Jól tettem, hogy rászóltam?
Röviden a sztori annyi, hogy eléggé ki voltam bukva hétfőn (és hova is menne egy kutyás, ha nem a futira) gondoltam a mozgás, játék, kutyázás kizökkent. Hát nem jött össze:/
Olyan szinten zokogtam, hogy a környezetemet csak felületesen érzékeltem. A kutyám persze mellettem volt(egyre ügyesebb a lelki támogatásban❤️) és vigyázott rám, hagyta, hogy simizzem, ölelgessem.
Befutott a falka többi tagja(velük nőtt fel a kutyám egyfajta pót szülők a többiek), akik nyilván mit sem sejtettek a történetekről és boldogan szaladtak felénk, hogy üdvözöljenek. Ekkor a kutyám védelmezően beállt elém és odakapott annak, amelyik közelebb jött. Nyilván megijedtem és letiltottam egyből nehogy balhé legyen(ami eddig még sosem volt lekopogom, mindig marha türelmesek voltak az idősebbek a kicsivel), de utána belegondoltunk, hogy lehet miattam csinálta az egészet. Tudom visszafordítani nem lehet az időt de, ha ne adj isten újra hasonló történik, hogy reagáljak? Holnap sulizunk szóval az oktatónkkal is beszélnék erről, de kíváncsi vagyok ki, hogy vélekedik a szituról.
Nem tudom számít-e: kb. másfél éves(még nincs annyi) ivaros mali kan. Őv-re is járunk.
Köszi a hasznos tippeket/tanácsokat. :)
Ez egy nehéz szituáció, de fontos, hogy felismerd, a kutyád védelmező viselkedése teljesen természetes reakció volt, különösen, ha érezte, hogy érzelmileg zaklatott vagy. A kutyák érzékenyek a gazdáik érzelmeire, és a kutyád valószínűleg megpróbált megvédeni téged, ahogy te is mondtad.
A jövőbeli hasonló helyzetek elkerülése érdekében itt van néhány tanács:
Megnyugtatás: Ha érzed, hogy nagyon zaklatott vagy, próbálj meg először egy kicsit megnyugodni, mielőtt más kutyákkal találkozol. Ez segíthet abban, hogy a kutyád is nyugodtabb maradjon.
Kapcsolat a kutyáddal: Ha mégis érzelmileg nehéz helyzetben találod magad, próbálj meg kapcsolatot teremteni a kutyáddal nyugtató hangon, és dicsérd meg, hogy mennyire jól viselkedik. Ez segíthet neki felismerni, hogy nincs veszély, és nem szükséges védelmezőn fellépnie.
Oktató bevonása: Az is nagyon jó ötlet, hogy beszélsz erről a helyzetről az oktatóval. Ők segíthetnek konkrét technikákkal, hogy hogyan kezeld az ilyen szituációkat, és hogyan tanítsd meg a kutyádat, hogy nyugodt maradjon ilyen helyzetekben is.
Pozitív megerősítés: Ha a kutyád nyugodtan viselkedik más kutyák közeledésére, dicsérd meg és jutalmazd. Ez segíthet neki megérteni, hogy az ilyen helyzetek nem jelentenek fenyegetést.
Az a tény, hogy a kutyád már ilyen fiatalon ennyire kötődik hozzád és védelmez, nagyon jó jel, és idővel, megfelelő képzéssel, még inkább megtanulja majd, hogyan kezelje ezeket a helyzeteket. Sok sikert a folytatáshoz, és remélem, hogy a következő futi már jobb élmény lesz!
Én azt nem értem miért használnak chat gpt-t ilyen kérdés megválaszolsására.
Visszatérve:
Nem valódzínű hogy megtámadta volna a többi kutyát csak figyelmeztette őket hogy most menjenek ell,ha eldurvul a szitu akkor persze állísd le.
"Én azt nem értem miért használnak chat gpt-t ilyen kérdés megválaszolsására."
Úgy, hogy az egyszerű prolinál már okosabb. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!