Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 10èves G.Retriever 1órás...

10èves G.Retriever 1órás altatása? Félek h belehal!

Figyelt kérdés
Valakinek tapasztalat az idos kutyak altatasaban?akinek idos kutyajat altattak el mutet miatt,annak siman felebredt?ma lesz a mutet (cisztat tavolitanak el a labarol)
aug. 22. 08:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
95%
Szia! Az én kutyusomat többször is kellett műteni 10 éves kora után. Nagyon féltem mindig, előtte csináltattam neki vérvételt, kivizsgáltattam a szívét stb. Mindig minden rendben volt szerencsére! Az orvos tudja ha nem altható már esetleg.
aug. 22. 09:04
 2/13 anonim ***** válasza:
93%
Van előtte szigorú vizsgálat. Velünk az orvos megbeszélte az altatás kockázatát és a műtét várható előnyeit. Nálunk egyszerű volt a képlet: egy agyat ellátó ér körül volt daganat. Ha az altatást nem éli túl, akkor nem szenved az agyi leépüléstől. A műtét sikerült. A kutya kapott 3 szép évet.
aug. 22. 09:46
 3/13 anonim válasza:
5%
Ha meghal, meghal.
aug. 22. 09:57
 4/13 anonim ***** válasza:
86%
Én is féltem, csináltattam előtte szív uh-t és vérképet, 12 éves volt és felkelt.
aug. 22. 10:23
 5/13 anonim ***** válasza:
55%
statisztikailag 0,1% alatt (csak az altatásra vonatkozik, arra nem,hogy altatás közben műtéti szövődményben pusztult el) van a kockázata annak,hogy altatási komplikációban pusztuljon el. Ha valaha volt már altatásos műtét a kutyának (pl nőstény ivartalanítás) akkor kb nulla. Nálam macskával volt hasonló kérdés nemrég, akkor is mondta az orvos,hogy nem kell parázni, nem jellemző, hogy emiatt pusztulna el a jószág. Úgyis csinálnak előtte vizsgálatot. Vannak kockázat növelő tényezők amiket lecsekkolnak. Szerintem ne aggód túl. 1000 ből kb 1 eset van ami ténylegesen az altatásra vezethető vissza.
aug. 22. 10:27
 6/13 anonim ***** válasza:

Az enyémet altattaák 12, 13, 15 évesen is, és majdnem 18 évig élt.

Olyan helyre vidd ahol gázos altatás van, én ezekben az esetekben a budatétényi állatkórházba vittem, ott ébredés után még órákig bent maradt megfigyelésen. És persze altatás előtt minden esetben csináltak labort.

aug. 22. 11:05
 7/13 anonim ***** válasza:
96%
aki lepontozott,az ugyan olvassa már el a 2023.11.13.-as keltezésű "Anaesthetic mortality in dogs" című tanulmányt. Ott van benne kerek perec ,hogy kisebb műtéteknél (mint pl ez is) az összes kutya korcsoportra vonatkoztatva 0,08% az esélye,hogy elpusztuljon az állat altatási szövődmény miatt.
aug. 22. 11:20
 8/13 anonim ***** válasza:
Az én kutyámnál 12 évesen kellett emlődaganat eltávolító műtétet végezni. Én is nagyon aggódtam, de megműtötték, kicsit kábán hazavittük délután négykor, este hatra már leoperálta magáról a tölcsért és szaladt. Másnapra, mintha mi sem történt volna ugyanúgy élte az életét, annyi hogy 2 hétig fájdalomcsillapítót szedett, utána mintha soha meg sem történt volna a műtét. Egyébként 15 évig élt a kutyus, vagyis utána még közel 3 évet egészségesen.
aug. 22. 11:25
 9/13 anonim ***** válasza:
97%

Ez tényleg így van 7.

Ezért sem örülök, amikor sokan azért nem műttetik, kezeltetik az idős kutyájukat, mert nem élné túl. Ez urban legend.

aug. 22. 11:26
 10/13 A kérdező kommentje:
Délbe mutik ,szoritsatok!:(
aug. 22. 11:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!