Miért viselkedik így a kutyám?
Idős keverék kutyám van, jól nevelt. Már nem olyan energikus, mint annak idején, de azért van igénye egy kis futkározásra néha a sétán túl.
Ha játszunk, mostanában elkezd vinnyogni. De úgy, mint mikor megijed (pl régebben ha hirtelen megindult felé egy másik kutya, vagy mint netes videókban, ahol egy macskát meglátva vinnyognak és elszaladnak). Viszont a gesztusai, a testbeszéde a megszokott, játékos, pajkos, nyitott. Csóvál, szaladgál. De olyan éktelen hangon vinnyog közben, mintha valaki verné.
Egyrészt ilyet sosem csinált régen, másrészt mindenféle átmenet nélkül kezdte el. Szeretném érteni, hogy mi van vele, meg igazság szerint baromi kellemetlen helyzeteket okozott, mert mások előtt is csinálta már, és konkrétan odafordultak hozzám idegenek, hogy mit csináltam a kutyával... mondtam, hogy csak játszik, a vinnyogás nekem is új, de láttam rajtuk, hogy nem hiszik el.
Általános egészsége egyébként rendben van, rendszeresen megyünk orvoshoz. Kezdeti fázisú artritiszre ajánlották a C-11-et, azt kapja kúraszerűen. Régebben volt, hogy látszott rajta, hogy fáj az ízülete valahol, de most semmi tübete nincs. Mikor fájt neki, akkor sem vinnyogott, szóval nem hiszem, hogy ez lenne a háttérben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!