Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Diétás, gyomorproblémás...

Diétás, gyomorproblémás kutyáknak való jutalomfalatot, rágcsálnivalót melyiket ajánljátok?

Figyelt kérdés

Csütörtök óta gyógytápot eszik és gyógyszert szed a kutyám, hányt és ment a hasa.

Lehetséges, hogy végleg ezt a tápot fogja enni, jövő héten kiderül.

Addig szeretnék előre tájékozódni, ha esetleg szükség lesz rá.

nov. 2. 22:46
 1/10 anonim ***** válasza:

Az én kutyám is problémás étkezésű - a későbbiekben ha van ilyen hasmenéses dolog, jószívvel ajánlom a ProPlannak a Fortiflora nevű probiotikumát. 30 tasakos dobozban lehet kapni és bár drága, de sokáig elég. És tök jó húsos íze van, az én kutyám nagyon szereti. :)

Jutalomfalatot én szárított húst adok neki, nyulat és bárányt, mert ezt az érzékeny gyomrú kutyák is ehetik, meg tuti nincs benne semmilyen származék, adalék.

nov. 3. 09:36
 2/10 A kérdező kommentje:

Ez a probiotikum por, ugye? Az a baj, hogy a kutyám nem eszik rendszeresen, hiába próbálom a napi 2-szeri evést. Mikor olyan kedve van, akkor eszik. Ráadásul nagyon keveset, ő 3 kg de sajnos nem is eszi meg a napi javasolt mennyiséget, így esélytelen, hogy por állagú probiotikumot normálisan tudjak adagolni neki.

Ebből szoktam a nyulat és a marhát:

[link]

Ebből pedig lazac, bárány, nyúl:

[link]

Ezeken kívül préselt marhabőr rágókát, de szereti a bikacsököt is.

Viszont van egy jutalomfalat, ami nekem gyanús, hogy a hasa nem annyira bírja:

[link]

Mit gondolsz? 🙂

nov. 3. 10:51
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha tápot eszik és gondja van a por állaggal, akkor azt próbálhatod, hogy húslevessel felöntöd a szárazkaját, erre pedig szórod a port (ne gondolj nagy mennyiségre, az egész tasakban kb egy teáskanálnyi sincs). Ha főzőcskézni nem akarsz, akkor lehet már tasakban kapni ilyen húslevest kutyának - én is próbáltam nemrég, mert bár az én kutyám nyers húst eszik (sok év alatt ez vált be, ő nagyon allergiás típus), van, hogy nincs kedve a darált nyuszihúshoz, olyankor fel szoktam neki önteni. Jó illatú, ne gondolj valami bűzre. :D

A jutalomfalatok, amiket linkeltél nem tűnnek rossznak, ha valamelyikre gyanakszol, érdemesebb sztem elhagyni, annyit nem ér az egész, hogy esetleg az okozzon gondot. :)

nov. 3. 14:28
 4/10 A kérdező kommentje:

Melyik az a húsleves? Óvatosan szabad kísérleteznem, mert nagyon hasmenős a kutyám.

Viszont ezt a felöntősdit be kell vezetni nálunk, mert a másik probléma, hogy az aprószemű tápot egy ideje egészben nyeli 😐 A nagyobb szeművel viszont nagyon küzd, minden szemet erőfeszítés neki széttörni.

Szóval azt gondoltam, hogy sajnos a neki való mini méretűt ki kell iktatni, mert lehet most is attól beteg, hogy egészben eszi meg. Nagyobb szeműt fog kapni, de azt is úgy, hogy néha simán, néha áztatva. Talán így nem árt a fogainak, de nem is gyengülnek el.

nov. 3. 15:43
 5/10 anonim ***** válasza:

Mutatom, én barf-shopban szoktam venni, de sztem máshol is lehet talán kapni:

[link]

Amúgy nem gondoltál arra, hogy esetleg főzz neki? Húst+zöldséget+ rizst/édesburgonyát? Anno én is főztem a kutyámnak - ráadásul a tiéd picike, megfőzöl egy adagot és lefagyasztod, aztán mindig aznap kiveszel egy adagot. Lehet, hogy azt szívesebben enné.

nov. 3. 15:55
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszi, a leírás alapján minden szempontból nagyon jó ez a leves. Egyeztetek majd róla az orvossal.

Mikor kicsi volt, próbáltam a főzést. Grammra kimértem adagokban amit lehetett, lefagyasztottam.

