Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van néhány aggodalmam mert a...

Van néhány aggodalmam mert a párommal ma örökbe fogadunk egy 8 hetes kiskutyát. Az egyetem mellett vigyáztam kutyákra amíg nyaraltak a gazdik és egyszerűen valahogy annyira hihetetlenül jó volt hogy van egy társam aki velem van a sokszor órák ..?

Figyelt kérdés
..hosszat tartó tanulás közben . Így ma valóra válik egy 15 éve tartó alom és lesz egy kiskutyánk de nagyon félek is. Mert nem tudom hogy jól meg tudom e majd nevelni őt mi lesz ha tönkre tesz mindent mi lesz ha 15 évig lesz egy neveletlen kutyám ? Segítsetek kérlek akinek van valamilyen bármilyen nevelési ötlete én nagyon szívesen fogadnám . Szeretem ha akkor is velem lenne amikor elutazom rokonlátogatóba de ehhez az kell hogy nyilván ha másik helyen vagyunk a lehető legkevesebb problémát okozza . És én tudom hogy az elején ez elkerülhetetlen . De például a szobatisztasággal alap hívószavak , név elsajátításának kapcsolatban érdekelnének ötletek ! Köszönöm a választ !

szept. 23. 06:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

De aki kolyok kutyat akar venni az erre elore keszul es van ra ideje.

Anyosomek csivavajara 4 hetig vigyaztunk felváltva vettuk ki a szabit. Utolso heten fokozatosan kezdtuk egyedul hagyni. Es az elotte levo hetekben is eloszor 15 percre, fel orata .

Amikor en hoztam anno kolyok kutyat ra is felvaltva vigyazott a csalad hetekig .

Es nem 1-2 embert ismerek akinek abban az evben a nyari szabija mind elment a kutya elso heteire.

At kellett volna gondolni ezt mielott olyan elethelyzetbe veszel kutyat amibe nem fer beke egy kutya.

Plane egy tacskot akinek 2x-3x annyi torodes es neveles kell mint mas fajtaknak.

Szoval nincs mas hatra baratkozz meg a gondolattal, hogy egy neveletlen kutyad lesz.

szept. 25. 11:22
 12/18 anonim ***** válasza:
77%

16 hetes tacskót hoztunk el tavasszal, akkor is 3 óránként kellett még levinni, utána fokozatosan 4, 5, most tartunk ott (8 hónapos), hogy 6-7 órát kibír. A pelenka nem lesz jó, tényleg arra fog rászokni, hogy bent bárhova pisilhet. Nálunk amúgy egy hét után szét is szedte a pelenkát, mikor próbálkoztunk vele, akkor vetettem el végleg ezt az ötletet. Plusz lehet én vagyok finnyás, de én addig bútorokra sem szívesen engedtem fel, míg nem lett 100% szobatiszta, különben takaríthattam volna az összepisilt/kakilt ágyat, stb.

Kölyökkutyával az eleje baromi nehéz, de minél több energiát szánsz rá annál gyorsabban fejlődik.

szept. 25. 13:50
 13/18 anonim ***** válasza:

A tacskó a legaranyosabb! Nekem is volt egy rövidszőrűm, máig hiányzik! Új kutya nem kell mert nem lehet helyettesíteni!

Olyan volt mint egy plüssjáték, de roppant játékos, élelmes, élénk, bátor, dominalta a nagyobb kutyákat is, nagyon ragaszkodó, okos, agilis volt, mint egy gumidarab, nagyon fürge!

Szeretnek ásni, alagutat, add meg neki a lehetőséget, kezdd meg az ásást, nézd meg rögtön besegít! 🤣🤣

Láttam egy videót egy házban lakott vagy 8-10 tacsi es kinnt az udvaron ástak alagutakat, komplex alagútrendszer vlt több bejárattal és minden alagút bejáratánál egy csóváló farok látszott ki… 😃

Kis fényes szőrű volt mint a fóka kis bolhának becéztem!

Nagyon nehezen bírta nélkülem, vécére is követett!

Éjjel ahogy kinyitottam a szemem, ránéztem az ágy mellé, vigyáztam ne zajongjak, meg se moccantam, de már nézett vissza 2 nagy kerek fekete szem! Érzékelte hogy felkeltem, nézett a kis ágyából…

Meg az volt a szokása, hogy a kutyakekszet, csemegét amit nem tudott megenni, beszuszukálta a nószijával az ágya redői közé, nehéz időkre raktározott! Majd találkozunk meg odafennt

szept. 25. 22:11
 14/18 anonim ***** válasza:
0%

Kutyapelenka amúgy tökéletes, ha rászokik oda pisil es kakil, es nem kell kifuss vele esőben hóban, hajnalban!

En raszoktattam, mert tömbházban lakom

szept. 25. 22:13
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Mondjuk nem pelenka, hanem olyan alol nylon, felül papír lepedő, amit leterítesz a földre, egy sarokba!
szept. 25. 22:14
 16/18 A kérdező kommentje:
De én azt szeretném hogyha jelezne és kint végezné el az dolgát . Otthon vagyok egész nap és tanulok nem igaz hogy nem tudom megtanítani. Mondjon valaki valamilyen ötletet !
szept. 27. 19:00
 17/18 anonim ***** válasza:

Hat basszus, mit hittel? Kolyokkutya. Kiviszed 2-3 orankent, lehet hogy ejszaka is kell neki, aztan elso korben szobatiszta lesz. Nincs tipp. Ezt kell csinalni es kesz, kint megdicsered, jutalomfalat, ha pisil-kakil. De lesz sok baleset is, ez is vele jar.

Aztan majd idovel fog magatol is jelezni, ha ki akar menni. Majd. Nem most es ez nem is 2 perc lesz. Szedd ossze magad, mert tragikusan 0 tudasod van a kutyakrol!! :(

Nevelni kell. Nem csak erre, mindenre es akkor fog viselkedni, nem huzni seta kozben, akkor lehet majd vele menni etterembe, kavezni, ha leul es nyugton marad. Akkor lesz vele elvezhezo a seta, ha nem orjon ugatva emberre, kutyara.

Mert erti, hogy mit akarsz tole es mit varsz tole. De ezt neveles nelkul nem fogja tudni, raadasul tacsko, reaktivitasra es szeparalasra hajlamosak. Megkeseriti az eleted, ha nem ertesz hozza.

Keress fel egy trenert es kerj tanacsot. Vagy vidd vissza, ha nem vagy hajlando megerteni es megtanulni, hogy mit is jelent kutyat nevelni. Meg persze ez sok ido, energia es penz. Ez is kene hozza 🤷‍♀️

szept. 27. 19:23
 18/18 anonim ***** válasza:

Mar mondtunk otletet. Vidd le 2-3 orankent pisilni. Jellemzoen eves utan egy 20-30 perccel.

Hetek-honapok mire szobatiszta lesz. Tanitani kell , naponta tobb orat intenziven foglalkozni vele. Ahogy vege az oltasi programjanak kutyaovi majd suli.

Egy tacsko nevelese kb főállás.

Komolyan miert pont egy kolyok tacsko kellett ?

Miert nem egy menhelyi fiatal felnott , egy nyugodtabb termeszetu kutya aki beillesztheto az eletviteletekbe?

Ha még az is gondot okoz, hogy szobatisztasagra neveled mert te rogton azt akarod, hogy szoljon akkor van egy rossz hirem... nem leszel jo gazdi , amitol a kutyad egy kezelhetetlen idegesito kiskutya lesz.

szept. 27. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!