Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyának nem baj ha adok...

Kutyának nem baj ha adok emberi patikában kapható B komplex vitamint?

Figyelt kérdés

Idős kutyának szabad adni B vitamint, sőt elvileg ajánlott is, így megvédendő hogy mondjuk idős korára ne épüljön le hirtelen agyilag. De kutyának való B vitamint nem nagyon találtam a környékünkön lévő városokban az állatorvosok nem árulnak olyat, emberi patikában kapható B vitamint adok neki ezért, ebből nem lehet baj? B komplex a neve, elvileg az összes B vitamin megtalálható benne, 1től tizen-valahányig.

Szerintetek adhatom neki továbbra is, más is adott?

nov. 27. 00:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
16%
Szakmai válaszom: Semmi baja nem lesz.
nov. 27. 01:52
 2/14 anonim ***** válasza:
91%
Kérdezz rá előtte egy állatorvosnál! Kapszulából van olyan, aminek az anyaga mérgező az állatok számára!
nov. 27. 02:00
 3/14 anonim ***** válasza:
11%
2. Már kapott szakmai választ.
nov. 27. 02:14
 4/14 anonim ***** válasza:
95%

Az emberek számára készült vitaminok gyakran tartalmaznak olyan kiegészítő anyagokat (pl. édesítőszerek, színezékek), amelyek veszélyesek lehetnek kutyákra, például a xilit mérgező a kutyák számára.

Az embereknek szánt vitaminok nagyobb koncentrációban tartalmazhatnak hatóanyagokat, amelyek a kutyák számára túlzottak lehetnek, és mellékhatásokat okozhatnak.

nov. 27. 08:06
 5/14 anonim ***** válasza:
90%

Szakmai választ egy ismeretlentől egy anonim fórumon :D Ráadásul másfél pipával.

Ez egy fórum, cica. Annyian válaszolnak, ahányan akarnak.

Kérdező: Egyedül semmiképpen se vágj bele, mert többet árthatsz, mint használsz. Konzultálj állatorvossal - ajánlott lenne egy vérvizsgálat is, hogy kiderüljön, van-e valamire szüksége.

nov. 27. 08:27
 6/14 anonim ***** válasza:
92%

Az én idős kutyusomnak anno milgammát írt fel a doki, szóval ez tuti hogy biztonsággal adható neki. Ez is B vitaminokat tartalmaz, vény nélkül kapható.

[link]

nov. 27. 09:22
 7/14 anonim ***** válasza:
89%
Az adagolás biztos.kisebb, mint az ember esetében. Nekem csak az jutott eszembe, bevenné egyáltalán? Mert a B komplex nagyon büdös:(
nov. 27. 09:28
 8/14 A kérdező kommentje:
Eddig 2 állatorvost kérdeztem meg, ők azt mondták hogy túladagolni nem is lehet a B vitamint, mert vízben oldódó, gyorsan kiürül, a kutyánál is, és az én 7 kilós kutyám nyilván csak 1 bogyót kap, a felnőtt ajánlott adagolás 2-4 bogyó naponta. Konkrétan erre a b komplexre kérdeztem rá, azt mondták hogy a milgamma n nevű gyógyszert kimondották szokták is ajánlani, idős, lelassult kutyáknak, de elvileg ez is jó. Xilit nem hiszem hogy van benne, végigolvastam a tájékoztatót hogy miből áll.
nov. 27. 09:40
 9/14 anonim ***** válasza:
82%

Nagy valószínűséggel semmi baja nem lesz, ha tényleg megnézted az összetevőket. Arra tudok gondolni, hogy előfordulhat, nekik más arányban lenne szükségük az egyes B-vitamin fajtákra.

Egyébként létezik kutyának való B-vitamin komplex készítmény, Vitaltier Nerve Complex a neve annak, amit én ismerek és jelenleg adok. Ez egy folyadék, szerintem és a kutyám szerint is finom szagú, de hallottam olyat, hogy van kutya, amelyik nem szereti.

nov. 27. 11:15
 10/14 anonim válasza:
71%

Én adtam a kutyusomnak Bioextra lágykapszula B vitamin komplexet,

kifejezetten használt neki. Én csak javasolni tudom, de csak ezt az egy fajtát. Próbáltam más B komplexet, de azok nem váltak be.

nov. 27. 11:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!