Van néhány aggodalmam mert a párommal ma örökbe fogadunk egy 8 hetes kiskutyát. Az egyetem mellett vigyáztam kutyákra amíg nyaraltak a gazdik és egyszerűen valahogy annyira hihetetlenül jó volt hogy van egy társam aki velem van a sokszor órák ..?
Következetesség, kitartás.
Esetleg kutyaiskola, ami azért is jó mert te is megtanulod hogyan kell tanítani/fegyelmezni a kutyát a kutyus pedig szocializálódik is közben
Szia! Én a nevét úgy tanítottam meg neki, hogy amikor felvette velem a szemkontaktust mondtam neki a nevét és adtam neki jutalomfalatot. Ezt minden alkalommal csináld meg az elején, 1-2 nap és meg fogja tanulni.
Amúgy mivel 8 hetes az elején nem fog feltétlen sokat tanulni, a legfontosabb a szobatisztaság lesz. Egy ekkora kutyát még kétóránként le kell vinni/ki kell engedni az udvarra, hogy elvégezze a dolgát. Nálunk bejött az, hogy ahány hónapos annyi ideig bírja tartani.
Nekem apróságokban sokat segitett Adam Spivey-Így nevelj tökéletes kutyát c. könyve.
Nem tudom panelban vagy kertes házban laktok-e, de ha előbbi, akkor amíg meg nem kapja a teljes oltássort nem nagyon találkozhat más kutyákkal, sétáltatni sem igazán célszerű, csak a minimum időt, míg elvégzi a dolgát, ehhez is érdemes olyan helyet keresni, ahol nincs túl sok kutya. Ha megvan az oltássor mindenképp ajánlom a kutyaiskolát, ehhez pluszban érdemes beadatni a kennelköhögés elleni oltást, de ezt majd elmondják a választott suliban is.
Tacskot venni elso kutyanank eleg meresz. Jol kosd fel a gatyadat. Kb olvass el mindent is a temaba, es vidd iskolaba. Naggyabol elso naptol szoktasd, hogy egyedul is kell lennie. Mert 0 masodperc alatt lesz szeparacios szorongasos folyton üvöltő kutyad.
Szerintem idoben, tanulasban, energiaban, ha tacskod van az olyan mintha 3 kutyad lenne egyszerre. Hatarozott kovetkezetes neveles mert pikk pakk a fejedre nő.
Akkor kellett volna baba kutyat befogadni mikor van idod 1-2-3 hetig 2 orankent levinni.
A kutyapelenka az katasztrofa, ezzel megtanitod neki, hogy bent is urithet szoval sokkal tovabb fog tartani a szobatisztasagra neveles. Márha sikerul egyaltalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!