Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tudnék tenni, hogy anyám...

Mit tudnék tenni, hogy anyám ne kényzetesse el a kutyámat? Milyen érveket hozzak fel?

Figyelt kérdés
Nagyon idegesítő, hogy én hiába vagyok következetes és tartok be minden szabályt, a kutyám nagyon neveletlen, mert anyám elrontja. Mikor eszünk mindig ad neki pár falatot, ha nem akkor elkezd nagyon hangosan, hisztisen nyüszögni. Pokollá teszi a napjaimat. Folyamatosan tömi mindennel, ha főz mindig dobál le neki falatokat. A kutyának mindenre az idegtépő nyüzsgés a reakciója, ha nem az történik amit akar.
aug. 21. 20:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%

Szia!

Az egyik legfontosabb érved lehet az, hogy a kutya egészsége és viselkedése hosszú távon szenvedhet a folyamatos kényeztetéstől. Magyarázd el, hogy a következetes szabályok hiánya összezavarja a kutyát, ami miatt szorongóvá és hisztissé válik.

aug. 21. 21:14
 2/11 anonim ***** válasza:
50%
Hát ha együtt éltek, akkor sokat nem tudsz tenni, max újra és újra elmondod neki, akár veszekedve is, hogy ne csinálja. De ezzel is legfeljebb annyit érhetsz el, hogy a tudtodon kívül fogja kényeztetni.
aug. 21. 21:24
 3/11 A kérdező kommentje:
Nem tudok rá hatni, mert az unokájának tartja a kutyát, pedig én sose tekintettem gyerekemként kutyámat, főleg azért mert nem szeretem a gyerekeket.
aug. 21. 21:28
 4/11 anonim ***** válasza:
25%

Lassan megöli a kutyát azzal hogy felhízlalja.

Értem hogy szereti de akkor vigye inkább sétálni, játszon vele, fésülgesse, de ne tömje

Ha pedig így folytatja és a kutya állapotta rosszabb lesz mert annyira kövér hogy a mozgás gondott okoz neki akkor ne sírjon, mert az ő hibája

Állj elé keményen és mond meg neki hogy szó szerint halálra szereti a kutyát az ilyen viselkedéssel.

Azbmeg hogy a kutya nyüszít még szép, hisz tudja hogy akkor jönnek a finom falatok. Nem őt tanították be hanem ő tanította be anyukád. Ha nem kapna kaját mikor nyüszít le szokna róla. Csak hát ehez anyukádnak kellene tudatosnak és felelősségteljesnek lenni

aug. 21. 21:39
 5/11 anonim ***** válasza:
25%
El kell költözni.
aug. 21. 21:39
 6/11 anonim ***** válasza:
84%

Ez sajnos csak látszólag kutyás kérdés, valójában a probléma az, hogy anyukád nem tisztel téged, nem hajlandó figyelembe venni a kéréseidet és talán egy adag "amíg az én házamban laksz..." is van a háttérben.

Zárd el tőle a kutyát pl legyen a szobádban vagy kompromisszumként beszéljétek meg, hogy mindig a tápjából kap egy-egy szemet az étkezések végén vagy írjátok össze azokat a kajákat, amitől nem lesz baja és kaphatja.

A legegyszerűbb a költözés lenne természetesen, de az nem mindenkinek kivitelezhető.

aug. 22. 10:36
 7/11 anonim ***** válasza:
De, mindenkinek kivitelezhető, aki akarja. Ha két ember nem tud együttélni, akkor nem élnek együtt, nem pedig megpróbálják megváltoztatni a másikat.
aug. 22. 10:39
 8/11 A kérdező kommentje:
5-ös, nem fogok a saját házamból anyám lakik bálunk. Nem hízlalja fel, mert nem ad neki sokat csak falatokat és napi több órát sétáltatom
aug. 22. 13:47
 9/11 anonim ***** válasza:

"Folyamatosan tömi mindennel" de nem felhízlalás kategória

Akkor sem jó dolog. Megzavarja a kutya bioritmusát, anyagcseréjét, viselkedését.

Anyukádat nem érdekli a te tudatosságod vagy hogy te mit szeretnél. Azt csinál amit akar. Ez nem hiszem hogy változna. Miért is változtatna? Nem tudod semmivel fegyelmezni, rendre utasítani de az már régen rossz mikor az embernek a saját anyjával, a saját otthonában ilyen csatákat kell vívni a tiszteletért és a kedvenc neveléséért.

aug. 22. 13:57
 10/11 anonim ***** válasza:
Anyám lakik nálunk? Kinél? Lottón nyerted a házat?
aug. 22. 15:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!