Vajon miért vakarja, harapdálja magát a kutya?
Hol a hátsó fertáján vakarja, harapdálja magát majdnem sebesre, hol a nyaka körül. Biztosan nem bolhás, rendszeresen kezelve van ellene.
Legutobb doki lekezelte, adott neki gyulladáscsökkentő injekciót, attól egy darabig rendbejött, de most újrakezdte.
Bűzmirígye ki lett nyomva, és nem kap csirkés kaját, illetve hipoallergén tápot fogyaszt.
6 éves kan bichon kutyus. Változás nem történt az étrendjében az utóbbi időben.
Természetesen vinni fogom vissza a dokihoz ha pár nap múlva is csinálja.
#1 Gondolom a kérdező magától is meg tudja kérdezni a ChatGPT-t... Bár most kivételesen nem írt túl nagy hülyeséget, de alapvetően nem kompetens egészségügyi kérdésekben.
Milyen injekciót kapott? A szteroidalapú gyulladáscsökkentők antiallergiás hatásúak is, a kutyáknál pedig az allergia börtünetet okoz.
Nekem is ezt csinálja a keverék mentett kutyám, de neki sima a bőre, nem piros, nem véres, semmilyen.
Rágja, vakarja magát, de nem állandóan, hanem szerintem ez ilyen unalom vagy rossz szokás, mert nem mindig csinálja, ha kint vagyunk és másik kutyákkal bandázik, semmi baja, ha pihen semmi. Azt szokta, hogy rágcsál játékot és ha leesik az ágyról, vagy ha valamit megtiltok neki, akkor morgolódik és akkor kezdi el. De ha szájába adom a rágcsát, akkor már nem magát rágja.
Szóval furi, nem igazán tudom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!