Milyen ruhácskára van szüksége egy yorkshire terriernek ha télen, ha a szabadba viszem? Standard 3 kg-os yorki, nem mini. Elég-e hátvédő, illetve kell-e bélelt kabát, cipő vagy overall?
Szia előttem író, és kérdező!
Megnésztem Hagnesz oldalát, nagyon szuper, én is köszi!
Azért van a szőre hogy melegítse. Szerintem felesleges ilyenekkel elkényeztetni, hidd el, túl fogja élni a telet, nem lesz semmi baja. Ilyenkor ne vágasd le a szőrét, hogy jobban melegítse. Ne aggódj, az én kutyámnak kb. 1 mm-es a szőre (nem yorkim van), kint van télen is, és nincs semmi baja. Annyi hogy a kutyaházba beteszek neki még egy plussz pokrócot, ami jó meleg, meg szigetelt a háza.
Szóval ne aggódj, rengeteg kutya túléli a teled, a tiéd is túl fogja. :)
Szerintem is kell. Rengeteg olyan kiskutyát látok télen aki remeg mint a nyárfalevél..:( Nem kell foglalkozni vele ha lehurrognak érte.
Ja és csak szolok hogy a hasuk szinte csupasz, és a nedves jeges fűben olyan tüdőgyuszti kapnak hogy csak na!
A mi állatorvosunk mondta ezt..Mindenképp a hasa végén legyen nyitott, a fütykősének, ha kell..nem kell hosszuuju, és ha lehet vizlepergetős..
TIPP: egy csecsemő mellény vagy polo, az aljába gumit vezetni hogy ne logjon is tökéletes.
Az én yorkim sem fázós, de ruha igenis KELL nekik!
Egyrészt mert az ő szőrükről nem pereg le a víz (ugyanúgy szárad, mint az emberi haj), másrészt a hó rá is fagy nagyon durván. Tavaly a kutyám már nem bírta felemelni a lábát, annyi hó fagyott rá.
Az állatorvosok pedig sok olyat mondanak, amit megtanultak könyvből, de a gyakorlat egész más.
Ha csak simán hideg van, akkor nem adok rá ruhát, mert nem fázós.
Télre lehetőleg valami termo bélésűt, ami kívülről vízlepergető.
Előző vagyok.
Aki azt mondja, hogy nem kell ruha, az egyáltalán nem ismeri a fajtát.
Az ő szőrükön nincsen olyan réteg, ami lepergeti a vizet, és akkor sem lesz, ha fél évig nem fürdeted. (én 2-3 havonta szoktam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!