Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez esetben elaltatnád a kutyád?

Ez esetben elaltatnád a kutyád?

Figyelt kérdés

13 éves husky keverék kutyámnak már egy éve hasmenése van. Az állatorvos próbált két felé gyógyszert, nem igazán hatott egyik sem. A patikába adtak egy harmadikat, azt mondták, ha ez sem hat, akkor az öregség okozza, nem tudok vele mit kezdeni.

A közérzete sem valami jó, naphosszat csak a házába kuksol, csak enni, inni és üríteni jár ki.

Eszik-iszik rendesen, nem vonyít, tehát gondolom fájdalmai nincsenek.

Egy haverom szerint eutanázia kellene, dd nincs hozzá szívem, nem tudom...

okt. 12. 22:33
1 2
 1/18 Cuki manó 2 ***** válasza:
95%
Másik állatorvos?
okt. 12. 22:37
 2/18 anonim ***** válasza:
95%
Mindenképp elvinném egy másik orvoshoz első lépésként (ha eddig még nem volt). Amúgy az elaltatás nagyon nehéz döntés, és pont ezért, mindenképp 1-2 orvoshoz még elvinném, hogy ők mit mondanak az állapotára, mit javasolnak. Eszik-iszik, szóval mozgástéren nincs problémája és fájdalma sincs, szóval alapesetben ez nem tűnik olyan esetnek, mikor altatni kéne, csak nyilván a hasmenés dolog.. azzal mindenképp más orvoshoz kell menni.
okt. 12. 22:55
 3/18 anonim ***** válasza:
95%

Gondolj bele, hogy egy éve hasmenése van a kutyádnak. Szerintem nem lehet túl kellemes egy éven keresztül hasmenéssel élni.

Egyébként nekem is ebben ment el a kutyám (mármint ment a hasa), 4 orvossal ultrahangoztattam illetve különböző vizsgálatokat csináltunk és kiderült, hogy bél rákos volt a kutyám.

Kapott antibiotikumot és emberi gyógyszertárban kapható szteroidot.

Mondta az orvos, hogy bizonyos ideig lesz hatásos a gyógyszer. Ez idő alatt rengeteget foglalkoztam vele, tulajdonképpen elbúcsúztam tőle, mivel megfogadtam magamban, amíg nem szenved és végzi a dolgát mint kutya, addig mellettem marad és fordítva.

Egyszer csak rohamosan kezdett fogyni a kutyám - tudtam elmúlt a szteroid hatása... Rá két napra már egész nap csak sírt, csont és bőr volt - ekkor lett elaltatva.

Ezt csak azért írtam le, mert te is eltudod dönteni mikor és mennyit szenved a kutyád, ennek függvényében mérlegelj.

Mindenképpen nézesd még több orvossal, lehet csak egy egyszerű bármi is ami okozhatja nála a hasmenést.... Addig amíg elvégzi a dolgát, mint kutya, addig nem altatnám. Ha már kínlódik és van diagnózis is a problémáról, na utánna egyeztess orvossal és

dönts!

Mielőbbi gyógyulást és kitartást.

okt. 12. 23:00
 4/18 anonim ***** válasza:
91%
Tehát 3 random gyógyszer, de diagnózis nincs. Kivizsgálás hol marad? Egyáltalán hogy merül fel az altatás, ha csak hasmenése van?? Vidd el normális állatorvoshoz!
okt. 12. 23:00
 5/18 anonim ***** válasza:
88%

Egészséges kutyát nem altathatnak.

Ha pedig nem egészséges, úgy diagnózis szükséges az altatáshoz. Tehát kivizsgálás kell!

Ennyit megérdemel az az állat, amelyik több éve melletted van.

okt. 12. 23:14
 6/18 anonim ***** válasza:
93%
Ennyi idő alatt már kellett volna vér, vizelet, széklet vizsgálat, nagylabor, tenyésztés stb stb. A semmire fizetitek a dokit. Mindenképp vidd el másikhoz, ez egy hülye. Simán lehet hogy nincs óriási nagy baja a kutyàdnak, csak nem lett rendesen kivizsgálva. Ezért elaltatni szintén hülyeség.
okt. 12. 23:44
 7/18 anonim ***** válasza:
81%
Vizsgáltasd ki, persze. Valamitől fosik az a szerencsétlen. Valószínűleg olyan férges, hogy kitehetnéd dekorációnak Halloweenre.
okt. 12. 23:59
 8/18 anonim ***** válasza:
95%
Vidd másik állatorvoshoz, lehet gastroenterológiai problemája van, vagy rákbetegsége, akármi. Hátha javítható az állapota. Én ezt tenném. A 15 éves golden retrieveremért aki rákos volt, mindent megtettem a végsőkig, amíg bírta. Amikor menthetetlen volt, akkor altatta el az állatorvos. De amíg volt kiért küzdeni, együtt tettük, én, a családom és a kutyánk. Ennek 4 éve.
okt. 13. 00:21
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Szegény ebnek emésztőrendszeri problémája van. Rossz a kaja, túlérzékeny rá vagy valamilyen gyulladása van. Kis eséllyel daganat is lehet, de ne menjünk ennyire előre! A haverod szégyellje el magát!
okt. 13. 03:56
 10/18 anonim válasza:
87%

Idősödő kutyánál lehet, hogy előjön egy ételallergia, ami eddig nem volt.

Végére eléggé beszűkülnek az adható ételek, sajnos.

De ez szinte minden emlősállatnál/embernél így van.

okt. 13. 04:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!