Mi a véleményetek: a gyereket fokozatosan szoktassuk a bilire, tanítsuk meg neki és akár 1,5 évesen szobatiszta lesz VAGY lényegében nem kell semmit tennünk 3 évesen úgyis szobatiszta lesz. Kíváncsi vagyok kinek mi az álláspontja!!
Nekem eszembe sem jutott 1,5 évesen szoktatni, pedig nyár volt.2,5 éves volt a következő nyáron, de semmire nem volt hajlandó. A meleg miatt itthon csak gatyóban volt, ha belekakilt vagy pisilt szólt és takarítottam meg öltöztünk. De nem akart ráülni se a bilire, se a szűkítőre. Nem is erőltettem. Majd 33 hónaposan szólt, hogy kakilnia kell és ment a WC-re, onnantól 2 hét alatt szobatiszta lett. 34 hósan már a nappali alváshoz sem kellett pelus, 35 hósan már éjjelre sem kellett.
2012. júl. 7. 09:22
2/16 anonim válasza:
Nekem ikreim vannak, sosem szóltak, nem zavarta őket a teli pelus. 2 év 4 hónaposan megpróbáltuk, egy hét alatt szobatiszták voltak. 3 hónappal később éjszakára is.
Szerintem két és fél éves kor körül érdemes próbálkozni. Több 3 évest is ismerek, aki közelében sincs a szobatisztaságnak.
2012. júl. 7. 09:47
3/16 anonim válasza:
Én megtanítottam mindkét gyermekem bilibe pisilni, kakilni. Persze az elején nem volt tudatos nyilván, de mint minden mást ezt is megtanulták. Nem erőltettem soha, ráültek és tetszett nekik. Voltak hullámvölgyek, de a végeredmény volt a lényeg. Nem vagyok híve ezeknek az agyon magyarázott, pszichológus által elemezett eszméknek. Semmilyen téren. Mindkét lányom szobatiszta lett 2 éves kora előtt. Most 11 és 7 évesek. Semmi lelki bajuk nincs a korai bilire szoktatás miatt. Ez az én álláspontom.
2012. júl. 7. 09:47
4/16 anonim válasza:
Kisfiam ugyan még csak 8 hónapos, de jövő nyáron lesz másfél éves, én én meg fogom próbálni a szobatisztaságra nevelést, bár erőltetni nem fogom, majd meglátjuk.
2012. júl. 7. 10:23
5/16 anonim válasza:
Második verziót támogatom. Ez fizikai, mentális és idegi érettség kérdése, ezt felesleges siettetni.
2012. júl. 7. 10:24
6/16 anonim válasza:
Lányom most nyáron lesz 1 éves. Nem látom rajta, hogy érdemes lenne próbálkozni. Jövő nyáron már azért megpróbálkozom vele.
2012. júl. 7. 10:42
7/16 anonim válasza:
14 hónapos a fiam, anyósomék szerint már szobatisztának kell lenni lassan mert drága a pelus...(mintha ők fizetnék)na nem is ez a lényeg, én nem látom a fiamat még érettnek hozzá, majd jövő tavasszal próbálkozok úgy gondolom!
2012. júl. 7. 11:03
8/16 anonim válasza:
Én a középút híve vagyok. Úgy gondolom, 2 éves koruk környékén érdemes levenni róluk a pelust, addigra már általában értik, mi lenne a feladat, és hamar megtanulják.
Nekem a kisfiam áprilisban múlt 2 éves, bő egy hete nincs pelus nappalra, két napja a sétához sem. Három napig mindent összepisilt, azóta egyre ritkább a baleset.
Tudom, hogy van olyan gyerek, aki magától szól, hogy mától szobatiszta szeretne lenni, de én személy a "bezzeg mi már egyévesen" legendát éppúgy túlzásnak tartom,mint azt, hogy 3 éves korig ne is próbálkozzunk.
2012. júl. 7. 11:32
9/16 anonim válasza:
16 hónapos a kislányom, 2 hónapja bilizik. Nem erőltetem, neki nagyon tetszik, kéri a bilit, ráül, tudja mire való, 99%-ban produkál is bele, van benne pisi-kaki egyaránt. Viszont! Közelében nincs a szobatisztaságnak, mert ha én nem figyelek rá oda, esze ágában sincs szólni. Mostanság pelus nélkül van, tegnap a szobába kakilt, ma odapisilt. Persze utána jött, hogy bili, ráültettem, semmi. Benézek a szobába, megértettem, hogy ő már elintézte a dolgát, utána szólt :)) Nekünk ez így megfelel, hogy fokozatosan lesz szobatiszta, valószínűleg jövő nyáron, amikor már majdnem 2,5 éves lesz.
2012. júl. 7. 11:40
10/16 anonim válasza:
Az én fiam 14-én lesz 17 hónapos. Mi megpróbálkozunk vele ezen a nyáron, nem erőltetem, néha leveszem róla a pelust, akkor előkerül a bili is. Sokszor ráül magától, de eddig még nem igen ment bele semmi (max. akkor mikor épp már folyt a pisi és gyorsan ráültettem a bilire, pedig zenél is és azt nagyon szereti). Anyukám szerint én másfél évesen szobatiszta voltam. Jó lenne, ha a fiam is követné a példámat, annyi minden másra el lehetne költeni annak a francos pelenkának az árát, és persze nem utolsósorban az Ő popsijának is jobb lenne :DDD
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!