Ha kutyátok elpusztult akkor mennyi idő múlva hoztatok új kutyát? Mennyi időt bírtatok ki kutya nélkül?
A kutyám idős már, szeretném,hogy sokáig éljen,de ez nem kívánság műsor sajnos :(
Úgy érzem ha itthagy engem akkor szinte azonnal hoznék másik kutyát vagyis pár hét max 1 hónap múlva.Nem bírnám azt az űrt.Napi 3x-i séta és a trükk tanítás megszűnne. :/
Viszont a szüleim azt mondták,hogy ha elpusztul a kutyám,ide másik kutya nem jöhet.Ami elég rosszul érintett,mert túl sok időt kutya nélkül nem fogok tudni kibírni.
Persze remélem addigra elköltözök mire oda kerülne sor.
Ja és a jelenlegi az első kutyám.
Az első kutyámat 5 éves volt,amikor kaptunk egy 3 hónapos malamut kant ajándékba a testvéremtől. Igy amikor az első kutyát 13,5 éves korában el kellett altatni, ott volt vigasztalásul a másik. Aztán, amikor a malamut elaltatására "került sor" 13 éves korában, úgy éreztem, hogy nem tudnék több kutyát szeretni. Nagyon sokáig kerültem is a kutyás helyeket, és egy kölyök látványa is azt juttatta eszembe, hogy egyszer megöregszik és meg kell válnom tőle.
Kb.5 év telt el úgy, hogy egy-egy alkalommal a barátnőm kutyáját vittem sétálni. kb. az 5.év végén fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy szeretnék egy másik kutyát, és újabb 2 év telt el, mire vettem is egyet. Szóval 7 évet bírtam kutya nélkül.
többször átfogalmaztam a választ így kicsit kacifántos lett a mondat eleje. Bocsánat.
Szóval az első kutyám 5 éves volt, amikor megkaptuk a malamut kant.
Tavaly augusztusban pusztult el a kutyánk, és a helyére közös megegyezés alapján márciusban jött a kicsi.
Szóval fél év, nekünk annyi kellett.
7 hónapot. Akkor előjegyeztettem magam egy tenyésztőnél a következő alomra. Ő következő év májusában került hozzánk, egy évre az első kutyám halála után.
De előtte februárban befogadtam az utcáról egy kis keveréket.
Tavaly januárban eltűnt a kutyánk, sajnos azóta nem láttuk. Nagyon sajnáltam, egyszerűen imádtam. Volt mellette még 2 kutyánk ők tartották bennem a lelket. Bő egy hónap múlva elmentünk a menhelyre nézelődni, ahol kiszemeltünk egy nagyon szép kutyát, amit a következő látogatásunknál el is hoztunk. Kb. 4hónappal később lett mégegy kutyánk.
Ennek már több mint egy éve és ennél jobb "falkát" nem is kívánhattam volna.
Nekem majd a munkám olyan lesz,hogy kutyákkal fogok foglalkozni,szóval ha azt érezném,hogy egy darabig nem kell kutya és kutyára se bírnék nézni az elég gázos lesz..
Majd ha oda kerül a sor úgy is kiderül,hogy mennyi idő kell,oké,hogy azt mondom most,hogy szinte rögtön.Élesbe lehet én is várnék több hónapot is akár.
Bár ha itt lakok még a szüleimmel akkor meg muszáj lesz kibírnom kutya nélkül :/
És az új kutyában kerestétek a régi kutyátok jellemét vagy egyébb dolgot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!