Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tudnátok tanácsot adni szobati...

Tudnátok tanácsot adni szobatisztaságra nevelésben?

Figyelt kérdés

4 hónapos tacskó keveréknek kb 3 hete lettem gazdája. Állatorvos már látta, kapja az oltásokat. Viszont a szobatisztasággal gondok vannak. Mivel társasházban lakom, csak úgy tudom megoldani, hogy a közeli parkba viszem le sétálni,de van hogy kint vagyok 1 vagy másfél órát is és hazáig tartozássa a dolgát.

Otthon meg nem tűri el a pelenkát, folyton játszani akar vele. Mit csináljak hogy ez javuljon?

Kb 2 óránként leviszem, akkor is miután evett és játszott is és csak szimatol. Lehet nagyon türelmetlen vagyok vele :(

nov. 3. 12:09
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szobatisztaságra nevelés több hónapos folyamat, ritka a kivétel.

Volt egy vizslám, vele nagyon gyorsan sikerült, szinte néhány nap alatt, de jellemzően sokkal hosszabb idő, hónapok.

Leviszed, amikor elvégzi a dolgát megdicséred... és ez megy nagyon sokáig.

Azzal lehet még segíteni, hogy olyankor viszed le, amikor érzékeled, hogy üríteni kell neki.

Azt már nem jó megvárni, amikor keresi a megfelelő helyet, de az is felismerhető, szimatol, keresgél, elég gyorsan felismerhető, hogy olyankor mi a a szándéka, de olyankor már nem biztos, hogy van idő kimenni vele.

Az említett vizslám pl olyan volt már kölyökkorában is, ha éjjel ki kellett neki menni, felébresztett, bökdösött az orrával... kimentünk, elvégezte a dolgát, jöttünk vissza. Csodálkoztak is rajta az ismerősök, hogy milyen gyorsan lett szobatiszta, de természetesen őt is kellett tanítani

nov. 3. 12:45
 2/3 anonim ***** válasza:

Első válaszoló szépen leírt mindent, sűrűn vidd ki, és amikor kint végzi el a dolgát, nagyon dicsérd meg. Ha a lakásban történik balaset, ne szídd le, csak takaríts fel és moss fel utána ecetes vízzel, hogy ne maradjon ott a szag.

Kutyapelenka nem jó ötlet, azzal csak azt éred el, hogy megtanulja, hogy elvégezheti bent a dolgát, egy adott helyen. Ha teljes szobatisztaságot akarsz, akkor ne használj pelenkát.

nov. 3. 14:05
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hanem biztos, hogy túl türelmetlen vagy vele! 3 hét az semmi idő! Ez egy kölyökkutya, mégis mit vársz tőle??
nov. 4. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!