A kutyák szívesebben játszanak, barátkoznak egy velük azonos méretű kutyussal? Pl. futtatóban.
Enyém olyan közepes, kb olyan Border collie méret, kecses, fürge nagyon, 14 hónapos menhelyi keverék szuka, border-német-belga-agár keverék.
Golden retrieverrel, huskyval, labradorral, német juhasszal szokott játszani. Illetve hasonló méretű keverékekkel.
Általában kengurubox van vagy addig csipkedi a lábukat, fülüket, míg nem kezdik el kergetni, akkor aztán spuri van, lefutja mindet.
Ír búza terrierem van ( 24 kg) vele azonos vagy nagyobb testű kutyákkal szeret játszani. Golden,vizsla,akita,berni pásztor ezekért a fajtákért rajong. Régebben egy staffi szukával rendesen szerelembe voltak. Meg egy kicsit kisebb terrier mixxel.
De a futiba jár egy mudi szuka akivel szintén mindig egymásra találnak.
Amit észre vettem,hogy 10-12 kgnál kisebb kutyákkal nem igazán foglalkozik,nem is szeretem ha túl kicsikkel akar, hiszen van mellette egy öreg 5 kgos havanesem akit nem egyszer felborított csupán,hogy ökörködik.
Illetve lábával ütött már le yorkit játékból. Nem lett baja a yorkinak,meg is szidtam érte. De sajnos el kell fogadni,hogy neki 10-12 kg alatt már nem az ő súylcsoportja és nem szándékosan is sérülést okozhat.
Igen, bár stílustól is függ, mert van olyan nagykutya ami szépen játszik kisebbekkel is, és van olyan ami tank módjára simán átmegy a másikon. Alapvetően jó ha egy súly csoport a 2 kutya, mert akár véletlenül is kárt tehet a nagyobb a kicsiben.
Nekem 9 és 4,5 kilós kutyáim vannak. A 9 kilós (tacskó mix) egy tank tud lenni, hiába kicsi, tud durvulni. A 4,5 kilós kutyámat is lökte már fel és kellett rászólni hogy vegyen vissza az erejéből, azóta megtanulta, hogy meddig mehet el nála, de nagyobb játszótárs való neki. Múltkor egy 2 kilós csivava nagyon megtetszett neki és játszani akart vele, de leállítottam, mert ha felpörög nem figyel oda az erejére. Gazdi meg nem értette hogy miért tartom vissza a kutyát, hát csak játszani akar. Mondom tudom, de bele fogja döngölni a földbe a csivavát... amit meg érthető módon nem akarok. Nem rossz szándékú ilyenkor, de szeret vadulni és egy 5kg alatti kutya nem alkalmas erre. Ha belegondolsz egy csivava negyed akkora súlyban mint ő :D hiába kistestű mindkettő, egymás mellett állva hatalmas a méret különbség
Van neki egy beagle barátnője, ő 16 kg. Na vele tud úgy játszani, hogy nem fogja vissza magát és izomból belerohan a beaglebe. Max lepattan :D de nála látom hogy jól tudnak játszani
20kg feletti kutyával viszont már nem akar játszani, mondjuk ennek örülök, mert egy vizsla méretű kutya már elég nagy hozzáképest. Én 5-20kg közé teszem az ideális játszópartnert számára, persze játék stílustól is függ.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!