Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Más is tapasztalta ezt?

Más is tapasztalta ezt?

Figyelt kérdés

Nagyon imádom az állatokat, tényleg. Állatpárti vagyok, mintsem emberpárti.

Szerettünk volna örökbefogadni egy kutyust, megmenteni az rossz körülményeiből. Nálunk tényleg aranyélete lett volna, komolyan. Tudom sokan mondanak hasonlóakat, de én évek óta követem ezeket az állatmentéseket és pont ezért tudom milyen emberek is vannak sajnos. Ezért is utálom már őket ennyire.

Szóval egyrészt emiatt pontosan megértem, hogy miért szűrik ennyire az örökbefogadást.

Másrészt viszont én nem tudnám eldobni az állatomat, ha az enyém lesz akkor ő örökre az enyém és vigyázok rá, szeretem. Van már egy másik kutyunk (ő is mentett). Neki sincs oka panaszra. Nagyon nincs.

Viszont esélyt se kaptunk ebben az esetben. Simán minden is baj volt, amikor kifaggattak. Baj hogy nincs kertes ház, "csak" lakás. Szerencsére elég nagy lakás. Szerintem elég sokan élnek együtt kutyával lakásban, a városokban ez teljesen élhető. Sok sétával, napirend betartása mellett ez élhető a kutyáknak.

Aztán baj volt az is, hogy 8 órát dolgozunk. Hát könyörgöm, mindenki dolgozik. Munka nélkül aligha lehet élni.

A meglévő kutyánk mellé sem akarták odaadni, mert nem fogják bírni egymást. Bocsánat, de ezt hagy tudjam már én. Én ismerem a saját kutyámat, hogy milyen. A másik kutyát még persze nem, de én nem hiszek ebben a nem lehet összeszoktatni őket dologban. Csak türelem és idő, még a nehéz esetekben is. Konkrét példa van a közvetlen környezetemben, ahol tök jól kijönnek az állatok egymással, pedig rájuk is lehetett volna azt mondani, hogy nem, nem fog menni.

Tényleg én értem az ő oldalukról is, de közben meg én érzem magam rosszul és mintha sz*r ember lennék, pedig én csak segíteni akartam egy állaton, hogy jobb élete legyen. Olyan megalázónak éreztem az egész felmérést is, majdnem hogy kiabált velem tudálékosan a nő, amikor először beszéltünk.

Rettentően csalódott vagyok és most kicsit elment az önbecsülésem is, mert mintha azt rakta volna a fejembe, hogy én nekem nem való kutya és ne tartsak, mert rossz neki.

aug. 31. 00:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
59%
Neked van igazad. Nagyon sokan dolgoznak 8 órát, szóval ez normális. Ha a kutya amúgy is benti, akkor gondolom van kutyapelenkája. Ezenkívül, ha van vize, kajája, játéka, ráadásul egy játszótársa is (másik kutya), szerintem simán kibírná a 8 órát. Az, hogy nincs kertetek és ez zavar bárkit is, hülyeség. Rengeteg kutyát nevelnek bentiként és, ha megvan a reggeli, esti séta, mozgás, stb., akkor nincs gond ezzel.
aug. 31. 00:25
 2/13 anonim ***** válasza:
95%

Vannak hülyék mindenhol. Hogy tényleg így történt-e, ahogy leírod, az más kérdés.

A lakással nem szoktak problémázni (legalábbis egész életem során nem hallottam még ilyet, hiszen pont kinti tartásra nem szoktak adni kutyát), viszont azon, hogy albérlet, igen. Ennek az oka a rossz tapasztalat, ugyanis rengetegen viszik/vinnék vissza a menhelyre a kutyát azért, mert a gazdi költözni kényszerül és nem talál időben kutyabarát albérletet. Sajnos ez egy patthelyzet, mert szerintem mindkét fél érthető. Egyik menhely sem akarja pár éven belül viszontlátni a kutyát, mert a gazda nem gondolkodott előre. A gazdi normális esetben nem követett el nagy baklövést, de aki Magyarországon lakik, az tudja, hogy pocsék alapokon nyugszik idehaza a bérleti jog, és nem stabil dolog az albérlet.

