Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyák szívesebben játszanak...

A kutyák szívesebben játszanak, barátkoznak egy velük azonos méretű kutyussal? Pl. futtatóban.

Figyelt kérdés
aug. 14. 19:20
 1/8 anonim ***** válasza:
95%
Nekem az a tapasztalatom, h hosszabb távon az jön be, ha kb egyméretűek. Nekem nagy termetű kutyám van, de a nála kisebbek vagy félnek tőle - vagy csak egyszerűen nem tudnak jól játszani, mert hozzájuk képest az enyém egy tank. Nagyon kell figyelni a kicsikre, sokszor nem mérik fel magukat elég jól. :D
aug. 14. 19:26
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Enyém olyan közepes, kb olyan Border collie méret, kecses, fürge nagyon, 14 hónapos menhelyi keverék szuka, border-német-belga-agár keverék.

Golden retrieverrel, huskyval, labradorral, német juhasszal szokott játszani. Illetve hasonló méretű keverékekkel.

Általában kengurubox van vagy addig csipkedi a lábukat, fülüket, míg nem kezdik el kergetni, akkor aztán spuri van, lefutja mindet.

aug. 14. 20:25
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tacskóm van és igazából a kutyák nagy részével jól kijön (haverkodott már kaukázusival, bernáthegyivel, amstaffal is) de igazán jót játszani a vele egyméretű/kicsivel nagyobb kutyákkal tud. Van a környékünkön egy fiatal vizsla, nagyon szeretik egymást, mivel mindkettő kölyök így még nagyon játékosak. Múltkor a vizslát a gazdija behozta a futtatóba, mert alig bírtunk a két kutyával, az enyém már a kerítésen keresztül akart játszani a vizslával. Az elején nem is volt gond, aztán futás közben a vizsla véletlen fellökte, utána meg nyilván a játék hevében másképp érződött a 4 kilós kutyámnak a 20+ kilós vizsla közeledése (bár hozzáteszem, semmi probléma nem volt a vizsla viselkedésével, egyébként szépen játszottak). Egy ideig állta a sarat, majd fülét-farkát behúzva nyüszítve rohant hozzám. Ettől függetlenül továbbra is jóban vannak, de azóta látszik, hogy a vizsla mindig visszafogja magát, ha játszani kezdenek. Vele nagyjából azonos méretű kutyákkal nincs ez a visszafogottság egyik kutya részéről sem (de természetesen normálisan játszanak egymással azért).
aug. 14. 21:43
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Kutya függő, láttam már olyan nagytestű kutyát aki a kicsikkel is jól el tudott játszani, lefeküdt és óvatosan bánt velük. Na az én kutyám nem ilyen, ő inkább kergetőzni szeret és sokszor rálép és elsodorja a kissebeket, ilyenkor persze rászólok, de nem direkt csinálja. Nem tartom kizártnak a barátságot kis és nagy kutya között, de ritka. Nem szoktam odaengedni a kutyámat kissebbekhez, mert nem szeretném, ha más kutyája miattam sérüljön meg.
aug. 14. 22:52
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kisebb termetű kutyám van, ő legjobban a nagytestű kutyákat kedveli. Gondolom az is lehet benne, hogy ők jobban viszonyulnak hozzá. A kiseb testű kutyák sokszor agresszívek felé.
aug. 15. 08:48
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, alapvetően a hasonló méret az ideális, a nagyobb mérettől jobban megijednek. Óriástestű fajtám volt, és sokszor láttam szomorúnak, hogy már kölyökként féltek tőle a termete miatt. 4 hónaposan már akkora volt, mint egy felnőtt németjuhász, 5 hónaposan mint egy felnőtt roti, így a nála 3-4 hónappal idősebb kutyák is tartottak tőle.
aug. 15. 10:41
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ír búza terrierem van ( 24 kg) vele azonos vagy nagyobb testű kutyákkal szeret játszani. Golden,vizsla,akita,berni pásztor ezekért a fajtákért rajong. Régebben egy staffi szukával rendesen szerelembe voltak. Meg egy kicsit kisebb terrier mixxel.

De a futiba jár egy mudi szuka akivel szintén mindig egymásra találnak.

Amit észre vettem,hogy 10-12 kgnál kisebb kutyákkal nem igazán foglalkozik,nem is szeretem ha túl kicsikkel akar, hiszen van mellette egy öreg 5 kgos havanesem akit nem egyszer felborított csupán,hogy ökörködik.

Illetve lábával ütött már le yorkit játékból. Nem lett baja a yorkinak,meg is szidtam érte. De sajnos el kell fogadni,hogy neki 10-12 kg alatt már nem az ő súylcsoportja és nem szándékosan is sérülést okozhat.

aug. 15. 19:45
 8/8 anonim ***** válasza:

Igen, bár stílustól is függ, mert van olyan nagykutya ami szépen játszik kisebbekkel is, és van olyan ami tank módjára simán átmegy a másikon. Alapvetően jó ha egy súly csoport a 2 kutya, mert akár véletlenül is kárt tehet a nagyobb a kicsiben.

Nekem 9 és 4,5 kilós kutyáim vannak. A 9 kilós (tacskó mix) egy tank tud lenni, hiába kicsi, tud durvulni. A 4,5 kilós kutyámat is lökte már fel és kellett rászólni hogy vegyen vissza az erejéből, azóta megtanulta, hogy meddig mehet el nála, de nagyobb játszótárs való neki. Múltkor egy 2 kilós csivava nagyon megtetszett neki és játszani akart vele, de leállítottam, mert ha felpörög nem figyel oda az erejére. Gazdi meg nem értette hogy miért tartom vissza a kutyát, hát csak játszani akar. Mondom tudom, de bele fogja döngölni a földbe a csivavát... amit meg érthető módon nem akarok. Nem rossz szándékú ilyenkor, de szeret vadulni és egy 5kg alatti kutya nem alkalmas erre. Ha belegondolsz egy csivava negyed akkora súlyban mint ő :D hiába kistestű mindkettő, egymás mellett állva hatalmas a méret különbség

Van neki egy beagle barátnője, ő 16 kg. Na vele tud úgy játszani, hogy nem fogja vissza magát és izomból belerohan a beaglebe. Max lepattan :D de nála látom hogy jól tudnak játszani

20kg feletti kutyával viszont már nem akar játszani, mondjuk ennek örülök, mert egy vizsla méretű kutya már elég nagy hozzáképest. Én 5-20kg közé teszem az ideális játszópartnert számára, persze játék stílustól is függ.

aug. 17. 10:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!