Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Más is tapasztalta ezt?

Más is tapasztalta ezt?

Figyelt kérdés

Nagyon imádom az állatokat, tényleg. Állatpárti vagyok, mintsem emberpárti.

Szerettünk volna örökbefogadni egy kutyust, megmenteni az rossz körülményeiből. Nálunk tényleg aranyélete lett volna, komolyan. Tudom sokan mondanak hasonlóakat, de én évek óta követem ezeket az állatmentéseket és pont ezért tudom milyen emberek is vannak sajnos. Ezért is utálom már őket ennyire.

Szóval egyrészt emiatt pontosan megértem, hogy miért szűrik ennyire az örökbefogadást.

Másrészt viszont én nem tudnám eldobni az állatomat, ha az enyém lesz akkor ő örökre az enyém és vigyázok rá, szeretem. Van már egy másik kutyunk (ő is mentett). Neki sincs oka panaszra. Nagyon nincs.

Viszont esélyt se kaptunk ebben az esetben. Simán minden is baj volt, amikor kifaggattak. Baj hogy nincs kertes ház, "csak" lakás. Szerencsére elég nagy lakás. Szerintem elég sokan élnek együtt kutyával lakásban, a városokban ez teljesen élhető. Sok sétával, napirend betartása mellett ez élhető a kutyáknak.

Aztán baj volt az is, hogy 8 órát dolgozunk. Hát könyörgöm, mindenki dolgozik. Munka nélkül aligha lehet élni.

A meglévő kutyánk mellé sem akarták odaadni, mert nem fogják bírni egymást. Bocsánat, de ezt hagy tudjam már én. Én ismerem a saját kutyámat, hogy milyen. A másik kutyát még persze nem, de én nem hiszek ebben a nem lehet összeszoktatni őket dologban. Csak türelem és idő, még a nehéz esetekben is. Konkrét példa van a közvetlen környezetemben, ahol tök jól kijönnek az állatok egymással, pedig rájuk is lehetett volna azt mondani, hogy nem, nem fog menni.

Tényleg én értem az ő oldalukról is, de közben meg én érzem magam rosszul és mintha sz*r ember lennék, pedig én csak segíteni akartam egy állaton, hogy jobb élete legyen. Olyan megalázónak éreztem az egész felmérést is, majdnem hogy kiabált velem tudálékosan a nő, amikor először beszéltünk.

Rettentően csalódott vagyok és most kicsit elment az önbecsülésem is, mert mintha azt rakta volna a fejembe, hogy én nekem nem való kutya és ne tartsak, mert rossz neki.

aug. 31. 00:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
71%

"Baj hogy nincs kertes ház, "csak" lakás. "

Mi kertesben lakunk, 3000nm a telek és ez volt a baj. A kutya nem kertes házba való. Csúnya, gonosz vidéki szutykok vagyunk tuti, aki a kertben tartaná a kutyát. Állatkínzás!

"hogy 8 órát dolgozunk"

Nálunk az egyik fél otthon van. Ez is gond volt.

Macskát és kutyát is próbáltunk örökbefogadni. De a fent leírtak voltak a problémák. Úgy látszik ezeknek semmi se jó. Amúgy érdekes, hogy annyira alaposan választják ki a gazdikat, mégis sok esetben egy nap után visszaviszik az állatot a menhelyre. Van amelyik állat már 10 helyen volt. Ezek a gazdik, akiknek kiadták az állatot és visszavitték, jobb választások voltak mint mi. Elgondolkodtató.

Pofára megy? Esetleg többet fizetnek? (Az oltás árát minimum elkérik, sok helyen többet is)

Volt egy macska aki nagyon tetszett. 200kmre volt tőlünk, a menhelyes azt mondta mi a fszt képzelek hogy csak jövő héten mennék érte. Nem foglalnak le állatot senkinek!!! Nagyon el vagyok tájolódva, mit képzelek..

Erre pár nappal később látom, hogy az van kiírva a macskához hogy "foglalva, gazdijelöltes" még 2 hónap múlva is az volt..de érdekes, mégis csak le lehet foglalni?

aug. 31. 09:33
 12/13 anonim ***** válasza:
53%
Menj gyepire. Komolyan írom. Ott kapsz kutyát. Sosem fogadnék örökbe menhelyről. Nem komplettek.
aug. 31. 16:08
 13/13 Darius- ***** válasza:
9- Akkor ne használd az internetet, mert azt is ember találta fel. Ne is élj városban vagy falun, mert azt is emberek alkották. Élj az erdőben állatokkal, farkasokkal. Még a kutya is háziasítás révén fejlődött ki.
szept. 1. 07:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!