Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kölyök kutyát ki kell vinni...

Kölyök kutyát ki kell vinni éjjel pisilni?

Figyelt kérdés

9 hetes a labrador kutyusunk.

Éjszaka éjfélkor, 3:00 körül visszük ki pisilni. Reggel 5:30-6:00 körül kel.

Lakásban lakunk. Szobapelenkát nem szeretnék használni. Napi 1-2 baleset szokott lenni(pisi).

A 3:00 órás pisiltetést el lehet hagyni? Félek, hogy hozzászokik az éjjeli “programhoz” (nem babusgatom, csak leviszem, pisi, és jövünk vissza.

ma 10:07
 1/4 anonim ***** válasza:
Egyéni. Nekünk 20 kg-ra nőtt keverék kutyát, aki 8 hetes kora óta volt nálunk, egyszer sem kellett éjjel kivinni, szóval szerintem meg lehet próbálni elhagyni.
ma 10:23
 2/4 anonim ***** válasza:
Hozzászokni nem fog, ha amúgy jó le van fárasztva napközben akkor éjjel aludni fog. :-) Ha bírjátok a keléseket és pisil is ilyenkor, akkor egyelőre még ne hagyjátok ki, hamarosan szerintem magától ki fog kopni (alszik a kutya, vagyis ti ébresztitek, láthatóan nincs kedve menni, nem is pisil, amikor leviszitek stb.). Akkor ki lehet hagyni és majd meglátjátok, hogy lesz-e baleset a reggeli kelés előtt/korábban ébreszt titeket stb. Vagy pár hét múlva tehettek egy próbát, hogy kihagyjátok és megnézitek, bírja-e reggelig.
ma 11:09
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem szokik hozzá. Ezt nem tudom hogy találtad ki. De nem tudja még 6-7 órát visszatartani a vizeletet, székletet ennyi idősen, mert még fizikailag erre alkalmatlan.
ma 11:16
 4/4 anonim ***** válasza:
Én akkor vinném, ha jelez. Legutóbbi kölykömmel úgy "megszívtam", hogy fél éves koráig 2-3 óránként szólt, hogy menne ki, mikor azt hittem, hogy csak unatkozik és nem engedtem ki, bepisilt... Előző kutyáimmal ilyen gond nem volt, de olyan másfél éves korig irreálisnak tartom az elvárást, hogy ha szól, akkor is kéred, hogy tartsa vissza (és mivel utána is összeszedhet bármi fertőzést vagy alakulhat úgy a dolog, ezután sem korrekt teljesen).
ma 12:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!