A 8 óra munkát a magas energiaszintű kutyáknál szokták problémás tényezőnek megjelölni. Pl egy átlag husky nem biztos, hogy kibír pusztítás nélkül 8-9órát a lakásban, egyedül.

Ha a meglévő kutya mellé nem ajánlották azt a kutyát, akit kinéztetel, akkor annak oka van. Vannak kutyák, akik az előéletükből adódóan nem jönnek ki más kutyákkal, vagy legalábbis rázósabb menet összeszoktatni őket. Ha egy lakás áll csak rendelkezésre, akkor elkülöníteni is problémás az összeszoktatás idejére.

Miért nem kértétek, hogy ajánljanak olyan kutyát, aki passzolna az igényeitekhez? Mert azt viszont nem veszem be, hogy semmilyen kutyát nem akartak adni CSAK AZÉRT, mert van egy másik kutyátok.

Szóval ha összeadjuk, hogy egy valszeg szocializálatlan vagy fajtársakkal ellenséges kutyát akartatok összezárni egy lakásban egy másik kutyával úgy, hogy magukra is hagynátok őket 8 órára, akkor simán az lesz az állatmentők gondolata, hogy ott vér fog folyni, mire hazaértek.

Tehát: miért nem merült fel, hogy másik kutyát válasszatok az elsőre kipécézett helyett?...

aug. 31. 00:27
 3/13 A kérdező kommentje:

Nem menhely, ahol sorban állnak a kutyusok. Véletlenül került elég, egy putriból mentenék, hogy jó helyre kerüljön.

Nem albérlet, saját lakás.

Nem ajánlottak másikat, véletlenül akadt meg a szemem a segítségkérő poszton, de mindegy is. Majd ha úgy alakul (fog még úgy alakulni) akkor segítek egy másik rászoruló kutyán.

Természetesen nem zártuk volna idegenként össze őket, kivettem volna ehhez szabadságot és meglett volna a módja az összeszoktatásnak.

Létezik kutyapelenka, de a napi rendszer a sétákkal szerintem működik és nem fog belehalni egyik állatka sem, amég a gazdi dolgozik napközben. Addig ők pihennek általában.

Kistestű kutyusról volt szó egyébként.

Mindegy, igazából mondom én megértem őket is, abszolút, mert látom hogy milyen mocskos emberek vannak és hogy hogy bánnak az állatokkal és tényleg értem, hogy ezt akarják kiszűrni.

Csak közben meg úgy érzem, hogy sz*r vagyok és nem vagyok jó ember. Komolyan ezt érzem, hogy csak úgy egy lapra tettek egy olyannal, aki kidobja meg kínozza a kutyáját.

aug. 31. 00:36
 4/13 anonim ***** válasza:
22%
Az összeszoktatás idejére nem hagyhatod őket egyedül, magyarán addig nem mehetsz dolgozni. Ez lehet hosszabb ideig is eltart.
aug. 31. 00:36
 5/13 A kérdező kommentje:
És ki akarta őket egyedül hagyni?!
aug. 31. 00:37
 6/13 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem simán odaadhatták volna a kutyust. Sokkal rosszabb körülmények között is tartanak állatokat. Te egy szerető gazdi lennél. Egyébként meg abból, hogy van másik kutyád, lekövetkeztethetnék, hogy nem dobnád csakúgy el magadtól, ha esetleg elköltözöl
aug. 31. 00:40
 7/13 anonim ***** válasza:
74%

Túl lihegik nagyon ezt.

