Tudnátok tanácsot adni szobatisztaságra nevelésben?
4 hónapos tacskó keveréknek kb 3 hete lettem gazdája. Állatorvos már látta, kapja az oltásokat. Viszont a szobatisztasággal gondok vannak. Mivel társasházban lakom, csak úgy tudom megoldani, hogy a közeli parkba viszem le sétálni,de van hogy kint vagyok 1 vagy másfél órát is és hazáig tartozássa a dolgát.
Otthon meg nem tűri el a pelenkát, folyton játszani akar vele. Mit csináljak hogy ez javuljon?
Kb 2 óránként leviszem, akkor is miután evett és játszott is és csak szimatol. Lehet nagyon türelmetlen vagyok vele :(
Szobatisztaságra nevelés több hónapos folyamat, ritka a kivétel.
Volt egy vizslám, vele nagyon gyorsan sikerült, szinte néhány nap alatt, de jellemzően sokkal hosszabb idő, hónapok.
Leviszed, amikor elvégzi a dolgát megdicséred... és ez megy nagyon sokáig.
Azzal lehet még segíteni, hogy olyankor viszed le, amikor érzékeled, hogy üríteni kell neki.
Azt már nem jó megvárni, amikor keresi a megfelelő helyet, de az is felismerhető, szimatol, keresgél, elég gyorsan felismerhető, hogy olyankor mi a a szándéka, de olyankor már nem biztos, hogy van idő kimenni vele.
Az említett vizslám pl olyan volt már kölyökkorában is, ha éjjel ki kellett neki menni, felébresztett, bökdösött az orrával... kimentünk, elvégezte a dolgát, jöttünk vissza. Csodálkoztak is rajta az ismerősök, hogy milyen gyorsan lett szobatiszta, de természetesen őt is kellett tanítani
Első válaszoló szépen leírt mindent, sűrűn vidd ki, és amikor kint végzi el a dolgát, nagyon dicsérd meg. Ha a lakásban történik balaset, ne szídd le, csak takaríts fel és moss fel utána ecetes vízzel, hogy ne maradjon ott a szag.
Kutyapelenka nem jó ötlet, azzal csak azt éred el, hogy megtanulja, hogy elvégezheti bent a dolgát, egy adott helyen. Ha teljes szobatisztaságot akarsz, akkor ne használj pelenkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!