Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutya nézhet alacsonyabb...

A kutya nézhet alacsonyabb rangúnak, közben pedig a gazdijának tekint?

Figyelt kérdés

A barátommal élek, de enyém a kutya, már közösen neveljük, barátomat is szereti, de látszik, hogy rám jobban hallgat, utánam jön és velem akar lenni, wcre is engem követ, velem alszik stb. Kiskorától kezdve tréningelem meg ilyenek. Viszont sokszor nálam csinál olyanokat amit a barátomnál nem. Az egyik, hogy csak velem játszik, de kiprovokálja, sokszor erőszakosan, csipked, ugat, nem hagy békén. (De nem megyek játszani, ha nincs időm) Ezen akarok változtatni, és ezt találtam a neten:

“A kutya irányítja a közös tevékenységeket, nem mi. Ez azt jelenti, hogy nem tisztel minket, a rangsorban nem állunk előtte, vagy nagyon kicsi a távolság köztetek.”

A másik pl séta közben, nekem sokszor áll ellent, nem akar hazamenni és hív játszani. Barátomnál soha. Egyébként teljesen behívható.

Most ez a kettősséget nem értem, tudom, hogy engedékeny vagyok, én rontottam el :)

Csak ha velem akar állandóan lenni, akkor szerintetek gazdinak tekint, vagy tényleg gyenge a kapcsolatunk? Igazàból ez érintene rosszul, hogy szeretném, hogy erős kapcsolatunk legyen. Mit gondoltok erről?

aug. 25. 11:05
 1/3 anonim ***** válasza:

“A kutya irányítja a közös tevékenységeket, nem mi. Ez azt jelenti, hogy nem tisztel minket, a rangsorban nem állunk előtte, vagy nagyon kicsi a távolság köztetek.” - ez szerintem nagy hülyeség

bár én öcsémmel élek még a szülői házban, szülők nélkül, lényeg hogy én neveltem a kutyát, nagyon ritkán öcsém besegített ha nem értem rá

a kutya benti, öcsémmel nem szívesen megy ki a kutya, még az udvarra se, ha ki megy vele akkor is kevés időre mert be akar jönni, sétára kb lehetetlen hogy elmenjen vele, velem szeret játszani, ha én viszem ki udvarra nem bánja ha sokáig vagyunk kint, sétálni is simán eljön velem, szimplán velem szeret lenni, míg gondolom öcsémmel nem annyira

amúgy tanácsot nem tudok adni sajnos, annyira nem értek hozzá, hogy mit kéne ilyenkor tenni, hogy a kutya olyannal is jobban el legyen akit annyira nem kedvel

aug. 25. 11:44
 2/3 anonim ***** válasza:
50%

Az, hogy veled akar lenni, az kötődés. Az, hogy ki áll fentebb a rangsorban, az egy ettől független dolog, hogy erős a kötődése feléd, nem azt jelenti, hogy téged tekint dominánsnak.

Azt gondolom, hogy menj el vele egy jó kutyaiskolába, ott elsősorban te fogsz nagyon sokat tanulni arról, hogyan tudod rendezni ezt.

aug. 25. 11:49
 3/3 anonim ***** válasza:
46%
Úgy érzi, hogy te jobban szereted, és azért próbálkozik be, mert tudja van kinél. Ez nem azt jelenti, hogy alulértékel, csak ismer
aug. 25. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!