Miért van fel vagatva a 12hetes dobermann kölykök füle ?
Figyelt kérdés
Egy dobermannos csoportba az egyik kennelnél nem tudom melyik az fel van vágva a kölyök kutyák füle úgy hirdeti a tenyésztő. Ahogy el nézem a kennel ajánlásokat ezt a kennelt ajánlják mert minőségi kutya van ott. Tudtom szerint ez már TILOS. Így hogy merik meg venni vagy épp eladni?nov. 21. 15:01
1/21 anonim válasza:
Külföldön megcsináltatják és jó pénzért itthon is. Ráfogják, hogy "egészségügyi ok" és így már nem illegális. Valamiért a dobermannosok között ez még mindig egy szokás amihez ragaszkodnak, és védik. Pedig a nyilvánvaló etikai okok mellett sokkal szebbek vágatlan füllel-farokkal.
2/21 A kérdező kommentje:
És az egész alomnak egészségügyi gondja van? Ez röhej esküszöm
nov. 21. 15:09
3/21 anonim válasza:
Azért mert harci kutyák és hogy ne a másik kutya tépje le nekik
4/21 A kérdező kommentje:
Ha ennyi indok elég akkor szerintem egy jó darabig még menni fog a kupírozás.
nov. 21. 15:22
5/21 anonim válasza:
2: nyilván ezt csak a papírra írják rá, a doki se naiv, ha megcsinálja egy érintetlen fülű kutyának, akkor pontosan tudja hogy semmi szükség nincs rá. De a hatóságok az ilyennel egyáltalán nem foglalkoznak, nem ellenőrzik, senkit se zavar.
6/21 anonim válasza:
Hülyeség ez az egész fülvágásos hiszti. Ha normális állatorvos csinálja és nem valami hentes házilag akkor az ég világon semmi baja nem lesz a kutyának. A dobermannok sokkal szebbek vágott füllel és farokkal, anno Louis Dobermann ilyennek álmodta meg a fajtát.
7/21 A kérdező kommentje:
Hát akkor felesleges volt törvénybe hozni is. Én nem vagyok se ellene se mellette egyébként csak szemet szúrt hogy még csinálják.
nov. 21. 15:52
8/21 A kérdező kommentje:
Mondjuk az tény h elég kopós feje van a dobinak ha van füle meg farka😅
nov. 21. 15:53
9/21 anonim válasza:
Annak a fülét kéne levágni aki ezt kitalálta... Aberrált barmok
10/21 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó légyszíves ne írj ilyet. Nem vita témának szántam fogadjuk el hogy másnak más a véleménye. Vagy kicsit normálisabb hangnemben szólj hozzá.
nov. 21. 16:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!