Ilyen ködös, hideg időben elég a Yorkienak a vékonyabb kötött ruha vagy kell már a bélelt kabát?
Van bundája.
Ha pedig nincs tövig nyírva, akkor még télen sem kell neki ruha.
Ugyan nem yorkiem van, de kistermetű, fázós a kutyusom.
Én 10 fok környékén pulcsit adok rá, ami wellsoft anyagú, és bélelt kabátot pedig akkor, amikor már nekem is előkerül a vastag kabátom, ami olyan 5 fok és alatta.
Kettőtök közül te vagy a Homo sapiens, azaz gondolkodó ember: látod, hogy mennyire fázik a kutyád, egyáltalán fázik-e, és a látottak alapján eldöntöd, hogy mit adsz rá.
Nincs olyan, hogy "kell", egy csomó dolog befolyásolja, hogy mit adok a kutyára:
- egyéni hőérzete
- mérete (talaj közelében hidegebb van)
- kora (az idősebbek általában fázósak)
- egészségügyi állapota
- sétálási stílusa: ha folyamatosan mozog, akkor kevésbé fog fázni, mintha gyakran, hosszasan megáll nézelődni, szaglászni.
Ne haragudj 5-os, de teljesen mas egy kutya munka kozben, mint sima seta alatt. Mashogy mozog, dolgozik benne az adrenalin, akar meg melege is lehet 0 fokban.
Nyilvan nem is szerencses egy dolgozo kutyara ruhat adni, mert lehet vizes lesz es akkor az csak rosszabb.
Nekem ugyan tacskom van (tenyesztotol amugy, de mindegy) nem viszem vadaszni, de pl futtatoba jarunk es akkor en se adok ott ra ruhat, mert meg se all 2 percig, rohangal, jatszik.
De sima seta alatt fazik mar hidegben, hat latszik rajta.
Ne te dontsd el lecci a kerdezo helyett se, hogy mikor fazik a kutyaja es mikor nem :)
De basszus, ne hasonlitsuk mar ossze a kutyat munka kozben meg a kutyat seta kozben! Ezt igy nem lehet!
Aki szerint ez emlitheto egy lapon,
az rohadtul nincs kepben.
Amugy azert, mert valaki ruhat ad a kutyara, miert egyenesen aranyos a neveles hianyaval? Vagy azzal,hogy gyerekkent kezelik? Nem ertem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!