Kell rá kutya kabát?
Felugyelet nelkul nem szabad ruhat adni ra, mert ha az meg vizes lesz, akkor tobb kart okoz, mint hasznot.
De igen, ez igy neki rohadtul nem jo, nem kinti kutya alapvetoen!!!
Minek kellett neked kutya? Ha remeg akkor fázik! Persze h kell rá legalább kabát! Rád mi kell ha remegsz?
Ezelőtt pár hónappal volt százával ilyen kérdés ahol egy ürge taglalta, hogy kinnti kutya vagy bennti kutya, de ő már eldöntötte, hogy milyen jó az ő kutyájának amelyik kinnti, es amelyik kinnt alszik télen -20 fokos hidegben DE SZALMÁN!
Gondolom ugyanaz a szadista, törölje valaki a regisztrációját!
Egy ilyen pici és öreg kutyának semmi keresnivalója a foglalkozási időn kívül az udvaron, bent kéne tartani a házban.
A kabát nem arra van, hogy novemberben rácsapod és márciusban leveszed, hanem az 1-4 órás séta alatt hordja a kutya, aztán mehet a melegbe.
Önkéntes tapasztalat, hogy valaki mindig kitalálja, h öltöztessük be a kutyákat, legkésőbb 1 hét múlva meg vesszük le a kabátokat, mert a fele társaság viszket, kidörzsölte őket a ruha, több helyen piros lett a bőrük.
Meg kéne oldani a fűtött helyet, van már fűthetős kutyaház, infrapanel, infralámpa, ha nem is engeditek magatok közé, legalább ezt megtehetnétek érte.
#2 "kinnt alszik télen -20 fokos hidegben DE SZALMÁN!"
Azért javasolják a szalmát, mert az nem tud úgy átázni a vizes bundától és tappancsoktól, mint a szivacs vagy takaró, ezért jobban szigetel.
Kérdező: Egyébként sem vagyok híve a kinti kutyatartásnak, de egy kistestű, kifejezetten társasági kutya esetén, mint a törpespicc ezt kifejezetten állatkínzásnak gondolom. Ha ilyen körülmények között tartasz kutyát, akkor legalább más fajtát választhattál volna!
Egyébként #3-as válaszolónak igaza van, nem lehet folyamatosan ruhában tartani egy kutyát, az okokat leírta. Vidd be!
A kistesűeknek bent a helyük. Főleg ha egyértelműen nem érzi jól magát. Muszáj lenne megoldani az istálló/melléképület/kutyaól fűtését. A szalma tök jó, de nem lehet körbebálazva 0-24ben.
Menj ki kabátban és feküdj kint fél napot. Ha nem valami sokszázezres extrém hideget bíró szerelésben vagy, idővel te is fázni fogsz.
A kabátnak sok értelme nincs ebben a helyzetben, vizes lesz és még jobban fog fázni, felügyelet nélkül beleakadhat valamibe és sérülést okozhat, ha unatkozik/zavarja akkor szétrágja magán. Meg eleve olyat találni ami tényleg meleg, tényleg kényelmes, a kutya testalkatához jó, védi a hasat is, tényleg lepergeti az esőt, az kihívás és zsebenyúlós dolog. Nagy testű, rövid, vékony szőrű kutyám van, amennyi kabátot kipróbáltam rá mire megtaláltam melyik a jó neki kb megőszültem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!