Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan és mikor hoztátok meg...

Hogyan és mikor hoztátok meg az életvégi nagy döntést? Kétségbe vagyok esve.

Figyelt kérdés

Sziasztok, támogatásra, tanácsra lenne szükségem. A kutyám 17 éves és 4 hónapos.

Nem volt könnyű évünk, mert áprilisban diagnosztizáltak nála veseelégtelenséget. Akkor egy hétig infúziót kapott, gyógyszereket, antibiotikumot (véres vizelet), de nagyon nehéz időszak volt, mert amelyik gyógyszert a gyomra bírta azt a szíve nem, amelyiket a szíve bírta, azt a gyomra nem..

A lényeg, hogy nehezen de sikerült túl lenni a nehezén, szigorú renal diétával jól érezte magát, visszajött az étvágya, hisztikirálynő lett az etetések idején, jókedvű, boldog, éreztem, hogy megérte a tortúra.

A renal étrend eléggé ízetlen, szóval néha trükköznöm kellett, főzni neki mellé egy kis házi vesekímélő dolgot, de azért válogatós volt, mert sómentes ételek ezek.

A lényeg, hogy 1-2 napja már bármit adtam neki nem kérte, a kedve jó volt. Azt hittem csak ennyire finnyás, amikor megtörtént a baj, akkor is végigetettem vele a piacon található összes renalt mire megtaláltuk azt amelyiket meg is eszi.

Szóval itt is arra gyanakodtam, viszont most hirtelen nagy fordulatot vett az állapota.

Hányás, hasmenés, görnyedt járás, egyértelmű fájdalom. Várom az orvost, mert a férjem nincs itthon és nekem nincs jogosítványom, 41 fokban elindulni vele most öngyilkosság lenne.

Rettenetes látni ahogy szenved, ahogy fájdalma van. Erőlködik, de alig jön ki belőle valami, nem eszik, nem iszik. Fecskendővel nyomtam vizet a szájába, hogy valami legyen benne, abban bízom, hogy kap ma infúziót.

Egyszerűen tudom a józan eszemmel hogy 17 éves, és gyönyörű kort megélt, de 3 napja még rohangált és boldogan követelte a vacsorát. Most pedig szenved, és fekszik, és nyilvánvalóan nagy fájdalma van.

A szívem szakad bele, mert baba kora óta velem van, ő a mindenem, rengeteg dolgon keresztülmentünk. Kijárna neki hogy ne szenvedjen, és méltósággal távozzon.

Ugyanakkor legutóbb is ajánlották az eutanáziát (áprilisban), és mégis helyre tudott jönni 1-2 hét kezelés és naponta orvoslátogatás után. Mi van, ha most is helyre tudna jönni? Ti hogyan döntenétek?

aug. 14. 13:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
28%
Tudom, nem ez a kérdés és bocsánat, nem akarom a frászt hozni rád, de gyomorcsavarodás, bélcsavarodás gyanús a leírtak alapján. Ha az és nem műtik meg minél előbb, akkor ennyi volt. Állatorvos majd megállapítja. De készülj fel rá lélekben, hogy lehet nincs tovább, ő előbb feladhatja, mint te. 17 éves! Csodaszép kor ez egy kutyánál.
aug. 14. 15:18
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Tudod mit kell(ett volna már rég) tenned!
aug. 14. 15:28
 13/17 A kérdező kommentje:

Sziasztok.

Nem tudtam várni, úgyhogy taxit hívtam és elmentünk oda, ahol azonnali labort tudtak csinálni.

Sajnos teljesen leállt a veséje, az egyik érték annyira magas volt, hogy a gép nem is tudta megmérni.

Itt már nem volt miről dönteni, az ölemben elaludt. Összetört a szívem, de örülök, hogy megkönnyebbült.

aug. 14. 19:42
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Részvétem !
aug. 14. 20:37
 15/17 anonim ***** válasza:
És hidd el neki az számított a legjobban, hogy a karjaidban volt az utolsó percig. A legszebb az, ha az utolsó percekben is körbe öleli a mély szeretet.
aug. 14. 23:24
 16/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Álomba puszilgattam :( Jó volt látni ahogy a fájdalom elillan a szeméből, és békésen alszik.

Rettenetesen üres a lakás nélküle. Ő volt a otthon melege.

Lehetett kérni hamvasztást, és 1-2 napon belül egy urnában fogom visszakapni. Örökké a nappalinkban lesz <3

aug. 15. 09:26
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom! Ugyanakkor szép olvasni ezen az oldalon valami pozitívat is, mint peldaul a köztetek való szeretet!

Ez nem múlik el. A szép emlékek és a szeretet mindig elkísér! És találkozni fogtok egy nap, ő fog várni ! ❤️‍🩹

aug. 15. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!