Rizs, azt hiszem krumplit is próbáltam, csirkemell, sárgarépa… Annyira már nem emlékszem. Minden fűszer és zsiradék nélkül. Sajnos hasmenés lett a vége, ahogy a kutyakonzervtől is (Calibra).

nov. 3. 16:06
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem ismerem a kutyusod történetét - de eskü pont mint mi :D

Amikor én elhoztam kölyökkorában, fosott, mint a vízipisztoly - de ilyen olcsó tré tápot kapott akkor az előző helyén. Doki javaslatára váltottunk (már nem emlékszem milyen) hipoallergén tápra, de a hasmenés maradt. Akkor mondom oké, én ezt így nem - főztem neki. Csirkére allergiás, meg más hazai baromfira is, ezért sertéscombot vettem, vagy karajt, azt főztem répával, zellerrel, édesburgonyával vagy épp kis tökkel + vagy rizs, vagy hajdinával, ilyesmivel. A hasmenés meg sokat javult, de nem tűnt el. Akkor kerültem egy újabb dokihoz (szeretek több szakvéleményt is kikérni) - aki mondta, h amúgy tudom-e h rizsre is lehet allergiás. Akkor kikerekedett a szemem, mert tipik diétás menü amit Te is írsz, hogy csirkemell, kis zöldség + teljesen szétfőzött rizs. És lehet. Elhagytam teljesen a rizst - és már csak alig-alig jött vissza a hasmenés, de volt. (a kutya meg állandóan tiszta csont és bőr volt, csak nem látszott ugye a nagy bundájától - nem hízott)

Na én ekkor váltottam át nyersetetésre. Baromira tartottam tőle, mert a dokik állandóan azzal riogattak h ha megpróbálom, akkor egy hét múlva ott fogok ülni a rendelőben, olyan durva bél-, és hashártyagyulladást kap majd a kutyám. Azt meg ki szeretné - én tuti nem, pláne sovány kutyánál...

Belevetettem magam a nyersetetés utáni olvasásba - mindent kb kiolvastam róla és úgy voltam vele (miután egy sokadik dokival is beszéltem, aki azt mondta, h "mit veszíthetek, próbáljam ki") h akkor próbáljuk meg. Életem legjobb döntése volt!

Okosan kell csinálni és nem egyből egy fél marhával nyitni - de el nem tudom neked mondani, h mennyire örülök h megléptem ezt! Két éve váltottunk és a kutyának azóta nem volt hasmenése. Gyönyörű szépet kakil, gyönyörű a bundája, jókedvű és hízott!

Nyilván nem mindenkinek jön be, akár kutyáról van szó, akár emberről (hogy undorodik a nyers hústól pölö). És igen, elsőre tök bonyolultnak tűnik, hogy ennyi százalék csont, meg annyi hús meg amannyi belsőség - nekem ez bonyolult is maradt, ezért darált menüben veszem, ami pontosan annyit tartalmaz amennyit kell. Van a kutyának saját fagyasztója, abba bevásárolok, délben vagy du kiveszem olvasztani a husit és este kapja. Röfögve eszi, mint valami kismalac. :D (Ha meg nincs kedve hozzá, akkor felöntöm ilyen húslevessel, vagy kap bele kis bacon darabokat) Szokott kapni fél nyulat, vagy kishalat. Imádja!

Nem vagyok ilyen barf nagykövet, bár tudom, annak hangzik :D csak annyit akarok ezzel mondani, hogy találjátok meg az utatokat és ne féljetek szokatlan vagy ismeretlennel is kezdeni, mert: mint esetemben látszik, néha nagyon is az a helyes irány.

nov. 3. 16:44
 8/10 A kérdező kommentje:

Igen, ő is fosott már az elhozatal másnapjától. Ha minden igaz a tenyésztőnél Royal Canin Puppyt evett, meg Auchanos virslit láttam, hogy osztogatja nekik kis falatokban 😵‍💫

Ha jól emlékszem először Eukanuba tápra váltottunk, közben volt a főzés sztori, de akkoriban folyton az állatorvost jártuk, mert mindig visszatért a hasmenés ami néha véressé fajult. Az akkori állatorvos félrekezelte, folyton csak féreghajtó, féreghajtó, nyers csirkefej, ilyeneket javasolt 😞 Az új orvos azonnal felírt neki Eradia szuszpenziót, hasfogót, probiotikumot, és hipoallergén tápot. Egy hét alatt helyrejött.

Azóta nagyon figyelek mit eszik és így nincs gond. De elég egy pici darab sajt, dinnye, vagy bármi emberi étel és jön a hasmenés.

Viszont jelenleg nem tudom mi történthetett vele, nyugtalansággal, sárga hányással kezdődött, majd kijött a táp is (egészben), aztán már a víz is. Pedig semmi újat nem kapott enni.

Csütörtökön voltunk az orvosnál, de még mindig nem a régi a kutyám. Nem eszik, csak hébe-hóba, kaki sincs minden nap, nem olyan jókedvű és aktív, mint előtte. De azért sokkal jobban van már.

nov. 3. 17:52
 9/10 anonim ***** válasza:

Jézus, ez a csirkefejes doki.... Röhej amúgy, hogyha problémás a kutyánk, nekünk kell kb a téma szakértőjévé válnunk, hogy ki tudjuk szűrni a kóklereket. Én is voltam olyan dokinál, aki a nyerskaját meg a tápot is elhordta minden szemétnek, és _csak_ a főttkaja volt szerinte a jó. :D pedighát... minden kutyának más jön be, és mindegyik jó valakinek.

Jobbulást a kutyusodnak!

nov. 3. 18:06
 10/10 A kérdező kommentje:

Csirkefejes az akkor kb. 1.5 kg-os pomerániait alig merte megfogni, mert “egy spitz már átharapta a hüvelykujját”… 😂🤣😂

Köszönjük! 🙂

nov. 3. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!