Egy otthoni kutya szalont/kozmetikat mennyire lehet mukodtetni bejelentes nelkul?
Vegzetseg nelkul, 18 ev alatt hobbibol csinalnam. Van negy kutyank amibol harmat kozmetikazok egyet csak furdetek (mivel nincs szuksege nyirasra, vagy igazitasra) es nagyon szeretem itthon csinalni. Most egyik baratnom anyukaja megkert csinaljam meg az o kutyajukat is es ebbol jutott eszembe hogy akar csinalhatnam ezt a suli mellett is!
Mennyire szabalytalan penzt kernem bejelentes es vegzetseg nelkul? Nyilvan nem annyit kernek mint egy szakkepzett ember!
A kutyakozmetika mint olyan nem engedélyköteles, egyedül a NÉBIH-nél kell bejelentened: [link]
Hogy mennyire szabálytalan ha ezt nem teszed meg...hát nem tudom. Ha nem kapnak el vele, akkor semennyire. Ha elkapnak, akkor nagyon. Erre szerintem nagyjából ennyit lehet mondani.
Az a baj, hogy hivatalosan minden olyan bevételt, amit ellenszolgáltatásért kapsz le kell adóznod, vagyis a kutyakozmetikus is vállalkozó. A vállalkozás indítása nem tudom, hogy pontosan kiskorúaknál hogy van, de az biztos hogy én nem hirdetném magam nélküle hogy ilyet vállalok, mert egyszer jön rossz ember és úgy megbüntetnek, hogy a lyukas gatyád is rámegy.
Ezt igazából úgy szokták csinálni, hogy aprópénzért ismerősök között, hogy annak vállalod a kutyáját, akit előzőleg ismersz, haveroknak, rokonoknak mondod csak, hogy te ilyet vállalsz, de még így sem optimális, mert a kutyát tudni kell kezelni. Oké, hogy a saját kutyáid elviselnek, meg a barátságosabbaknál nincs gond, de ha nem ismer a kutya, egyszer nyúlsz rossz helyre és kész lehet baj, balesetveszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!