam a környékünkön lévő városokban az állatorvosok nem árulnak olyat, emberi patikában kapható B vitamint adok neki ezért, ebből nem lehet baj? B komplex a neve, elvileg az összes B vitamin megtalálható benne, 1től tizen-valahányig.
Szerintetek adhatom neki továbbra is, más is adott?
Az emberek számára készült vitaminok gyakran tartalmaznak olyan kiegészítő anyagokat (pl. édesítőszerek, színezékek), amelyek veszélyesek lehetnek kutyákra, például a xilit mérgező a kutyák számára.
Az embereknek szánt vitaminok nagyobb koncentrációban tartalmazhatnak hatóanyagokat, amelyek a kutyák számára túlzottak lehetnek, és mellékhatásokat okozhatnak.
Szakmai választ egy ismeretlentől egy anonim fórumon :D Ráadásul másfél pipával.
Ez egy fórum, cica. Annyian válaszolnak, ahányan akarnak.
Kérdező: Egyedül semmiképpen se vágj bele, mert többet árthatsz, mint használsz. Konzultálj állatorvossal - ajánlott lenne egy vérvizsgálat is, hogy kiderüljön, van-e valamire szüksége.
Az én idős kutyusomnak anno milgammát írt fel a doki, szóval ez tuti hogy biztonsággal adható neki. Ez is B vitaminokat tartalmaz, vény nélkül kapható.
Nagy valószínűséggel semmi baja nem lesz, ha tényleg megnézted az összetevőket. Arra tudok gondolni, hogy előfordulhat, nekik más arányban lenne szükségük az egyes B-vitamin fajtákra.
Egyébként létezik kutyának való B-vitamin komplex készítmény, Vitaltier Nerve Complex a neve annak, amit én ismerek és jelenleg adok. Ez egy folyadék, szerintem és a kutyám szerint is finom szagú, de hallottam olyat, hogy van kutya, amelyik nem szereti.
Én adtam a kutyusomnak Bioextra lágykapszula B vitamin komplexet,
kifejezetten használt neki. Én csak javasolni tudom, de csak ezt az egy fajtát. Próbáltam más B komplexet, de azok nem váltak be.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!