Értem én, hogy mentett meg minden, de nekem az a tapasztalatom velük, hogy sírnak, hogy nem bírják már ellátni a sok kutyát meg nincs hely hova tenni őket, aztán ha valaki meg oda állít, hogy befogadna egy kutyust tőlük akkor meg lehetetlen elvárásokkal adják át csak a kutyát.

Hát akkor kínlódjanak csak velük.

aug. 31. 01:07
 8/13 Darius- ***** válasza:
44%
Elég volt olvasnom az első mondatot. Kérdezd meg tőlük, ha az embereket nem kedveled.
aug. 31. 01:46
 9/13 A kérdező kommentje:

Jaj te nagy emberbarát. Láttál már olyan kutyàt, akit csak simán kikötöttek a semmi közepébe egy fához étlen szomjan minden nélkül, hogy meghaljon a te nagy hőn szeretett embereid?!

Vagy láttad már amikor kidobják az állatot a kocsiból, mintha egy zsák szemét lenne, csak mert megunták szintén a kedvenc embereid?

Esetleg azt, amikor élve felakasztják egy fára, mert a gonoszságuknak nincs határa?!

Vagy amikor bezsákolják a kölyköket és kidobják őket? Akik azért születtek, mert az ember annyira lusta és igénytelen, hogy a saját kutyáját nem képes ivartalanítattni, a sok szarrágó mocsadék. Kutya, macska kell, de pénzt màr ne kelljen rá költeni.

Vagy amikor láncra kötik a kert végén, fogják és kib@sszák a kutyát, egy fedet helyet nem biztosítanak neki, se ellátást?

Vagy amikor agyonverik a szegény anya kutyát, mert az vemhes mert lenni. És látni, ahogy fájdalmában mozdulni sem bír, csak sír?!

Mi a f@szt tudsz te?! Semmit. Te csak játszod az eszed, mert te is egy pont ugyanolyan gonosz féreg lehetsz, aki bántana egy állatot szemrebbenés nélkül. Aztán fel vagy háborodva, ha valakitől olyat hallasz vagy látsz, hogy utálja az embereket. Vajon miért utáljuk ezeket olyan sokan? Ja mert ilyeneket tesznek, amiket felsoroltam feljebb. És lenne még ezer màs példa, borzasztóbbnál borzasztóbbak, amiket az ember tesz. Na én pont ezért utálom, nem hogy utálom gyűlölöm az embereket.

Nyugodtan sértődj meg, téged ugyanúgy utállak, a te tipikus fajtàdat ki kéne írtani a f@szba. Akkor legalább lenne egy kis nyugta az állatoknak.

Benned nulla empátia van, de vered a melled és osztogatod az észt olyan embereknek, akikben viszont nagyon is sok érzés van és jó érzés, és segítenek az állatokon. Az embereken nem, mert az emberek iránt már nincs semmi bennem, azért amiket tesznek az ártatlan állatokkal.

Menjél segítsd inkább a maga alá sz@ró, lusta alkesz csövest, aki nem akar dolgozni akkor sem ha ajánlanak neki segítséget. Vagy menj a cigányoknak segélyt osztogatni, pont megérdemlik a putrisok. Ja nem. És utána tedd ezt ki a social media felületére, hogy mutogasd te milyen k**bebaszott jó ember vagy. Ja nem, nem vagy az csak egy felszínes s**gfej, aki játsza az eszèt és ahelyett hogy az állatokat kicsit jobban szeretné, teszi veszi magàt, a nagy emberbaràt.

aug. 31. 02:11
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt szerencsed sajnos veluk. Nekunk siman adtak kutyust, pedig fajtamentestol fogadtunk orokbe es raadasul 250 kilometerre elunk toluk.

Azt hittem ott meg szigorubbak, raadasul egy gyonyoru tacskorol volt szo, aki persze nem fajtatiszta, de abszolut tacskonak nez ki, nem mondod meg rola hogy keverek.

De semmi extrat nem is kertek es 2 het alatt lezajlott az egesz procedura.

Eszkulaptol, ha erdekel.

aug. 31. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!