Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van fel vagatva a...

Miért van fel vagatva a 12hetes dobermann kölykök füle ?

Figyelt kérdés
Egy dobermannos csoportba az egyik kennelnél nem tudom melyik az fel van vágva a kölyök kutyák füle úgy hirdeti a tenyésztő. Ahogy el nézem a kennel ajánlásokat ezt a kennelt ajánlják mert minőségi kutya van ott. Tudtom szerint ez már TILOS. Így hogy merik meg venni vagy épp eladni?
nov. 21. 15:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
64%

Látom itt nagyon sokan értenek a dobbermanokhoz rettenetesen... de a hülyeség az megy...

Igen, egészségi okokból kurtítják a fülét, mivel egy tipikusan rendesen túltenyésztett faj, aminek jellemzően rengeteg gyulladásos betegségre hajlamos a füle... ezt megelőzendő kurtitják neki, az csak plusz jól jön, hogy ennél a fajtánál eleve így volt szokás mivel egy jó örző védő, és így sokkal jobban hall.

nov. 21. 16:32
 12/21 A kérdező kommentje:
Én őszinte leszek semmit nem tudok a fajtárol. Cane corsot tervezünk venni majd ha nagyobb lesz a gyerkőc de ennél a fajtánál is ugyan ez a helyzet ott is vágják és ott is az egyik tenyésztőnek volt egy bejegyzése hogy az egyik kutyájának nem volt vágva a füle és folyamatosan be volt gyulladva
nov. 21. 16:44
 13/21 anonim ***** válasza:
23%

Ego miatt vágják, mert úgy jobban néz ki, a kutyának tök mindegy.

Az őrző-védő miatt nem kellene vágatni, sok lógó fülű őrző-védő fajta van, pl. az egyik, amiből a dobermant kitenyésztették, a rottweiler. Szóval pusztán a gazda egoja miatt vágatják, keményebben, jobban néz ki. Ennyi.

nov. 21. 16:50
 14/21 A kérdező kommentje:
Hat akkor az ivartalanítás? Nem kell kölyök mondhatni az is kényelmi. Meg lehet másképp is oldani mikor tüzel a kutya h ne legyen vemhes. És nagyobb műtét szerintem mint egy farok fül csonkitas szuka esetében . Gyerek koromban be zártuk a kutyát mikor tüzelt h véletlen se legyen gond.
nov. 21. 17:04
 15/21 A kérdező kommentje:
Lehet én fogom fel hülyén sőt biztos de furán találtak ki ezt is mert sok más dolog nem jó egyes fajtának. De majd biztos elő vesznek még sok mindent majd
nov. 21. 17:08
 16/21 anonim ***** válasza:
65%
Egy szuka amit nem fedeznek le, szinte akármikor eshet álvemhességbe, amiből elég komoly akár rákos szövődmények is lehetnek aminek altatás a vége...
nov. 21. 17:09
 17/21 anonim ***** válasza:
59%

Az ivartalanítás egészségügyileg indokolt, halálos betegségeket előz meg.

A fül- és farokvágás szépészeti beavatkozás. Kőkemény munkakutyáknál lehet csak indokolt. A kutyasulis őrző-védő sportfoglalkozás nem az.

nov. 21. 17:09
 18/21 A kérdező kommentje:
Ezt se tudtam h ilyen durva szövődménye lehet az álvemhessegnek.
nov. 21. 17:17
 19/21 anonim ***** válasza:
56%
Kőkemény munkakutyáknál mi indokolja? Mert tudtommal az àllatviadal illegális, ezen kívül pedig semmi haszna nincs.
nov. 21. 17:59
 20/21 anonim ***** válasza:
58%

"pl. az egyik, amiből a dobermant kitenyésztették, a rottweiler"

a rotinak rövidebb a füle, azért nem szükséges.

nov. 21. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!