Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért viselkedik így a kutyám?

Miért viselkedik így a kutyám?

Figyelt kérdés

Idős keverék kutyám van, jól nevelt. Már nem olyan energikus, mint annak idején, de azért van igénye egy kis futkározásra néha a sétán túl.

Ha játszunk, mostanában elkezd vinnyogni. De úgy, mint mikor megijed (pl régebben ha hirtelen megindult felé egy másik kutya, vagy mint netes videókban, ahol egy macskát meglátva vinnyognak és elszaladnak). Viszont a gesztusai, a testbeszéde a megszokott, játékos, pajkos, nyitott. Csóvál, szaladgál. De olyan éktelen hangon vinnyog közben, mintha valaki verné.

Egyrészt ilyet sosem csinált régen, másrészt mindenféle átmenet nélkül kezdte el. Szeretném érteni, hogy mi van vele, meg igazság szerint baromi kellemetlen helyzeteket okozott, mert mások előtt is csinálta már, és konkrétan odafordultak hozzám idegenek, hogy mit csináltam a kutyával... mondtam, hogy csak játszik, a vinnyogás nekem is új, de láttam rajtuk, hogy nem hiszik el.

Általános egészsége egyébként rendben van, rendszeresen megyünk orvoshoz. Kezdeti fázisú artritiszre ajánlották a C-11-et, azt kapja kúraszerűen. Régebben volt, hogy látszott rajta, hogy fáj az ízülete valahol, de most semmi tübete nincs. Mikor fájt neki, akkor sem vinnyogott, szóval nem hiszem, hogy ez lenne a háttérben.

nov. 8. 17:22
 1/3 anonim ***** válasza:
89%
Hát pedig fáj neki valamie, ez belenyilaló, éles, szúró fájdalom, nem állandó. Pont azért nyikkan fel. Vidd orvoshoz.
nov. 8. 17:31
 2/3 anonim ***** válasza:
Az én kutyám egy mentett kutya, aki gyakran megijed bármitől és bárkitől, és akkor szokott felvisítani, mintha kínoznánk őt, viszont neki látszik a testbeszédén is, hogy na most megijedt. Viszont a te esetedben egyértelműen nem ez a helyzet, és igazából ha kizárjuk azt, hogy valamitől megijedt, akkor valószínűleg igen, fáj valamije, kizárásos alapon.
nov. 8. 19:08
 3/3 anonim ***** válasza:
Azért vinnyog, mert te játszol vele, szegény állat.
nov. 9. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!