Ez esetben elaltatnád a kutyád?
13 éves husky keverék kutyámnak már egy éve hasmenése van. Az állatorvos próbált két felé gyógyszert, nem igazán hatott egyik sem. A patikába adtak egy harmadikat, azt mondták, ha ez sem hat, akkor az öregség okozza, nem tudok vele mit kezdeni.
A közérzete sem valami jó, naphosszat csak a házába kuksol, csak enni, inni és üríteni jár ki.
Eszik-iszik rendesen, nem vonyít, tehát gondolom fájdalmai nincsenek.
Egy haverom szerint eutanázia kellene, dd nincs hozzá szívem, nem tudom...
Gondolj bele, hogy egy éve hasmenése van a kutyádnak. Szerintem nem lehet túl kellemes egy éven keresztül hasmenéssel élni.
Egyébként nekem is ebben ment el a kutyám (mármint ment a hasa), 4 orvossal ultrahangoztattam illetve különböző vizsgálatokat csináltunk és kiderült, hogy bél rákos volt a kutyám.
Kapott antibiotikumot és emberi gyógyszertárban kapható szteroidot.
Mondta az orvos, hogy bizonyos ideig lesz hatásos a gyógyszer. Ez idő alatt rengeteget foglalkoztam vele, tulajdonképpen elbúcsúztam tőle, mivel megfogadtam magamban, amíg nem szenved és végzi a dolgát mint kutya, addig mellettem marad és fordítva.
Egyszer csak rohamosan kezdett fogyni a kutyám - tudtam elmúlt a szteroid hatása... Rá két napra már egész nap csak sírt, csont és bőr volt - ekkor lett elaltatva.
Ezt csak azért írtam le, mert te is eltudod dönteni mikor és mennyit szenved a kutyád, ennek függvényében mérlegelj.
Mindenképpen nézesd még több orvossal, lehet csak egy egyszerű bármi is ami okozhatja nála a hasmenést.... Addig amíg elvégzi a dolgát, mint kutya, addig nem altatnám. Ha már kínlódik és van diagnózis is a problémáról, na utánna egyeztess orvossal és
dönts!
Mielőbbi gyógyulást és kitartást.
Egészséges kutyát nem altathatnak.
Ha pedig nem egészséges, úgy diagnózis szükséges az altatáshoz. Tehát kivizsgálás kell!
Ennyit megérdemel az az állat, amelyik több éve melletted van.
Idősödő kutyánál lehet, hogy előjön egy ételallergia, ami eddig nem volt.
Végére eléggé beszűkülnek az adható ételek, sajnos.
De ez szinte minden emlősállatnál/embernél így van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!